Jump to content

Radiophobia 3

Recommended Posts

45C90DDC-F8B6-4855-AFC5-C47330AF.png

Platforma: Cień Czarnobyla (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 03.11.2021 r.
Autor: seaz5150
Autor spolszczenia: @Szczepan9205
Śr. długość rozgrywki: (ok. 20 godzin)

OPIS:

Spoiler

Kolejna odsłona znacznie ulepszonej wersji moda, którego główną koncepcją jest udoskonalenie Cienia Czarnobyla. Lista zmian oraz nowości jest obszerna - począwszy od nowego silnika gry, a kończąc na odświeżonej ekonomii lub licznych animacjach. 

Cechy moda:

• projekt bazuje na popularnym OGSE (Old Good S.T.A.L.K.E.R. Evolution 0.6.9.2 + Jek@n's Gameplay Addon) - dodano kilka nowych lub zmienionych na potrzeby moda zadań, nową linię questów po ukończeniu głównej fabuły, a także wprowadzono pewne zmiany w gameplay'u;
  • silnik OGSR - ulepszenia graficzne, nowy render DX11 i wiele innych funkcji;
  • wyższa stabilność;
  • zmiany w ekonomii - amunicja oraz zapasy ułatwiające przetrwanie w niegościnnych warunkach Zony są ograniczone;
  • broń z realistyczną balistyką;
  • opcjonalny dodatek graficzny Dead Zone;
  • animacje używania przedmiotów;
  • pełny arsenał broni z STCoP 3.4;
  • dodano pragnienie, a także radioaktywną żywność;
  • dynamiczne wiadomości;
  • nowe artefakty o unikalnych właściwościach;
  • oddzielne sloty na wyposażenie;
  • nowe kombinezony i hełmy;
  • od teraz niektórzy NPC mogą nam towarzyszyć podczas podróży;
  • w pełni działające wykrywacze artefaktów;
  • specjalne pojemniki na radioaktywne artefakty;
  • ulepszona sztuczna inteligencja;
  • dynamiczne anomalie;
  • około 40 nowych zadań;
  • wysokiej jakości tekstury;
  • nowe modele NPC;
  • możliwość snu w wyznaczonych miejscach;
  • niestandardowe ustawienie ReShade;
  • wykorzystano AtmosFear i Absolute Nature z Autumn Aurora 2.1;
  • nowy HUD i efekty wizualne.

PiP_2.gif

GALERIA:

Spoiler

Screeny zostały wykonane z użyciem dodatku Dead Zone.

R3_stalkerteam_scr1.jpg  R3_stalkerteam_scr2.jpg  R3_stalkerteam_scr3.jpg

R3_stalkerteam_scr4.jpg  R3_stalkerteam_scr5.jpg  R3_stalkerteam_scr6.jpg

R3_stalkerteam_scr7.jpg  R3_stalkerteam_scr8.jpg  R3_stalkerteam_scr9.jpg

Prezentacja rozgrywki:

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Mod jest w wersji Repack. Posiadanie podstawowej wersji gry nie jest wymagane. 

• Rozpakowujemy pobrane archiwum z modem w dowolne miejsce. 
  • Mod uruchamiamy przez Radiophobia 3 Launcher.bat.
  • Mod posiada dodatek w postaci ReShade. Aby go zainstalować wystarczy przenieść zawartość dodatku do folderu bin_x64. ReShade działa tylko z renderami DX10 i nowszymi! Usunięcie dołączonego pliku user.ltx spowoduje, że gra powróci do renderowania niezgodnego z ReShade i się nie uruchomi.
  • Mod posiada spawner. Żeby go uruchomić, wystarczy podczas gry wyjść do menu i nacisnąć klawisz F1. 

2. Zawartość pobranego archiwum ze spolszczeniem wypakowujemy, a następnie umieszczamy w głównym katalogu moda w folderze gamedata ze zgodą na podmianę plików, jeżeli Windows nas o taką poprosi.

3. Instalacja dodatku Dead Zone - opcjonalnie: 

• Zawartość pobranego archiwum z Dead Zone wypakowujemy, a następnie umieszczamy wypakowane pliki w głównym katalogu gry w folderze gamedata ze zgodą na podmianę plików, jeżeli Windows nas o taką poprosi. Gotowe.

4. Instalacja polskiego lektora - opcjonalnie: 

• Jeżeli ktoś z grających zdecyduje się na grę z polskim lektorem (oryginalnie mod posiada rosyjski dubbing i angielskie napisy, więc po instalacji spolszczenia rosyjski dubbing pozostanie, jedynie napisy będą po polsku), to wystarczy pobrać paczkę z dźwiękami polskiego lektora, wypakować, wrzucić do głównego katalogu gry ze zgodą na podmianę plików. Gotowe.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod v. 1.11:

• Google Drive - [KLIK]

Aktualizacja spolszczenia do moda w v. 1.11:

Dodatek Dead Zone:

• Google Drive - [KLIK]

Polski lektor: 

• Google Drive - [KLIK]

Źródła: ejFj9IA.jpg  SiNIXZB.jpg

• Cool 3
  • Positive 8
  • Thanks! 1

A czy wcześniejsze części są dostępne? Jeśli tak dajcie namiar Panowie Stalkerzy obczaję na kanale co za cudo  :)

Panowie sprawa taka jeśli chodzi o Radiophobię 3,wczoraj moda pobrałem ale wywala mnie w pulpit zaraz po wyjściu z bunkra na kordonie,jak jest u Was testowaliście i da się pograć choć trochę?

Nie jestem w stanie udzielić pomocy jeśli chodzi o część pierwszą lub drugą,zaś na temat ostatniej części dźwięk mam ale wywala w pulpit więc ja na razie odpuszczę ostatnią część.Teraz mocuję się z pierwszą częścią mam problem z zainstalowaniem moda.Udało się raz zainstalować ale tylko jest początek,po wgraniu pierwszej mapy w pierwszej części gra odmawia mi posłuszeństwa.

34 minuty temu, hadam napisał:

Z tym granatnikiem to mam błąd jakiś, AK-47 nie może u mnie używać granatnika, za to każda inna broń już tak

Niekoniecznie jest to błąd... Większość modeli AK-47 nie ma przypisanych dodatkowych akcesoriów, więc granatnik nie działa.

Modzik fajny, jest sporo rozwiązań z różnych addonów do Anomaly. Ogólnie dosyć trudny, padasz po paru strzałach, a zazwyczaj po pierwszym 😆 Na szczęście dotyczy to także przeciwników.

Załatwił ktoś może dowódcę posterunku wojskowych na Kordonie? Ja rozwaliłem cały oddział tam stacjonujący podczas misji znalezienia skrzynki stamtąd dla Sidora i przez to że tamtejszy dowódca gryzie piach, ten stary cap się na mnie obraził i nie chce gadać. Nie zna ktoś przypadkiem jakiegoś sposobu by go udobruchać? 😅

• Positive 1

• 2 weeks later...

Moje pierwsze wrażenie na temat tego moda jest takie, że przyjemnie się w to grywa. Pamiętam, jak grywałem w pierwszą część Radiofobii, gdzie już wtedy bawiłem się w to przednio. Zwłaszcza zaskakiwała mnie sztuczna inteligencja wrogów i do tego kamikaze Monoliciarzy podbiegających do gracza, by oko w oko wysadzić się w powietrze. Tutaj też SI potrafi zaskoczyć. W Radiophobii 3 mamy mniejsze, większe zmiany, w tym graficzne, dodatków jak bronie i tak dalej. Jak słusznie zauważył @Nuclear Messiah, jest sporo zapożyczeń z Anomaly, chociażby animacja jedzenia i picia. Sam od siebie mogę dodać, że momentami miewałem deja vu w Radyjku 3, bo dodatki można było zaimplementować w Lost Alpha DC Extended w wersji 1.4008 poprzez osobny launcher. Tam zaś było pobugowane momentami, tutaj zaś nie miałem problemów póki co z wylotami na pulpit.

Ogólny wniosek z mej strony jest taki, że można w to pograć. Jest to godna kontynuacja pierwszej i drugiej części Radiofobii. :) 

Edited by Skryty
  • Positive 3

• Agrael pinned and featured this topic