ViS Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Takie małe pytanie. W którym miejscu leży karabin, który mamy przynieść dla Łowcy do Baru. Bo chyba trzeba go szukać w tym kompleksie, skąd bierzemy KAMAZA. Ten karabin ma być w jednym z tych domków z czerwonej cegły??. Jakby ktoś by mógł mi to szczegółowo napisać, bo oprócz szkieletów i anomalii jest tylko wódka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 @ViS Tam jest odpowiedź na to i wiele innych pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViS Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Patrzyłem do tego poradnika i wychodzi na to, że karabin powinien być w jednym z tych domków z czerwonej cegły. Ale nigdzie go nie mogę znaleźć. Czy ktoś mógłby mnie bardziej naprowadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Cytuj P:Gdzie szukać strzelbę Myśliwego z Baru?O:Po drodze z Baru na Ciche Pagórki trzeba skręcić na prawo. Tam będą dwa ("wchodiabielnych"?) w domu. W jednym z nich karabin. Czyżby o to chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViS Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Dzięki o to chodziło. Nie mam pojęcia, jak mogłem tego nie zauważyć. Wydawało mi się, że szukałem wszędzie,, nawet domy z zewnątrz obiegłem dookoła. tHX Fajny jest ten mod. Szkoda, ze go muszę przechodzić na GODMODE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Nie mogę pobrać z 1 postu - Nieoficjalny fix 15.6 - https://zone.stalkerteam.pl/file/208 Ułatwienie amunicja z plecaka -https://zone.stalkerteam.pl/file/204 Spolszczenie v2 -https://zone.stalkerteam.pl/file/211 Czy to u mnie coś nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 U mnie to samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Dzięki @anatol. Ma może to ktoś pobrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 To kolejny problem po SGM.2.0 + GEONEZIS i HWM. Proszę o cierpliwość - pojawi się Kolega @portals i zobaczymy co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Linki z #1 postu są już aktywne. Kolega @portals usunął usterkę a @Ranger801, @Allen, @apg2312 i ja będziemy ewentualne błędy korygować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Wersja najnowsza; INSTALACJA: Po pobraniu dwóch plików OLR25_fixx19_Setup.exe i olr25_fixx19_disk2.pak aktywujemy ten pierwszy i grzecznie czekamy. Po odpaleniu konfiguratora wybieramy ustawienia: pojawia się linia komend DOS. Wstawiamy cyfrę oznaczająca nasz wybór danego ustawienia i zatwierdzamy ENTER. Po wszystkim włączamy po prostu moda ze skrótu an pulpicie. UWAGA - BEZ PRZEJŚCIA KONFIGURATORA MOD SIĘ WŁĄCZY, ZROBIMY USTAWIENIA ALE NIE BĘDZIEMY W STANIE ZACZĄĆ NOWEJ GRY. LINKI: 1: https://cloud.mail.ru/public/7cHz/FaFom2F9D 2: https://cloud.mail.ru/public/A3Tf/oUeXZCNL5 ŹRÓDŁO: http://ap-pro.ru/forum/35-23236-1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jutro pobiorę, wypakuję i porównam pliki. Mam nadzieję, że dużo do roboty nie będzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Pomyliłem sądząc, że dużo do roboty nie będzie. Sporo tego jest, więc trochę to potrwa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Dopasowanie spolszczenia do fixa 19 powoli dobiega końca. @Anton Gorodecki pomógł mi z tłumaczeniem opcji ustawień, a @Allen tłumaczy configurator. Dziękuję. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViS Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Ukończyłem tę grę i w związku z tym mam kilka pytać, bo nie wszystko rozmówię: 1. Podczas wykonywania misji w Jantarze – ochrona naukowca zbierającego dane; podjeżdża w okolice bunkra naukowców BTR, zatrzymuje się i tak stoi już do końca gry. O co z tym chodzi? 2. W Martwym Mieście mamy zadanie odnaleźć ciała naukowców. Są one na strychu jednego z domków na przedmieściach. Przy wykonamy zadanie atakuje nas wojsko i BTR. Po pewnym czasie, gdy wróciłem w to samo miejsce BTR dalej tam stał i jeden sołdat zaznaczony na żółto (sołdat zombie?), który chciał, żebym mu przyniósł dużego koooota. Gdzie szukać tego kota, no i jaka jest nagroda za niego. 3. Po pierwszej wizycie w Elektrowni przenosimy się do kordonu i trzeba przejść całą mapę. Ok., tyko dlaczego jesteśmy Monolitowcem. O co tu chodzi? 4. I na koniec najlepsze… Po otrzymaniu kasy od Barmana za wyłączenie mózgozwęglacza ten nam mówi, że w bunkrze żaby w kordonie czeka na nas jakiś stalker. Poszedłem, faktycznie jest jakiś koleś. Kwestia dialogowa trwa bardzo krótko (coś na zasadzie „jesteś”, „tak”) i potem ładuje się nowa mapa. Dalej jesteśmy w bunkrze, ale ten jest oświetlony czerwonym światłem. Wszędzie pełno szkieletów na schodach stoi karlik i nic nie mówi. A gdy zbliżymy się do wyjścia następuje teleportacja do elektrowni i znów to samo. Po przejściu kawałka mapy kolejna teleportacja, tym razem do fabryki Rostok. Tutaj trochę dłużej łazikujemy i kolejna teleportacja i przychodzi powiadomienie „pośpiesz się, jestem w podziemiach”. Do podziemi nie dochodzimy, bo kolejna teleportacja znów do bunkra Żaby i widzimy, jak karlik ucieka po schodach. Pobiegłem za nim, ale zniknął gdzieś w wiosce. O co w tym wszystkim chodzi, kto czeka w podziemiach, na końcu trzeba pogadać z tym karlikiem, zabić go.??? Co jest grane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 @ViS, dawno grałem w tego moda i już go zapomniałem (starość i skleroza też ma zalety). Zerknij do poradnika. Może tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania - https://stalkerteam.pl/topic/7474-oblivion-lost-remake-poradnik-przejścia/?tab=comments#comment-96585 Dodano - Screen z Wysypiska po zainstalowaniu NvidiaInspector i ograniczeniu FPS-ów do 60. Jak widać temperatura karty - 40 stopni. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Dopasowanie spolszczenia do fixa 19 zakończone. @Anton Gorodecki pomógł mi z tłumaczeniem opcji ustawień, a @Allen zrobił configurator. Dziękuję. W plikach tekstowych jakichś rewolucyjnych zmian nie było. Jednak poprawiania było sporo. Kilka plików musiałem przepisać od nowa. Zazwyczaj w całym pliku liczącym kilkaset linii zmieniono kilka. Trzeba było je wyszukać i poprawić. Sporo zmian było w plikach dotyczących Notatnika w PDA i Spania. Teraz to wszystko działa bezproblemowo. Najwięcej zmian zaszło w grafice. Doszło sporo nowych wariantów ustawień. Z uwagi na to, że @korn06 (autor tematu) nie pojawia się na forum, sam zrobię zmiany w 1 poście. Wysypisko wieczorem - 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zagrałem trochę, by sprawdzić czy wszystko działa i wpadłem w moda po uszy. To, pomimo upływu lat nadal jest świetny mod. Im dalej, tym bardziej wciąga. Taki mały epizod z Sieriożą - 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior1987 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Witam, mam problem a mianowicie gra nie robi sevów, próbuję zapisać grę, niby zapis się tworzy ale jak wchodzę w opcję wczytaj to tam kompletnie nic nie ma, Proszę o pomoc co może być nie tak, mam spolszczoną wersję fix19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Godzinę temu, Junior1987 napisał: Witam, mam problem a mianowicie gra nie robi sevów, próbuję zapisać grę, niby zapis się tworzy ale jak wchodzę w opcję wczytaj to tam kompletnie nic nie ma, Proszę o pomoc co może być nie tak, mam spolszczoną wersję fix19 Czasami na taki problem pomaga uruchamianie moda jako administrator. Możesz też sprawdzić ścieżkę gdzie sejwy są zapisywane w pliku fsgame.ltx W tym przypadku w gównym katalogu gry w katalogu savedata\savedgames Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) W tym modzie zabranie teczki z posterunku wojskowego jest chyba niewykonalne, skradanie się albo pójście na rambo zawsze kończy się helikopterem nad głową który w ciągu kilku sekund rozwala w pył rakietami, nawet schowanie się w budynku nie pomaga Edit dobra jakoś się udało za 6 razem, schowałem się w budynku ale po środku pomieszczenia z dala od ścian żeby nie dosięgnął mnie promień rażenia Edytowane 15 Marca 2018 przez Zwinny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Mam pytanie, czy trzeba wykonać jakieś zadanie by drzwi do bunkra Sacharowa były otwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Tak. Zerknij do Poradnika - https://stalkerteam.pl/topic/7474-oblivion-lost-remake-poradnik-przejścia/?tab=comments#comment-96585 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 @smox W poradniku nie ma o tym słowa, najwyżej porobię na razie trochę zadań i zobaczę czy pójdzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 To napiszę tyle co pamiętam. W X-18 musimy zdobyć Medalion po zmarłej żonie naukowca stojącego obok bunkra Sacharowa. Jak mu go przyniesiesz, to otworzy drzwi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi