Agrael Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 W dniu dzisiejszym zostałem szczęśliwym posiadaczem Cień Czarnobyla w wersji czeskiej oraz niemieckiej. Wydanie z Czech prezentuje się naprawdę ładnie. Pudełko jest identyczne jak premierowa wersja w naszym kraju. Zawiera jedynie jedną rzecz, której my nie dostaliśmy - poradnik z opisem Zony. Znajdziemy tam opisy frakcji, mutantów i coś czego nie rozumiem, bo nie znam czeskiego. Zostało to starannie wykonane a zawartość jest spora. Spoiler W wersji niemieckiej jest znacznie gorzej. Przede wszystkim nie jest to wersja premierowa. Wewnątrz skromnego pudełka brakuje instrukcji lub czegoś, co domyślnie miało się tam znajdować. Płytkę muszę pochwalić - starannie wykonana i prezentuje się ładnie. Spoiler Za obie gry zapłaciłem 60zł. Wydaje mi się, że nie jest to wiele. Zwłaszcza, że w obecnych czasach wersje pudełkowe są zastępowane elektronicznymi kluczami. Porozmawiałem trochę ze sprzedającym. Okazało się, że zna nasze forum ( poleciłem mu je - pierwszy raz w życiu polecałem komuś ST na żywo ) i pobierał LA. Jaki ma nick to nie wiem, bo aż tak nie wypytywałem. Jak pieniądze pozwolą to będę się rozglądał za kolejnymi wersjami z innych krajów. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Czeska wersja ma dubbing? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 @Agrael jak już piszesz, że w czeskiej wersji była książeczka z opisem mutantów to mogłeś wspomnieć o tym bonusowym, najgroźniejszym. @portals no i był dubbing ten mutant jak atakował to ryczał "Ahoj" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 @portals Niestety nie wiem. Nie sprawdzałem jeszcze. Natomiast sprzedający powiedział mi pewną ciekawostkę o niemieckiej wersji. Podobno zadania główne są w języku niemieckim, a poboczne po rosyjsku. @tom3kb Krecika nie da się nie lubić A swoją drogą.. Orientuje się ktoś z was czy istnieje serwis sprzedażowy gdzie można kupić rzeczy z Ukrainy, Rosji lub Białorusi ? Może tam znalazłby się jakiś Stalker do poszerzenia kolekcji. Ewentualnie pójdę za radą @kondotier i poszukam na forach ukraińskojęzycznych jak Bar Reaktor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 @Agrael A zapytaj też @LIQIDATOR , @LENA_D i @Fagot . Aktywni na forum. A z Czech jest @Hrothgar . Ostatnio rzadko, ale bywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Dzisiaj odpaliłem sobie czeską wersję gry. Lektor jest po rosyjsku, ale przy pierwszej rozmowie z Sidorem ( każąc traktować się jak kota ze względu na amnezję ) pojawił się dubbing czeski. Spoiler Dłużej nie grałem, bo i po co. Konec Hry u mnie nastąpił po rozmowie z Wilkiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Lul nie jestem z Czech tylko z Polski XD. Był jeden Czech ale nie pamiętam kto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 @Hrothgar Mała pomyłka. U nas na forum z Czech pochodzi @Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi