Agrael Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Left 4 Dead jak najbardziej zalicza się do gier postapokaliptycznych, a tak się składa, że od czasu do czasu lubię sobie postrzelać do umarlaków - odprężające. Od czasu premiery minęło 9 lat i spokojnie można powiedzieć, że lata świetności tej gry minęły, a jednak nadal znajdą się ludzie chętni do wspólnego gnębienia zombie. Przeszedłem już wiele kampanii, ale ta, w którą dzisiaj zagrałem zrobiła na mnie wrażenie. " Dniepr " Spoiler ... Zgadza się - to właśnie Zoey możemy czasami spotkać w niektórych modach do stalkera Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Jedynka jest IMO lepsza niż dwójka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Widziałem basen taki jak w oryginale oraz w CoD 2 oraz postać z Resident Evil lub podobną kobietę, czyli Left 4 Dead 2. Agrael: http://synthira.ru/search?q=Left+4+Dead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Polecam do Left 4 Dead'a kampanie rodem z serii Resident Evil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Fani L4D2 wciąż tworzą nowe kampanie, a warsztat Steam jest ich pełen. Jednak 30.12.2019 swoją premierę miała mapa o nazwie " Chernobyl ". Prace nad nią trwały aż 9 lat. Dzisiaj w nią zagrałem i prezentuje się nieźle. Posiada nawet własny soundtrack. Widać, że twórcy wzorowali się na Stalkerze. Przejście kampanii zajęło mi lekko ponad 2h. Oto parę screenów z gry. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 @Agrael a te kampanie w tej grze to się w ogóle czymś różnią? Czy ciągle jest ten sam schemat tylko mapy się zmieniają. Bo tak zerknąłem w parę opisów i to w koło Macieju to samo. Ograłem tą oryginalną kampanię z jedynki lata temu ale po mody czy tam kampanie nie sięgałem bo to nie mój typ zombie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Przede wszystkim każda kampania jest inna jak i ich zakończenie - jak sobie twórcy wymyślili tak i jest. Ale schemat pozostał ten sam. Od schronu do schronu, aż po finałową walkę i ucieczkę. Spotkałem się kampaniami, które wymagają myślenia. Musiałeś rozwiązać daną zagadkę, żeby pójść dalej. Od zebrania jakichś notatek po umieszczenie odpowiedniej figurki w danym miejscu. Dobrym tego przykładem są fanowskie kampanie Resident Evil o której wspomniał @Gh0sTp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Agrael napisał: Widać, że twórcy wzorowali się na Stalkerze. Tja? Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Sierioża - to jest Stalker i ma elementy left to die na cienie 10004: Spoiler http://stalker-portal.ru/page.php?id=9767 https://ap-pro.ru/load/teni_chernobylja/mody/stalker_left_2_die_build_1214/8-1-0-1912 http://stalker-worlds.ru/10192-stalker-left-2-die.html http://stalkerbalkanzona.canadaboard.net/t644-stalker-left-2-die-build-1214 http://stalker-gsc.ru/load/stalker_left_2_die/27-1-0-8095 https://yadi.sk/d/676cs8EgHtKWk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 @Sierioża Twórcy mapy " Chernobyl ". A chociażby screen, który wrzuciłem. Przedstawiający szpital ze wschodniej Prypeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Czyli wszystkie gry, które mają lokacje z okolic CEA to automatycznie wzorowanie się na Stalkerze? Żelazna logika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zagraj to zobaczysz, a nie się głupio mądrzysz. Kampania jest podzielona na 5 etapów. Już przy pierwszym - " Jupiter ", twórcy ładnie ją odwzorowali na tą z Zew Prypeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Grałem, dupy nie urywa, nie ma absolutnie nic wspólnego ze Stalkerem. Wytknięcie Ci błędu to nie mądrzenie się, tylko koleżeńska przysługa. Pomyśl, zanim coś napiszesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 2 minuty temu, Sierioża napisał: nie ma absolutnie nic wspólnego ze Stalkerem. No może poza miejscem akcji i tym, ze też są zombiaki Trudno żeby coś co rozgrywa się na takich lokacjach nie skojarzyło się na forum Stalkera z tą grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Tak Sierioża, coś w tym jest. Niejako z automatu można dodać tutaj grę Zwierzęta z elektrowni!,. Jest pies mutant i inne mutanty, jest szukanie Stalkera, są anomalie no i dzieje się w okolicy elektrowni atomowej po eksplozji reaktora!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 O to, to, @vidkunsen, o to chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 2 godziny temu, Agrael napisał: Już przy pierwszym - " Jupiter ", twórcy ładnie ją odwzorowali na tą z Zew Prypeci. W Zewie mamy dostęp do trzech hal "Jupitera". Poniżej po jednym screenie z każdej: Spoiler Ja osobiście, mimo najszczerszych chęci, jakoś nie mogę dopatrzyć się tego ładnego odwzorowania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Pierwsze osiedle na świecie z tzw. Wielkiej Płyty zbudowano w Rostowie nad Donem w 1936 roku, potem jak chciałem na zdjęciach zobaczyć w jakim kraju jest dane osiedle to patrzyłem na twarze mieszkańców i napisy na sklepach. To tyle jeśli chodzi o wzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Screen ukazuje jedyne wnętrze fabryki z kampanii. Do dyspozycji mamy także zewnętrzne obszary - nawet dość rozrośnięte. Nie twierdzę, że wszystko zostało w piękny sposób odwzorowane, ale pewnych podobieństw się dopatrzyłem. Wiecie..Kampania była tworzona przez 9 lat. Jej twórcy mogli inspirować się stalkerem. W mniejszym lub większym stopniu, ale mogli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 1 minutę temu, Agrael napisał: Jej twórcy mogli inspirować się stalkerem. W mniejszym lub większym stopniu, ale mogli. @Agrael A to już inna rozmowa - jasne, że mogli, i pewnie nawet tak było. Inspirować się a wzorować się/odwzorować to dwie różne rzeczy. Semantyka, panie tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 24 września ukazała się spora aktualizacja do L4D2 o nazwie The Last Stand. Update naprawia bardzo wiele błędów i wprowadza szereg usprawnień. Dodano również sporo nowej treści: - Nowa kampania - 26 nowych map do trybu Survival - Dwie nowe bronie do walki wręcz - Implementacja broni z Counter-Strike: Source na wszystkich serwerach L4D2 - 30 nowych osiągnięć - Szereg nowych animacji Oczywiście nowości jest troszkę więcej. Left 4 Dead 2 pojawił się w 2009 roku, a więc to dziwne, że Valve zdecydował się dalej rozwijać tę markę. Dzisiaj troszkę pograłem i.. jestem pozytywnie zaskoczony. Zawsze to jakiś powiew świeżości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi