Anatolij Posted January 16, 2022 Report Share Posted January 16, 2022 Potrzebuję od tłumaczy najnowszą wersję słownika Stalkera potrzebnego do tlumaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted January 16, 2022 Report Share Posted January 16, 2022 @Anatolij Ten słownik od dawna nie był już aktualizowany. Jego znaczenie skończyło się razem z modami wiernie trzymającymi się wszystkich nazw z podstawek. Przy nowych modach, wprowadzał tylko niepotrzebne komplikacje. Szczególnie w tych, które rozgrywały się na lokacjach z różnych podstawek i na nieoficjalnych. Przypuszczam, że taki "najaktualniejszy" będzie miał @metek58 , bo on był jego zwolennikiem i nanosił do niego poprawki. No, jeszcze coś może mieć @smox Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted January 16, 2022 Report Share Posted January 16, 2022 Aktualny link jest do tego z 2012 roku https://stalkerteam.pl/applications/core/interface/file/attachment.php?id=512 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meta Posted January 16, 2022 Report Share Posted January 16, 2022 @Anatolij Ja mam taki, z 2019, ale może @metek58 będzie miał bardziej aktualny. Słownik S.T.A.L.K.E.R - 2019.xls 4 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberm Posted January 16, 2022 Report Share Posted January 16, 2022 48 minut temu, Meta napisał: @Anatolij Ja mam taki, z 2019, ale może @metek58 będzie miał bardziej aktualny. Słownik S.T.A.L.K.E.R - 2019.xls Meta - o to chodzi własnie . Znalazłem odpowiedz na pytanie z innego postu:-)))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
qlkin Posted January 18, 2022 Report Share Posted January 18, 2022 (edited) Tak z tym słownikiem. A jakby zamiast tego nieszczęsnego Dymu z ogniska jednak coś mniej wprost np. Ogienny czad czy Ogniskowa mara albo Ogniskowa mgła; a niepotrzebnie eng. Bungee po prostu Tarzanka (i czytać Tar-zanka ) ? Koniec końców decyduje - ten, kto wklepuje. Edited January 18, 2022 by qlkin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts