Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

image.png

Nazwa: Prosectors Project
Twórcy: CIU (Карлан), Bak, Nazgool, Malandrinus, Дядя Вася
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004
Data premiery: 01.12.2018r.
Linki na Youtube: 
#1 | #2 | [DISCORD]
Autor spolszczenia: 

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

SCREENY:

Pokaż ukrytą zawartość

WIDEO:

Pokaż ukrytą zawartość

LINK DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

ŹRÓDŁO:

amk-team.ru

ap-pro.ru

moddb.com

stalkerportaal.ru

vk.com

• Dodatnia 3

• 7 miesięcy temu...

Logiczne rozwiązanie. Tak samo jak to rozwiązanie, że chowają się przed emisją. Tylko idiota siedziałby na deszczu, kiedy może być pod dachem. A po deszczu ogniska powinny zgasnąć, a NPCe je rozpalać na nowo.

Szkoda tylko, że ten obraz jest nielogicznie ciemny. Sami wiemy, że nawet w najbardziej pochmurny dzień widoczność jest bardziej kontrastowa i sporo jaśniejsza. A tu chodzimy cały czas, jakby w mocnych okularach przeciwsłonecznych. A może nasz @Junx do swojego moda doda okulary rozjaśniające, takie jakie są robione dla kierowców podczas jazdy o zmierzchu. Te o takim żółtym zabarwieniu. A taki patch dla wszystkich szaro-burych modów, byłby satysfakcjonujący dla wielu grających, zamiast patchy na zmianę pogody.

@Junx  Odpowiedz w temacie Hibrida, aby tu nie spamować. To co pokazałeś, to chyba noktowizor. Ale moja propozycja dotyczyła całkiem innego "urządzenia". Mają to być okulary które dają obraz bardziej żółty i wyraźniejszy. Coś na wzór tych, które GB miał chyba w Ostatnim Stalkerze zamiast noktowizora. W nocy byłyby nieskuteczne i noktowizory byłyby koniecznością.

• 1 miesiąc temu...
Gość Diegtiariow

Już kilka miesięcy kontynuuje się rozwój globalnej modyfikacji «Prosectors Project» na bazie «Cienia Czarnobyla». Wcześniej autorzy moda głównie zmienili rozgrywkę. Zrealizowali system handlu, inwentarza i medycyny, a na szczególną dumą został obdarzony ulepszony intelekt stalkerów i mutantów. Teraz autorom zostało zająć się grafiką. Całkiem niedawno stało się wiadome, że w nowej wersji 1.5, nad którą teraz trwają prace, pojawi się graficzny render pod «DirectX 11.4». Przy czym twórcy napisali go od zera samemu, nie kopiując kodu z dodatku «Zewu Prypeci». Wśród głównych korzyści nowego renderu jest ulepszone oświetlenie i lepsza współpraca ze sterownikami na poziomie sprzętowym.

79089067.png39212301.png59384060.png48296936.png20590156.png07094908.png68773678.png36035081.png92978777.png

Porównanie wersji 1.4 do 1.5:

Pokaż ukrytą zawartość

Przeprowadzone prace dały poważny wzrost wydajności. Szczegółowy opis nowego rendera dostępny pod tym linkiem: KLIK.

• 10 miesięcy temu...
Gość Diegtiariow

Prosectors Project 1.5 (po rosyjsku) PREMIERA! Ta wersja jest rozwinięciem wersji 1.4 modyfikacji rozgrywki. Udoskonalono zarówno aspekty techniczne, jak i aspekty gry, poprawiono również balans gry. Render na DirectX 11 z powodu długiej nieobecności programisty nie zostało ukończony. Jest tam szereg niekrytycznych, ale mimo to dośyc nieprzyjemnych problemów. Ten render zostanie wypuszczony w przyszłych aktualizacjach.

Opis (po rosyjsku): [KLIK]
Zmiany w wersji 1.5 (po rosyjsku): [KLIK]

Linki do pobrania:

Pokaż ukrytą zawartość

Wideo (po rosyjsku):

Pokaż ukrytą zawartość

@kamil190 Grasz w tego moda?

Ja go postawiłem, zrobiłem zadanie z artem dla Sidora i na fleszkę. I na tym będzie koniec. Absurdalne rozwiązania ze zdrowiem, pragnieniem, możliwością pozyskania lepszej niż pistolet i obrzyn broni, nie zachęciły mnie do dalszego ciągnięcia gry. Bo jeśli butelka wody wystarcza na ugaszenie pragnienia na pól godziny czasu gry, to GB musiałby za sobą ciągać cysternę.

A tym co się zdecydują na grę, życzę :viva:w pokonywaniu trudności.

@kamil190 Podziwiam Cię za wytrwałość.

Pograłbym w tego moda, gdyż posiada sporo rozwiązań, oczekiwanych przeze mnie. Choćby ten plecak, który razem z całym barachłem możemy zdjąć i następnie ponownie założyć.

Jednak takie coś, jak szybkość pojawienia się pragnienia, łapana nie wiadomo skąd radiacja ( arty promieniotwórcze w pojemniku ) i problemy z jej usunięciem, pogarszające się zdrowie mimo artu na jego ulepszanie, skutecznie odstręczają. Diabli wiedzą co oznacza ta sygnalizacja z płucami. W ustawieniach sterowania jest klawisz na przerwanie zadyszki, ale jakoś nie skutkuje.

ss_fred_08-10-20_11-54-05_(l01_escape).thumb.png.b317f3440630f9cf6d8262301e48d289.pngss_fred_08-10-20_12-15-53_(l01_escape).thumb.png.698cdd6af55e37c28582d0efb7e90cc2.png

Kupiłem apteczkę, wodę i podleczyłem się. Ale jak brać kolejne zadania, jak nie ma kasy na kupno nowych? A do mycia ostrzałki, też woda potrzebna.

ss_fred_08-10-20_11-53-58_(l01_escape).thumb.png.4da213df8f124dc60c95846e4fcdb3cc.pngss_fred_08-10-20_12-02-09_(l01_escape).thumb.png.47fd304b1531f754acbc4eb87d294397.png

A że ja nie jestem masochistą, raczej się na takie rozwiązania nie dam namówić. Jeszcze jedna próba i jak będzie podobnie, zrobię z moda koszykarza.

DODANO:

Zrobiłem jeszcze kilka zadań i mówię modowi "Do niezobaczenia". Ten mod nie dla mnie. Nie grywam w symulatory i na dodatek z przegięciami. To jest wyłącznie moje odczucie i moje zdanie o modzie. Ja się z tym zdaniem zgadzam, inni nie muszą. Mogą sobie grać i nawet chwalić go. :036:

• Super 1
  • Dodatnia 1

Oto jeden z powodów mojej rezygnacji. Pozbyłem się kilku apteczek, kupy amunicji, aby Żwawemu przynieść kurtkę. Za to jest "aż taka" nagroda.

ss_fred_08-10-20_15-34-59_(l01_escape).thumb.png.aa9b572c873a2c470f71188e3d83d73b.png

Butelka wódki i kiełbasa. I ani rubla. Czyli GB to altruistyczny frajer.

A na dodatek wyszło, że coś z biegiem czasu w modzie nie tak. Zaledwie minęło południe, czyli 6godz, w modzie, a GB zaczyna ziewać, mętnieje mu wzrok. Przychodzę do Żwawego z kurtką, jest godz 16, a on i połowa NPCów we wiosce śpi i jest dialogowo nieosiągalna.

Na tym kończę moją przygodę z modem i udział w temacie.

• 6 miesięcy temu...
Gość Diegtiariow

Wersja 1.6 do pobrania:

[Google Drive][Yandex][Mega]

Fix (filtrowania anizotropowego i przesunięcia tekstury mip-mapy LOD'ów dla DX11): [Yandex][Google Drive]

Kolejny fix: [Google Drive]

Zmiany w wersji 1.6:

Pokaż ukrytą zawartość

• Gość zmienił(a) tytuł na Prosectors Project 1.6
  • 2 miesiące temu...
  • Gość zmienił(a) tytuł na Prosectors Project 1.6.1
  • 1 rok później...

image.png

Miała premierę wersja 1.7 moda. Oprócz wielu zmian gameplayowych, graficznych, różnych fiksów i poprawek zmieniono także fabułę (po wyjściu z x16 dwie ścieżki), dodano nowe linie fabularne, różne zadania poboczne oraz questy dla npców. Obszerny changelog moda jest w jego temacie na Ap Pro.

Link do wersji 1.7:

Mega

Google Drive

Yandex

Mod jest w wersji samodzielnej, pobieramy pliki i odpalamy instalator, po zakończeniu instalacji uruchamiamy moda.

Linki dodane do pierwszego postu.

• Dodatnia 1

• tom3kb zmienił(a) tytuł na Prosectors Project