qlkin Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 (edytowane) @oi691562164334 Brak jakby 'ostatniego' fiksa, albo nie rozpoczęta nowa gra po tymże fiksie. Tego tak - bo to ten patch wprowadza pp2000. Spoiler z pliku razem z modem: Перезапаковка от 18.10.2022 (новая игра желательна): • ПП-2000 и М1891 (Мосинка) - введены! Пока что можно встретить только в у НПС и последнюю пушку в тайниках (но скоро...) да и всё вроде... Все предыдущие фиксы уже включены! Po e. No, cóż, chyba jednak polonizacja nie ma tego pp2000 w weapons.ltx, a nadpisuje ten plik fiksa z tą bronią. Znajdz ltx tego pp2000 i dopisz w pliku weapons.ltx, może pójdzie. Edytowane 25 Października 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 @qlkin Prawda - polonizacja tego pp2000 nie uwzględnia, bo w czasie gdy robiłem i wypuszczałem spolszczenie to nie było innego fixa poza tym na zmianę udźwigu, od tego czasu kilka wyszło tylko problem jest tego rodzaju, że one są wypisane na GD i Yandex'ie autora, ale linków, ani odnośników do pobrania ich na samym AP-Pro nie ma, a po datach na GD widzę, że autor po prostu aktualizuje wstawkę zamiast dawać fixy osobno. @oi691562164334 Rozumiem, że pobrałeś moda z linków z naszego posta #1, wrzuciłeś na niego spolszczenie i pojawił się problem tak? Bo jeśli tak no to wygląda na to, że będzie trzeba dostosowywać spolszczenie od nowa. Autor wcześniej pisał posty na AP z takim podejściem, że założyłem, że więcej łatek do tego moda nie będzie, a tu jednak psikus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oi691562164334 Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Właśnie tak pobrałem i zamontowałem moda z linku na tej stronie. Będę czekał na poprawki, a na razie dziękuję za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 (edytowane) Jak się komuś bardzo śpieszy i nie widzi problemu w częściowym 'zakrzaczeniu' np. opisów broni itp. - gdzie-nie-gdzie - to plik weapons.ltx z oryginału. weapons.ltx Skopiować ze zgodą na zamianę PO polonizacji ( (np.Priboj Story - Eternal 3.0)\gamedata\config\weapons\( i tutaj wkleić plik weapons.ltx ) ) 'Towar' raczej dla desperatów. Po e. A i no i bym zapomniał, W tym pliku external.ltx, który się rozpakowuje/instaluje z grą/modem w kat. config jest sporo różnych przydatnych? ustawień. Tyle, że opis po rosyjsku. Translator to każdy ma w sieci. Edytowane 26 Października 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oi691562164334 Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Dzięki QLKIN ! Pobrałem ten plik od ciebie , wkleiłem na miejsce przy pierwszym uruchomieniu kazało usunąć wpis "#include "w_smg\w_ppsh.ltx"" co też zrobiłem i mod śmiga jak ta lala. Żadnych krzaczków jeszcze nie ma. Jeszcze raz Dzięki za pomoc !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Z tym trzymaniem na krótkiej smyczy nie-edycji - to takie trochę smutno-niepraktyczne. Żeby potem nie było, że nabijam posty, lol. plik external.ltx. Ten plik to taka 'droga na skróty' do wielu konfigów, starczy co-by poczytać opisy. Teraz po polsku. Nie koliduje ze spolszczeniem, jak już - to z modem, żart oczywiście, sprawdziłem i zapis się odpalił normalnie. Także tego ... plik external.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerstalker Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 (edytowane) Nie mogę otworzyć drzwi u Sidora w bunkrze i drzwi do domu w wiosce. Nie pojawia się nic i żaden klawisz nie działa. Drzwi się ruszają jak je nożem traktuję. W bunkrze były uchylone, mogę tylko jeszcze bardzie zamknąć. Edytowane 25 Marca 2023 przez kilerstalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 @kilerstalker Czeka Cię mała (?) powtórka z gry. Wystąpił u Ciebie bug. Musisz w zapisach wrócić do tego momentu, kiedy ostatni raz wychodziłeś od Sidorowicza i zamknąć drzwi. Skoro bug wystąpił, to będzie się powtarzał, więc musisz pamiętać aby po każdym wyjściu od Sidora, zamknąć za sobą drzwi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerstalker Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 (edytowane) @kondotier Dzięki za info, musiałem tak naprawdę zacząć od nowa. Dopiero za trzecim podejściem udało się otworzyć drzwi (pojawił się napis). Drzwi od bunkra są otwarte i nie można ich zamknąć. Jeszcze mam problem z przełączaniem broni kółkiem, znalazłem cos takiego w external.ltx: no_mouse_wheel_switch_slot = false - zmieniłem na true i nic nie daje UPDATE: Informacja dla innych. W pliku external.ltx: ma być "no_mouse_wheel_switch_slot = false" oraz w pliku user.ltx ma być "g_mouse_wheel_switch_slot on". Edytowane 26 Marca 2023 przez kilerstalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerstalker Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Mam kolejny problem, w schowku Striełoka po zabraniu dokumentów znika mi PDA-Skaner!? Mod ma kupę bugów: - przeciwnicy ślepi, głusi, nie reagują nawet na ostrzał, - atak na bazę wolności powtarzałem 10 razy zanim wszystko zaskoczyło - tutaj była masakra za każdym razem inny bug, - nie pomagać obronić baru, bo to źle się dla nas kończy, - NPC wchodzą do ogniska i tak stoją 🤣 - znikające przedmioty z ekwipunku, - sporo mniejszych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duszman Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Mam mały problem z uruchomieniem moda po instalacji ( mój ulubiony typ problemów ) [error]Expression : I [error]Function : CInifile::Load [error]File : D:\a\OGSR-Engine\OGSR-Engine\ogsr_engine\xrCore\Xr_ini.cpp [error]Line : 192 [error]Description : Can't find include file: [error]Arguments : addons\silencers\sil_dtk.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 @Duszman Nie jestem specjalistą odnośnie do problemów technicznych, ale wywal plik localization.ltx. Ta adaptacja ma to do siebie, że nie jest pozbawiona błędów, ale co zrobić - Priboi Story nigdy idealnej się nie doczekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irobo Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 @Duszman W tej najnowszej wersji moda pod linkiem są już dodane fixy i dość się to nie lubi z polonizacją. Można by tu próbować usunięcia weapons.ltx i patrzeć co się dzieje - ale chyba najlepiej zwyczajnie wywalić cały folder weapons z gamedata polonizacji. Spore szanse, że sam tekst to się pewnie jakoś specjalnie nie zmienił i co najmniej większość gry będzie po polsku. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duszman Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 W dniu 16.05.2023 o 00:04, irobo napisał(a): @Duszman W tej najnowszej wersji moda pod linkiem są już dodane fixy i dość się to nie lubi z polonizacją. Można by tu próbować usunięcia weapons.ltx i patrzeć co się dzieje - ale chyba najlepiej zwyczajnie wywalić cały folder weapons z gamedata polonizacji. Spore szanse, że sam tekst to się pewnie jakoś specjalnie nie zmienił i co najmniej większość gry będzie po polsku. Powodzenia. dzięki, zadziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi