mkk7 Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 Atomic Heart jest porównywany do Bioshock z rozgrywką umieszczoną w alternatywnej wizji ZSRR. Jest to klimatyczny FPS z elementami przygodówki i RPG. Daty premiery nie podano, beta testy planowane są na koniec roku, gra ma być na PC, PlayStation i Xbox One. Źródło: Mundfish 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 Poschizowanie to wygląda Tylko ten wielki prosty krzyżyk celownika na pół ekranu mnie rozprasza i głupio wygląda (mówiłem już o tym wcześniej). Takie moje czepialstwo o pierdoły. Jakbym patrzył na albo na to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mnieciu Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 @tom3kb tak to moje pierwsze skojarzenie . Gra wygląda ciekawie. Fabuła intrygująca. Lubię wszystkiego dochodzić na własną ręke, trochę się domyślać, ale na końcu zweryfikować prawdę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 To już istniejąca gra, czy dopiero obiecanki cacanki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mnieciu Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 Cacanki obiecanki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted March 10, 2021 Report Share Posted March 10, 2021 Trochę nowych screenów, wygląda to klimatycznie. Spoiler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted August 25, 2022 Report Share Posted August 25, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Diegtiariow Posted February 23, 2023 Report Share Posted February 23, 2023 Easter eggi i sekrety w Atomic Heart: Spoiler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted February 7, 2024 Report Share Posted February 7, 2024 Dla zainteresowanych - ukazało się drugie DLC: „Trapped in Limbo”. Grał ktoś z was w Atomic Heart? Jak wrażenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted March 10, 2024 Report Share Posted March 10, 2024 Trzeba przyznać, że świat w Atomic Heart jest bardzo kreatywny. Przejście gry zajęło mi jakieś 25 godzin, ale raczej było warto, bo nie spotkałem się jeszcze z grą, która w tak pokręcony sposób ukazuje alternatywną wizję ZSRR. Ludzie dzięki opracowaniu nowych technologii są w stanie tworzyć zaawansowane roboty, a nawet myśleć o podboju Układu Słonecznego. Rzecz jasna wszystko dla "dobra" własnych obywateli, partii i ustroju. Spokój w zakładzie 3826 - głównym miejscu całej akcji - niestety zostaje zakłócony i tu rozpoczyna się nasza misja powstrzymania zdrajcy. Nie chcę spoilerować, ale w dużym uproszczeniu trzeba będzie zniszczyć mnóstwo zbuntowanych robotów - w trakcie tych wydarzeń poznany przyczyny wspomnianej zdrady, przeszłość protagonisty, plany kluczowych polityków partii i wybitnych naukowców. Pomimo faktu, że gra jest ładna i sporo się dzieje, to były momenty, że mnie nudziła. Chodzi o monotonię podczas walki, bo okej - różnej maści robotów, a nawet mutantów nie brakuje, ale docelowo i tak trzeba je niszczyć. Dlatego zabrakło mi większego "urozmaicenia", chociażby w postaci ocalałych z katastrofy, z którymi moglibyśmy porozmawiać i wykonać poboczne zadania, a przecież znalazłoby się na to miejsce, bo zakład 3826 jest ogromny. Spotkałem się też z opinią, że w grze nie ma postaci, które można polubić, ale jest przecież Charles. Początkowo ta "głupia rękawica" mnie irytowała, ale po czasie polubiłem jego komentarze. Szkoda tylko, że zakończenie rujnuje naszą znajomość. Za to na koniec chciałbym pochwalić polski dubbing - bardzo pozytywne zaskoczenie. Mam jeszcze do przejścia 2 DLC, a Mundfish planuje wypuścić łącznie 4. Tak więc na bogato. Nie jest to żadna recenzja, po prostu zwykła i niezbyt bogata w detale opinia po 20 godzinach gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted March 10, 2024 Report Share Posted March 10, 2024 Aż 5 platform, może być ciekawa gra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts