tom3kb Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 W dniu 23.12.2019 o 19:02, vidkunsen napisał: Zombieland 2 (2019) - obejrzane, fajne. 10 lat czekania i tylko na tyle było ich stać? Fabułę to chyba w 5min wymyślili i napisali. Kurcze nawet pośmiać nie było się z czego. :( Obejrzałem ale jestem rozczarowany. Jak już ja marudzę, a z zombie oglądam każdą kupę to już coś jest nie tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) Mnie do tej pory śmieszy poprawiona polityka tego "filmu", nie zawiedli mnie, nihil novi. W trzeciej części spotkają się z tymi z serialu o chodzących trupach. Edytowane 25 Grudnia 2019 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 W sumie nie wiedziałem gdzie umieścić ten film bo jest dokończeniem serialu "Breaking Bad" ale.. El Camino: Film "Breaking Bad" (2019) Dokończenie serialu j/w było potrzebne i tak się stało (jestem fanem tego serialu). Treść: ... Po dramatycznej ucieczce Jesse musi pogodzić się z przeszłością, aby w ogóle móc myśleć o jakiejkolwiek przyszłości. Moim zdaniem warto dopowiedzieć sobie tą historię. POLECAM ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Ja Breaking bad całego nie widziałem to film odpuściłem Chociaż wiem co z czego wynika ale trochę szkoda oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Oglądałem, topos, strata czasu więc nie wspomniałem nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Obejrzałem, ale czy polecam? In plus: obserwacja upadku X muzy w UK, poprawiona polityczność w całej krasie ... . Niemcy są Niemcami a nie jak w Dunkierce (film) jakimś tam wrogiem. In minus: język(slang), zachowanie, relacje miedzy żołnierzami różnych stopni, wręcz piknik a nie prawie feudualna armia UK z początku XX wieku. Jeden z bohaterów rozwala sobie rękę- rana otwarta, następnie poprzez gnijące wnętrzności zielonego trupa obmacuje kręgosłup tegoż trupa - po ranie i "macaniu trupa" przemywa ranę wodą z kałuży z której nawet szczury nie chcą pić i istny cud! nie zdycha w malignie z gangreny, sepsy czy innej zarazy okopowej w ciągu paru godzin. W jednostce wojskowej, regionalnej - chyba Devonshire - jest na stanie - kapral Sikh!!! (Książę Beaufort się jak na rożnie obraca w zaświatach jeśli to widzi) jeszcze Bura to bym skumał. Pilot niemiecki (ciężko ranny, oparzony) zabija angola bagnetem piechoty niemieckiej - fart, że nie widłami lub Gwiazdą Zaranną - Morgensternem. Skały wapienne nie występują w Belgi czy Holandii. Takie kwiatki są co chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 @vidkunsenWiesz takie szczegóły jak ten bagnet to najwyżej wyłapie 0.001% ludzi co już mają hopla i siedzą i interesują się taką tematyką. Dla reszty będzie ok jeśli to był niemiecki bagnet a już jak z tego okresu to i tak filmowcy odrobili dobrze pracę domową Co o tych stosunkach w armii to masz rację ostatnio oglądałem jakiś dokument jak to dopiero po 1wś skończyło się to "jaśnie państwo" w armii w takiej formie jak było dotychczas. Po tym jak zginęły miliony zwykłych żołnierzy, którzy na co dzień patrzyli jak byle burak tyle, że z pochodzenia szlacheckiego to od razu oficer i prawie jak bóg i robił co chciał. ps. A Ardeny są w Belgii i to też są skały wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Doktor Sen. "Kontynuacja" Lśnienia. Ogólnie to ekranizacje książek Kinga są przeważnie słabe, średnich jest niewiele, a dobrych bardzo mało. Ta wypada bardzo fajnie, jest klimat, fajna muzyka i drażniące uszy dźwięki budujące nastrój. Film jest długi, 2,5h ale wciąga i nie męczy jak kilka ostatnio oglądanych przeze mnie takich kobył. Jeden z lepszych horrorków wyprodukowanych w ostatnich latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Też obejrzałem ten 1917. Fajny, dla mnie taka opowieść z wojną w "tle" bo takiego klasycznego wojennego to tam za dużo nie było, czyli ratatata i bum. Zdjęcia i scenografie eleganckie, bardzo fajny pomysł, że film wygląda jak jedno ujęcie bez cięć, cały czas jesteśmy z bohaterami, nie ma innych scen, przeskoków itp. W dniu 20.01.2020 o 17:01, vidkunsen napisał: In plus: obserwacja upadku X muzy w UK, poprawiona polityczność w całej krasie ... . Że co? Gdzie i z czym. W dniu 20.01.2020 o 17:01, vidkunsen napisał: In minus: język(slang), zachowanie, relacje miedzy żołnierzami różnych stopni, wręcz piknik a nie prawie feudualna armia UK z początku XX wieku. Nie zauważyłem, nie było tam praktycznie gadek z wyższymi oficerami. Krótka na początku, i druga na koniec. W dniu 20.01.2020 o 17:01, vidkunsen napisał: Jeden z bohaterów rozwala sobie rękę- rana otwarta, następnie poprzez gnijące wnętrzności zielonego trupa obmacuje kręgosłup tegoż trupa - po ranie i "macaniu trupa" przemywa ranę wodą z kałuży z której nawet szczury nie chcą pić i istny cud! nie zdycha w malignie z gangreny, sepsy czy innej zarazy okopowej w ciągu paru godzin. Akcja filmu to maksymalnie kilkanaście godzin więc jeszcze nie musiał mieć objawów nawet jeśli mu się choróbsko przytrafiło. W dniu 20.01.2020 o 17:01, vidkunsen napisał: W jednostce wojskowej, regionalnej - chyba Devonshire - jest na stanie - kapral Sikh!!! Oficer mówił, że zbierał maruderów po drodze więc to raczej jeden z nich bo w całym oddziale nie widziałem ich więcej ale na zachodzie też tam coś odnośnie tego Sikha niektórzy się przyczepili. Widać go raptem parę razy. W dniu 20.01.2020 o 17:01, vidkunsen napisał: Pilot niemiecki (ciężko ranny, oparzony) zabija angola bagnetem piechoty niemieckiej Ty to masz wzrok, ja to nawet dobrze tego "messera" nie zdążyłem zobaczyć w tej scenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Tom3kb - to jednopłat - Albatros D II. Rozmowa kaprala z pułkownikiem: e! majster! kiedy feirant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 "Snaba cash" - 1, 2, 3 Trylogia warta obejrzenia, coś jak duński "Pusher" ale po drugiej, szwedzkiej stronie Sundu: https://www.filmweb.pl/film/Szybki+cash-2010-508931 https://www.filmweb.pl/film/Szybki+cash+2-2012-637685 https://www.filmweb.pl/film/Snabba+cash+-+Livet+deluxe-2013-656139 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 @vidkunsen Snabba Cash 1 i 2 bardzo fajna, trójka podobno już słabsza sporo ale nigdzie nie było chyba po polskiemu. Już kupę lat czekam i nigdzie nie widziałem info o lektorze czy polskich napisach. Była w ogóle polska wersja trzeciej części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Nie wiem jak z twoim "południackim" Serbskim (Serbski w filmie jest słabo tłumaczony - polako znaczy powoli, spokojnie )ale są napisy - info na tzw. prywatnym. p.s. Z Hiszpańskim też pewnie kiepsko więc ci podpowiem "hijo de puta to skur...syn, a puta madre to ku..a mać Edytowane 1 Lutego 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Akurat "puta" to jedyne co się nauczyłem z hiszpańskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Jeszcze tylko osłuchasz się z conjo i sparra i może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 The Witch: part 1 The Subversion. Za wielkim fanem kina azjatyckiego nie jestem ale od czasu do czasu coś mi się spodoba. Tutaj mamy film scifi z 2018r, z tej kategorii to mi prawie nic od nich nie leży. Fabuła: Siedmiolatka ucieka z jakiegoś tajnego laboratorium, znajduje ją starsze małżeństwo i postanawia wychować. 10 lat później dziewczyna postanawia wystąpić w jakimś programie typu "Mam talent" gdzie pokazuje też jak potrafi "czarować" przez co namierzają ją ludzie od których kiedyś uciekła. Film trwa dwie godziny i pierwsza połowa to nic ciekawego, ot taka opowiastka o dwóch nastolatkach, z których jedna ma występować w programie tv, trochę smęcenia, trochę ich humoru. Spokojnie można by tu wywalić z pół godziny i dzięki temu film by zyskał na tempie. A w drugiej godzinie mamy to co azjaci potrafią czasem fajnie nagrać czyli sporo akcji z krwawymi scenami bijatyk i strzelanin. Także film trochę nierówno się ogląda ale końcówka daje radę. Druga część filmu ma trafić do kin w 2021r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) Max Schmeling - Die Deutsche Faust (2010) Najpierw była jakaś szmira z 2002 roku - Joe i Max (Till Schweiger) (https://www.filmweb.pl/film/Joe+i+Max-2002-39596) Uve Böll w 2010 roku stworzył świetny film biograficzny o Maxie Schmelingu - ksywka Schmeterling (bokser wagi ciężkiej który żył w latach 1905 - 2005 -motylek), film zaczyna się gdy Max z resztą oddziału Erste Umfalen sterne 1 Falschrimjäger ląduje na Krecie, warte obejrzenia. https://www.filmweb.pl/film/Max+Schmeling-2010-505703 https://www.youtube.com/watch?v=uX7e8KgvhCU Edytowane 21 Lutego 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) "РЖЕВ"(2019) Rżew (2019), Język Rosyjski, premiera - 05.12.2019. "Красный призрак" (2019) Czerwony duch (2019), Język Rosyjski premiera 03.12.2019 Edytowane 23 Lutego 2020 przez vidkunsen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 @vidkunsen - film "Rżew" - to film o operacji "Mars"? Czyli rżewsko-syczewskiej maszynce do miesa? Jakbyś podrzucił linka do pełnego f-mu byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 @boberm na yt jest po rosyjsku A polskich wersji nie szukałem jeszcze to nie wiem czy są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Serio i z żartem Boberm: Spoiler p.s. się szykuje fajny taki film fabularno-biograficzno-dokumentalny o pewnym Michale który zmienił pole walki na całym świecie na 2 epoki - przed i po: Edytowane 23 Lutego 2020 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Dzieki Panowie - z przyjemnością obejrzę , szczególnie że męcze teraz Glantza :"From Don to Dniepr" , ergo -porównam fikcję z historią. @vidkunsen - ty zawsze coś fajnego wydłubiesz. @tom3kb - ee tam z polonizacją , dam radę po innostrannemu. Wszak wypadałoby znac jezyk naszych wrogów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 @boberm ten drugi film też jest cały na yt, jak wrzucisz tytuł. Mówisz, że trzeba znać język wrogów to kiedy przeprowadzamy inwazję na Anglię, a potem USA bo wszędzie w szkołach od lat uczą angielskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Boberm, z okazji 23.02. - С днём защитников отечества https://www.youtube.com/results?search_query=КАЛАШНИКОВ+2020+Фильм+полностью+%2F+ПРЕМЬЕРА+КАЛАШНИКОВ Spoiler wpisać w youtube: КАЛАШНИКОВ 2020 Фильм полностью / ПРЕМЬЕРА КАЛАШНИКОВ i masz cały film. Tom3kb - u nas wrogami od 1500 lat - już od Derwana - są szkopy, żabojady i podstępni zdrajcy z Dansko - Miliduch. Poznaj język i obyczaje wroga a będziesz wiedział jak ich pokonać - Sun Tzi. Boberm - "Rżew" - Schlagschaft und Metzgerei - Rzeźnia i ubojnia, Kałasznikow - fajny. Edytowane 23 Lutego 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) 4 godziny temu, tom3kb napisał: Mówisz, że trzeba znać język wrogów to kiedy przeprowadzamy inwazję na Anglię, a potem USA bo wszędzie w szkołach od lat uczą angielskiego @tom3kb - akurat "lingua franca" współczesnego świata jest równie przydatna . A te inwazję na "Herbatników" to przeprowadzilismy już ładnych kilka lat temu. BTW ; angoli czy też anglosasów nie interesuje ani przesmyk suwalski , ani brama smoleńska . Oni nie muszą dokonywac projekcji siły na tych obszarach , a nasi "bracia w słowiańszczyznie" - jak najbardziej. Bo tego wymaga od nich geopolityka. Od XVI wieku - byli , są teraz , i będą w przyszłości naszymi wrogami. @vidkunsen - operacja rżewsko-syczewska jest dla mnie interesująca z dwóch powodów - pierwszy dlatego że była to jedyna w karierze zawodowej Zukowa operacja zaplanowana i przeprowadzona pod jego światłym dowództwem drugi - bo była archetypicznym przykładem myśli taktycznej kufajmanów . Edytowane 23 Lutego 2020 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi