Agrael Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Tytuł oryginalny: История Савы. Часть I Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 14.08.2022 r. Autor: SoDizzari Śr. długość rozgrywki: ok. 2 godzin OPIS: Spoiler Historia Sawy to krótki mod fabularny na platformie Zewu Prypeci, którego akcja toczy się 6 miesięcy po operacji "Tor Wodny". Protagonista - stalker o pseudonimie Sawa wyrusza śladem swojej siostry, która jakiś czas temu zaginęła w Strefie Wykluczenia. Sawa podczas podróży natknął się na wiele niebezpieczeństw, a pierwszym miejscem, do którego dotarł, było pogranicze Zony, gdzie udało mu się nawiązać kilka korzystnych znajomości. Kolejnym celem Sawy jest zapuszczenie się w głąb Zony. Akcja moda rozgrywa się na 3 znanych, lecz lekko zmienionych lokacjach z Cienia Czarnobyla. Od autora: Spoiler Jest to mój pierwszy mod, którego samemu stworzyłem. Proszę o wyrozumiałość. Podziękowania: Podziękowania dla ShevaStalker i Borysa Szepelewa (Борису Шепелеву) za naukę modowania w serwisie YouTube. Podziękowania dla autora STCoP Weapon Pack za świetny pakiet broni. PORADY: Spoiler Narzędzia kalibracyjne znajdują się na ATP - na strychu budynku za Gontem, gdzie w Cieniu Czarnobyla był Żwawy. Narzędzia precyzyjne znajdują się w punkcie kontrolnym. Wystarczy wejść, na więżę obserwacyjną i zeskoczyć z niej na niższy budynek. Przed wyruszeniem na nową lokację, należy wcześniej wykonać wszystkie możliwe zadania. Przejście do Agropromu znajduje się na północnym punkcie kontrolnym w pobliżu bramy. Po zlikwidowaniu najemników atakujących bazę wojskową w Agropromie należy pamiętać, aby przeszukać ciało Tongusa i zabrać PDA. Żeby, wspiąć się na więżę w zadaniu od Nafty, wystarczy wyżej się wspiąć - występuje niewielki błąd z teksturą. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: Zew Prypeci 1.6.02 Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum (folder gamedata) należy umieścić w głównym katalogu gry. W głównym katalogu gry należy wykonać kopię folderu rus z przemianowaniem na pol. Do gamedat/configs - kopia pliku: localization.ltx W gamedata/textures/loner należy usunąć plik: loner_gloves - копия LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: GoogleDrive - [KLIK] Nasz serwer - [KLIK] Poprawka: Yandex - [KLIK] Jedynie w przypadku, gdy nie występuje dialog u Tongusty. Źródło: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Dostęp do pobrania moda blokuje zbyt duża ilość pobierających. Ma go ktoś już pobranego i możliwość wstawienia na swój hosting? Ale nie na Yandeksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 wszystko prowadzi do google, więc nie ma na raie pobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Jakoś mi poszło z google pomimo wcześniejszych komunikatów, o których wspomniał @kondotier. Można spróbować z tej strony, tylko trzeba chwilę odczekać. Spoiler Instalacja na polską podstawkę: Spoiler 1. Stalker Zew Prypeci 1.6.02. 2. Kopia gamedaty moda do głównego katalogu gry. 3. Kopia folderu rus z przemianowaniem na pol. 4. Do gamedat/configs - kopia pliku: localization.ltx 5. Z gamedata/textures/loner usuwamy plik: loner_gloves - копия 7. Można grać. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Pobrałem ze strony podanej przez @gawron . Ale nie rus języczni mogą mieć kłopot, bo wymagane jest kilka czynności poprzedzających. Jest też możliwość pobrana fixa do moda z 14.08. Jest malutki, to go wstawiam tutaj. gamedata_2.zip @Agrael Mod też jest niezbyt duży 2, 39 GB, to czy nie można by było go wrzucić do naszj pobieralni, choćby do czasu gdy będzie można spokojnie pobierać z głównego hostingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Pobrałem, zagralem i taki sobie ten mod, krótki. 5 GB po rozłożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 @kondotier Właśnie wrzuciłem i jest w #1 poście. Z naszego serwera ma ciut mniejszy rozmiar. Sprawdziłem również tego fixa, którego wrzuciłeś. To jest ta sama poprawka, jaką mamy we wstawce. Dodałem też sposób instalacji od @gawrona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Przed chwilą "urwał" mi się ten mod. A to dlatego, że nie ma on normalnego zakończenia. Protagonista osiąga swój cel, ale do napisów końcowych u mnie nie doszło. Ciekawa historyjka na trzech lokacjach. Całkowicie nowa fabuła, znane ksywki enpeców, lecz przypisane innym twarzom, choć też znanym. Kordon i Agroprom o częściowo zmienionych grafikach. Dolina Mroku, chyba z LA. Można w niego zagrać, choć jest kilka błędów. A tu kilka zrzutów. Zawartość jednego ze schowków. I co nazbierał gołodupiec na Kordonie. Na Agropromie, ładne widoki i ... ... ładne dziewczyny. Bar w Dolinie Mroku I cel poszukiwań Sawy Aby to jednak był mod jak należy, autor ( autorzy ) muszą jeszcze sporo nad nim popracować. DODANO: Moda stawiałem na rus podstawce. Ale ten plik teksturowy do usunięcia, też musiałem usunąć. Z nim mod się nie uruchamiał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi