Agrael Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Tytuł oryginalny: Odyssee - Im Auftrag des Königs Platforma: Gothic II: Noc Kruka Data premiery: 24.12.2014 r. Autorzy: OdysseeModTeam Autorzy spolszczenia: @metek58, @smox, @kobal Śr. długość rozgrywki: (ok. 200 godzin) OPIS: Spoiler Akcja Odysei toczy się w momencie, gdy bezimienny bohater opuszcza Khorinis i wyrusza do Myrtany. W tym czasie bohater modyfikacji — Roland, rezyduje w morskiej twierdzy paladynów na Athanos jako jeden z rekrutów. Wojna z orkami omijała tę wyspę szerokim łukiem, lecz mimo tego nasz bohater marzy o zostaniu paladynem i postanawia dzielnie stawić czoło zielonoskórym. Decyduje się na opuszczenie wyspy, aby spełnić swoje marzenie, jednak nie wszystko jest takie proste, jakby się na początku wydawało. Musi przebyć długą i wyboistą drogę oraz przeżyć wiele ekscytujących i niełatwych przygód. Poznaje w międzyczasie wrogów królestwa oraz ich zamiary. Chodzi im o ustanowienie panowania Beliara i zniewolenie wszystkich ludzi lub, jeśli nie jest to możliwe, zniszczenie ich. Roland szybko zdaje sobie sprawę, że w jego podróży nie liczy się cel, lecz droga, którą będzie mu dane kroczyć. Podąża więc wybraną przez siebie ścieżką i zdecydowanie sprzeciwia się najeźdźcom i broni niepodległości ludu Królestwa Myrtany. Cechy moda: Ponad 200 godzin czasu gry! Ponad 1000 NPC i 642 zadań! Barwne postacie i rozbudowane dialogi. Wiele starannie zaprojektowanych rozległych światów o różnych klimatach i ciekawych terenach. Możliwość spotkania przyjaciół z Gothic II i postaci niezależnych z kilku znanych modyfikacji. Zmieniony balans rozgrywki i pięć różnych poziomów trudności. Nowe ścieżki dźwiękowe dla Varantu, Myrtany oraz Nordmaru. Wiele nowych animacji, w tym ostrzenie broni, picie z beczki, tworzenie zwojów, a także trumien i grobów, które można otworzyć, NPC niosą skrzynie, beczki, kamienie, worki, drewniane belki i drewno opałowe. Wolne celowanie z łuku/magii. Produkcja strzał i bełtów, a także nowe specjalne rodzaje, takie jak ogniste, trujące, rozbijające, lodowe, magiczne i wybuchowe. Specjalne strzały i bełty zadają różne obrażenia. Wydobycie rudy, rudy żelaza, złota, siarki, srebra, węgla, akwamarynu i wielu innych. Mnóstwo nowych tekstur potworów, oraz zupełnie nowe potwory jak np. gryfy, żółwie, ogry. Potwory odradzają się w trakcie gry, i są niebezpieczne na każdym jej etapie. Nowe zaklęcia przemiany oraz system wiedzy magicznej. Potężni magowie, którzy potrafią się leczyć. Hełmy i tarcze w grze, oraz mnóstwo nowych przedmiotów i pancerzy. Mnóstwo gildii, takich jak najemnicy orków, asasyni, koczownicy. Wiele przedmiotów, które można otwierać w tym skrzynki, szafy. Zabójca orków, łowca orków, zatruwanie ostrza, pływanie, nurkowanie i wiele innych nowych umiejętności. Ekrany ładowania z poradami dotyczącymi gry. Wiele nowego pożywienia jak np. ananasy, marchewki, ziemniaki, nowe zupy, żywność w beczkach i workach. I WIELE WIĘCEJ... PORADY: Spoiler Solucja tekstowa - [KLIK] GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Zainstaluj najnowszą wersję Uniona. 2. Pobierz i zainstaluj wskazując folder z grą główny patch potrzebny do poprawnego funkcjonowania Uniona: Union Primary Universal.exe 3. Pobierz i zainstaluj wskazując folder z grą najnowszą wersję Uniona: Union 1.0m.exe 4. Pobierz i wypakuj zawartość archiwum Odyseja do folderu z grą. Opcjonalnie: Jeśli chcesz zainstalować niemiecki dubbing - Pobierz i zainstaluj Odyssee_2.5.1_Speech_1 oraz Odyssee_2.5.1_Speech_2 do folderu z grą. Jeśli chcesz zainstalować dodatkową ścieżkę dźwiękową - Pobierz i wypakuj zawartość archiwum OdysseeMusic do folderu z grą. Jeśli chcesz zainstalować alternatywne grafiki z L'Hivera - Pobierz i wypakuj zawartość archiwum LHiverGraphicForOdyssee do folderu data. Jeśli chcesz zainstalować DirectX 11 - Pobierz i wypakuj zawartość archiwum z DX11 do folderu system. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Google Drive - [KLIK] Źródło: 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Dzisiaj pojawi się live z wersji BETA polskiej lokalizacji moda Odyseja: W imieniu króla. Spolszczenie powstaje we współpracy Teamu Sefaris z Bractwem Gothica. Zapraszam na stream: https://www.youtube.com/watch?v=mcEkdxRKiYc&ab_channel=Kajma 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darrien Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Zaczekam na finalną wersję, może doczekam się tego szybciej niż projektu "bo my nie wiedzieliśmy, że Covid", no chyba, że Kroniki Myrtany wyjdą wcześniej. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Odyseję v.2.6.4 skończyliśmy tłumaczyć jeszcze w zeszłym roku. Jednak Bractwo Gothica w którym działamy miało olbrzymie problemy z ogarnięciem całości od strony technicznej. Dopiero dołączenie do projektu Teamu Sefaris popchnęło sprawę do przodu. Ogarnęli wszystko bardzo szybko i aktualnie jesteśmy na etapie testów. Wiadomo, że testy trochę potrwają, bo mod olbrzymi. Jestem pod olbrzymim wrażeniem działania Teamu Sefaris. Ich wiedza, pracowitość i zaangażowanie powala na kolana. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Testy idą pełną parą Bierze w nich udział kilkunastu testerów. Niektórzy zbliżają się już do końca rozgrywki. Wszystko jest na jak najlepszej drodze i myślę, że wkrótce spolszczenie ujrzy światło dzienne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Świetna wiadomość. Cieszę się, że i my będziemy mieć polską wersję tego kolosa na naszym forum @smox Czy w wolnej chwili nie chciałbyś podrzucić tutaj parę swoich screenów z Odyseji ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Podejrzewam, że tu też znajdzie się wielu fanów tego tak znakomitego klimatu gier, jakim jest Gothic. Dla wyznawców Innosa i Adanosa, a także Beliara - balsam na skołatane pandemią serca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Myślałem że się nie doczekam, w końcu będzie się czym zająć podczas pan***ii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Chcę jednak dodać, że to bardzo długa gra i być może nie każdemu starczy wytrwałości, by dobrnąć do końca fabuły. Streamer Kajma grał na Youtubie w testową wersję Odysei, jednak nie zdołał pokonać tak olbrzymiego moda i na pewnym etapie (z nieznanych mi przyczyn), porzucił granie, choć jest obeznany z grami nie od dziś. Wychodzi na to, że tylko prawdziwi twardziele mogą tego dokonać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 1 godzinę temu, metek58 napisał: Streamer Kajma grał na Youtubie w testową wersję Odysei, jednak nie zdołał pokonać tak olbrzymiego moda i na pewnym etapie (z nieznanych mi przyczyn), porzucił granie, choć jest obeznany z grami nie od dziś. Widocznie nie jest dość obeznany Z tym poziomem trudności, to nie ma co przesadzać. Wszyscy testerzy ukończyli moda, a i ja powoli zbliżam się do końca. Kilka screenów z mojego obecnego etapu rozgrywki - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 @smox Ładnie to wygląda. Wodny Golem - tego jeszcze nie było. Ciekaw jestem, jak został przedstawiony Varant i Nordmar. Jeżeli autorzy spolszczenia się zgodzą, to będzie można je dodać do naszej pobieralni. Kojarzę Kajme, bo ma bardzo dużo materiałów z Returninga ( którego nie lubię - to tak swoją drogą ), ale przy Odyseji chyba wymiękł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 @smox Ile jak na razie masz przegranych godzin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 6 minut temu, MaklerR napisał: @smox Ile jak na razie masz przegranych godzin? Gram już 148 godzin. Tak na oko, to gdzieś 2/3 gry. Dużo zależy od stylu gry. Jeżeli ktoś lubi zaglądać we wszystkie zakamarki (a jest sporo do znalezienia) i wykonuje zadania poboczne, to gra potrwa sporo ponad 200 godzin. @Agrael, Varant i Nordmar i wszystkie lokacje w tym modzie są zrobione od nowa, albo sporo dodano do tych znanych z Gothica 2. Nordmar - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Jako totalny lajkonik w modach do Gothica tak czysto informacyjnie chciałem się zapytać czy istnieją mody w wersji standalone/samodzielne/repack czy tam takich rzeczy się nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 @tom3kb Nie spotkałem się z czymś takim. Każdy mod w jakiego grałem trzeba było instalować na podstawkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Ewentualnie skorzystać z programu Spine. Zastępuje GothicStarter, a jego instalacja jest banalnie prosta - wystarczy wskazać folder z G1/G2 i wsio. Ponadto Spine zawiera praktycznie wszystkie mody, jakie wyszły. Spoiler Grając można zdobywać poziomy, a przy niektórych modyfikacjach osiągnięcia: Spoiler Szkoda, że nie ma takiego programu do modów stalkera Swoją drogą, to nigdy bym nie przypuszczał, że będziemy mieli na forum tylu fanów Gothica. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darrien Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 @Agrael No cóż... jedno nie wyklucza drugiego.... Cieszę się, że nie rozmawiamy o nieoficjalnym multi do Gothica, a o modach.... Co do Odysei... na pewno zagram, być może po Returningu do którego chciałbym pobrać najnowszą aktualizację, która podobno niedawno wyszła.... Chyba, że wyjdą wcześniej Kroniki Myrtany... bo o Dziejach Khorinis mogę jak na razie zapomnieć. ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 No, wreszcie jest Odyseja w wersji polskiej! Wszelkie informacje znajdziecie na poniższych linkach: - https://www.sefaris.eu/#/mod/g2/ody/ - bezpośredni adres do pobrania modyfikacji oraz wszelkiej maści dodatkowych informacji; - http://themodders.org/index.php?topic=31906.0 - bezpośredni temat na themodders 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 No to na razie panowie, wrócę za pół roku jak skończę grać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Pozostaje tylko pogratulować Poprawiłem też wstawkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Przeszedłem Osyseję🙂 v.2.6.4. Nie miałem żadnych poważniejszych błędów. Przyznam, że nie zrobiłem wszystkich zadań, bo część zwyczajnie przegapiłem, albo za bardzo zapędziłem się w rozgrywce i mi przepadły. Mod bardzo mi się podobał i pewnie wrócę do niego za jakiś czas. Kilka screenów - Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Nie mam kont na forach poświęconych Gothicowi więc spytam się tutaj. @smox gdzie znajduje się kryjówka gildii złodziei? Po jednym z zadań Rengaru uciekł gdzieś w stronę słonecznego kręgu i tyle go widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 @MaklerR Polecam temat na TheModders. Może tam będzie ktoś wiedział, a jak nie to pozostaje nam @smox. Swoją drogą, to na każdym forum Gothica jestem zarejestrowany pod nickiem Fletcher. A nóż kiedyś na siebie wpadniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 No może kiedyś. Znaczy miałem konta, ale korzystałem z nich tak rzadko że pozapominałem passów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 @MaklerR, Rengaru ucieka w kierunku Słonecznego kręgu i tam w pobliżu stoi. Między magiem a schodami. Jest też solucja, ale jej nie pobierałem. Może @smoxją pobierał, ale tego nie wiem. To bardzo obszerny mod, więc taki poradnik byłby wskazany, aby nie doszło do rozstroju nerwowego podczas rozgrywki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi