Marcus-Polonus Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Tytuł: Real Fighter Platforma: Stalker: Zew Prypeci ver. 1.6.02 Data wyjścia: 13 grudnia 2020 Autor: Marcus-Polonus Opis: Spoiler Jest to połączenie wielu różnych bardzo popularnych dodatków do oryginalnego Zewu Prypeci, które zostały tak razem połączone, by tworzyły harmonijną całość, np. paczka broni, poprawiona grafika itp. Sercem moda jest napisany niemal od początku nowy balans obrażeń, zachowywania się broni i spawnu. Przerobiłem to tak, by gra w końcu była przyjemna: - obrażenia realistyczne: dwie kulki w brzuch bez kamizelki kładą od razu każdego, - obrażenia AI vs graczem wreszcie udało się osiągnąć 1:1, - realistyczna balistyka dokładnie przeliczona na m/s i MOA, - koniec pocisko-chłonnych mutantów: nawet pojedynczą pijawkę da się zabić bardzo łatwo, - nowy odrzut każdej broni dopasowany do swoich charakterystyk, - przebudowany od podstaw spawn niemal wszystkich NPC i mutantów: w grze można natrafiać na obozowiska i legowiska, które będą brać czynny udział w życiu Zony, - zmieniona ekonomia tak, by zmusić graczy do korzystania z pełnego spektrum dostępnego ekwipunku, - każdy element gry jest po polsku, - i wiele, wiele innych zmian: polecam przeczytać ReadMe, gdzie zawarłem informację o wszystkim, o czym pamiętałem. UWAGA!!! Fabuła i zadania pozostały generalnie oryginalne! Celem moda jest uprzyjemnienie powrotów do oryginalnej gry, która poza Misery nie doczekała się jako takich gotowych modów w języku polskim. Filmy: Spoiler Playlista z filmami z tworzenia moda Instalacja: Spoiler Potrzebna jest gra Zew Prypeci w wersji 1.6.02. Polecam zrobić kopię folderu "bin" z katalogu gry. Trzeba odblokować czytanie modów w "fsgame.ltx",czyli: $game_data$ = false| true| $fs_root$| na: $game_data$ = true| true| $fs_root$| Rozpakować paczkę i wkleić foldery "bin" oraz "gamedata" do głównego katalogu gry. Paczka wspiera ulepszone pozycjonowanie źródła dźwięku: do tego służy folder "openal". Trzeba go wkleić do katalogu "AppData\Roaming". W opcjach dźwiękowych W GRZE pojawi się wtedy możliwość wybrania urządzenia OpenAL Soft. UWAGA! Działa wyłącznie w słuchawkach! NOWA GRA JEST WYMAGANA!!! Mod nie jest kompatybilny z żadnym modem do Zewu Prypeci i stanowi integralną całość z grą. Wyjątkiem mogą być dodatkowe paczki tekstur otoczenia. Linki do pobrania: Spoiler Paczka z modem ReadMe OpenAL (przeczytaj ReadMe) Edytowane 8 Grudnia 2021 przez Marcus_Polonus 4 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zapewne nie będę miał czasu przetestować, ale doceniam chęci, zamysł i wkład pracy P.S - Zaglądaj do nas częściej, mordeczko 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Ukończyłem grę z tym modem (bo sam mod nie ma fabuły, a jest nakładką na CoP'a). Pozwala on doświadczać Zew na nowo, bo trzeba być rozważnym w tym co ma się przy sobie i na sobie (Świt pozwala nosić więcej rzeczy niż Bułat przykładowo), jak również trzeba uważać w walkach, bo mając słaby pancerz często się kończą natychmiastową śmiercią z powodu strzału w głowę. Nie frustrowałem się przy rozgrywce, doświadczenia z tego mam pozytywne (w przeciwieństwie do Misery). Grałem na Mistrzu, a tam obrażenia otrzymywane przez naszą postać w stosunku do innych ludzi wynosi 1:1. Więc jeśli ktoś chce sobie odświeżyć wrażenia z Zewu to polecam. PS. Tylko się zastanówcie czy chcecie sprawić sobie egzoszkielet, bo ja za kupienie i maksymalne jego ulepszenia zapłaciłem dwa miliony rubli. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 8 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Ostatnio moja chmura przechodziła swego rodzaju modernizacje. W związku z tym linki do m. in. Real Fightera wygasły. Przy okazji stwierdziłem, że przygotuję wersję 1.06d, w której: - dopracowałem prędkości poruszania się gracza oraz NPC, - NPC znacznie lepiej wykrywają zagrożenia z odległości oraz duuuużo celniej strzelają, - zmniejszyłem liczebność oddziałów NPC, przede wszystkim Monolitu, - naprawiono błędy powodujące crashe (błąd z wpn_sg550 oraz m. in. 1pn34). Zaktualizowałem linki w pierwszym poście więc powinno dać się pobierać. Jeżeli ktoś chciałby sobie zaktualizować do wersji 1.06d to wystarczy skopiować i zastąpić foldery configs oraz scripts w folderze gamedata. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Cześć, Podczas próby odpalenia tego moda wyskakuje mi coś takiego: Jak mniemam jest to coś z bibliotekami, może ktoś z Was mnie naprowadzić na rozwiązanie tego problemu? Dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 @bober322 ta brakuje ci bibliotek vc++ wersji z 2013 bodajże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 (edytowane) @tom3kb ściągnąłem i przeinstalowałem wszystkie wersje bibliotek od 2008 które były dostępne i problem pojawia się dalej. Dziwi mnie to też tyle o ile, że wczoraj instalowałem Lost Alphę Developer Cut i tam była instalacja bibliotek vc+++, więc powinienem mieć wszystko aktualne. ----------------- Ok, działa, oczywiście nie przeczytałem dokładnie, że chodziło o wersję pod x86, dzięki serdeczne! Edytowane 10 Stycznia 2022 przez bober322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 @bober322 A spróbuj jeszcze zainstalować wszystko z tej paczki. OBSŁUGA X64.7z Chociaż jest to dla x64 to zawiera wszystkie biblioteki i inne potrzebne do gry. Jeśli dla tego moda nie zaskoczy, to nic nie tracisz, bo przy modach z tymi nowymi silnikami, już będziesz miał co potrzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duchol Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Już miałem sprzedać całą trylogię stalkera a tutaj taka perełka się pojawiła że aż nabrałem apetytu na ponowne odpalenie zewu prypeci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyyb1 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Można jakoś wyłączyć kołysanie kamery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @zyyb1 a zajrzyj w user.ltx i zmień w linijce cam_inert wartość jaka jest na 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyyb1 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @tom3kbNo właśnie jest na 0 a i tak delikatnie buja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 @zyyb1 Które kołysanie? Te podczas chodzenia, czy celowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyyb1 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 @Marcus-PolonusTo podczas chodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) @zyyb1 W pliku camera_movements.ltx w gamedata/configs/creatures zamień [bobbing_effector] run_amplitude = 0.01 walk_amplitude = 0.01 limp_amplitude = 0.014 na: [bobbing_effector] run_amplitude = 0 walk_amplitude = 0 limp_amplitude = 0 Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez Marcus-Polonus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyyb1 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @Marcus-Polonus Działa, super. Dziękuję Ci bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi