Szczepan9205 Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września Do postu #1->Linki do pobrania wrzuciłem łatkę/aktualizację spolszczenia R3 do wersji 1.18, która miała premierę kilka dni temu. Autor nadal wprowadza jakieś pomniejsze zmiany, ale łatka jest najbardziej aktualna jak się da na dzień dzisiejszy czyli 12 września. Żeby ją zainstalować wystarczy wrzucić ją na już zainstalowane spolszczenie i zgodzić się na zamianę plików Tak jak zawsze - gdyby ktoś znalazł jakieś błędy to proszę o screeny w temacie moda lub ewentualnie na PW, żebym mógł szybko je poprawić. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorgiel Opublikowano 21 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października Niestety po "Zainstalowaniu" spolszczenia 1.18 i wczytaniu gry z zapisu czy też rozpoczęciu nowej gra wychodzi do windowsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 21 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października @Dorgiel No to przydały się log jaki masz po wylocie - nie pamiętam dokładnie gdzie on jest w R3, ale albo w folderze _appdata_/appdata/user/ewentualnie _userdata_ - w każdym razie jak w niego wejdziesz to będą tam foldery logs, screenshots, savedgames i shader_cache, a log będzie w folderze logs w pliku z rozszerzeniem .log, który można otworzyć notatnikiem. Jeśli wcześniej nie miałeś do czynienia z logami to najwyżej wstaw tu cały plik i spojrzę czy to rzeczywiście wina spolszczenia czy coś innego. Może też być tak, że po prostu będziesz musiał zacząć nową grę - szczerze powiedziawszy to nie patrzyłem czy autor R3 pisał o wymogu nowej gry czy nie - dostosowałem pliki spolszczenia do 1.18 i do tej pory nikt problemów nie zgłaszał, a sam też przed wrzuceniem zaktualizowanego spolszczenia odpalałem swoje zapisy z czasów jak przechodziłem z nudów R3 1.16 na 1.18 ze spolszczeniem i wszystko działało także bez loga to Ci nic nie podpowiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorgiel Opublikowano 22 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 7 godzin temu, Szczepan9205 napisał(a): @Dorgiel No to przydały się log jaki masz po wylocie - nie pamiętam dokładnie gdzie on jest w R3, ale albo w folderze _appdata_/appdata/user/ewentualnie _userdata_ - w każdym razie jak w niego wejdziesz to będą tam foldery logs, screenshots, savedgames i shader_cache, a log będzie w folderze logs w pliku z rozszerzeniem .log, który można otworzyć notatnikiem. Jeśli wcześniej nie miałeś do czynienia z logami to najwyżej wstaw tu cały plik i spojrzę czy to rzeczywiście wina spolszczenia czy coś innego. Może też być tak, że po prostu będziesz musiał zacząć nową grę - szczerze powiedziawszy to nie patrzyłem czy autor R3 pisał o wymogu nowej gry czy nie - dostosowałem pliki spolszczenia do 1.18 i do tej pory nikt problemów nie zgłaszał, a sam też przed wrzuceniem zaktualizowanego spolszczenia odpalałem swoje zapisy z czasów jak przechodziłem z nudów R3 1.16 na 1.18 ze spolszczeniem i wszystko działało także bez loga to Ci nic nie podpowiem... Wiem gdzie są logi bo się otwiera zaraz po wyrzuceniu mnie do Windowsa, wrzucęgo tu go po południu. Nowa gra nie pomaga jest to samo. Mam skopiowany nie zmodowany cały folder gamedata więc sprawdziłem już kilka razy, że zaraz po skopiowaniu spolszczenia gra się wywala po kilku sekundach po wczytaniu save albo nowej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 22 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października @Dorgiel Ok to czekam A skoro piszesz, że po wrzuceniu się wywala to może jakiś skrypt coś knoci, albo może gdzieś babola strzeliłem, ale im szybciej wstawisz tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vendoll Opublikowano 22 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października (edytowane) Wczoraj instalowałem moda + spolszczenie + lektor bez żadnych crasow gry . Jedyny problem miałem crash na początku gry gdy poruszyłem postacią ale to wina zbyt dużych ustawień graficznych(karta 1060) ktoś wcześniej opisywał problem u mnie zadziałało zmiana ustawień graficznych. Opcja zmiany udźwigu na 500 też działa ktoś wcześnie o tym pisał jak by co. Edytowane 22 Października przez Vendoll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorgiel Opublikowano 22 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 9 godzin temu, Szczepan9205 napisał(a): @Dorgiel Ok to czekam A skoro piszesz, że po wrzuceniu się wywala to może jakiś skrypt coś knoci, albo może gdzieś babola strzeliłem, ale im szybciej wstawisz tym lepiej A proszę cię bardzo, oto on😁xray_mdowg_22-10-24_18-07-36.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 22 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października @DorgielHmm, niby wskazuje log na skrypt bind_stalker.script 🤔 Z kolei @Vendoll pisze, że jemu wszystko działa. A powiedz mi taką rzecz - nie walnąłeś babola i nie pobrałeś tylko aktualizacji spolszczenia do wersji 1.18 tylko najpierw wrzuciłeś spolszczenie do 1.17 i na to dopiero aktualizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorgiel Opublikowano 22 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października Godzinę temu, Szczepan9205 napisał(a): @DorgielHmm, niby wskazuje log na skrypt bind_stalker.script 🤔 Z kolei @Vendoll pisze, że jemu wszystko działa. A powiedz mi taką rzecz - nie walnąłeś babola i nie pobrałeś tylko aktualizacji spolszczenia do wersji 1.18 tylko najpierw wrzuciłeś spolszczenie do 1.17 i na to dopiero aktualizację? Pobrałem oba, następnie wrzuciłem do 1.17 - 1.18 i dopiero do folderu z grą. Dobrze? Spróbowałem jeszcze raz i to samo. Zauważyłem że wywala mnie nie gdy ruszę myszką (rozglądam się) tylko jak ruszę się klawiaturą. Pda i plecak mogę otwierać ale jak ruszę wsad to koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 23 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października @DorgielZaktualizowałem link do tej aktualki do 1.18. Pobierz sobie, wrzuć i teraz powinno wszystko grać Jak będzie działać to daj znać - wtedy dam odpowiednio widoczne info na 1 stronie, żeby ludzie, którzy już zaczęli ogrywać R3 pobrali sobie łatkę/aktualkę jeszcze raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorgiel Opublikowano 23 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października Sprawdzę po południu i dam znać. Mam nadzieję że to pomoże 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorgiel Opublikowano 23 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października Narazie działa😁. Dzięki👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 23 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października @DorgielNo i fajno Raczej nie ma już opcji, żeby nie działało tak na moje oko, więc mam nadzieję, że do końca gry już nie napotkasz problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorgiel Opublikowano 23 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października (edytowane) Z testowaniem muszę poczekać, jutro będę stawiał system na nowym lapku więc najwcześniej jutro popykam😄 Edytowane 23 Października przez Dorgiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piririnek Opublikowano Sobota o 13:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 13:21 Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu pogrywam w Radiophobie 3 na steam. (Udalo sie oszukac steamowe SoC, żeby odpalilo R3). Wszystko działało bardzo dobrze na wersji 1.17, jednak nie jestem w stanie włączyć 1.18 w ten sam sposób. Gra crashuje na boocie i pojawia sie komunikat o bodajże: "Could not open section HUD" czy coś w tym stylu oraz wzmianka o "C:\Users\janpl\source\repos\rp3\ogsr_engine\xrCore\Xr_ini.cpp". Zdaję sobie sprawę, że Radiophobia nie była projektowana z myślą o graniu przez Steam, ale może ktoś z was (lub moze twórców) ma jakis pomysł jak pogodzić te 2 rzeczy. A dla ciekawych odnośnie działania na steam: wystarczy w folderze R3 zmienić nazwe folderu "bin_x64" na po prostu "bin" oraz w folderze bin nazwe pliku "xrEngine" na "XR_3DA" a nastepnie skopiować wszystko do steamowego folderu i zastapic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi