GlucioPL Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Postanowiłem zacząć z tym modem od początku oraz mam jedno pytanie. Jak do Matki Boskiej Częstochowskiej można ominąć te Hindy? Za każdym razem jak wracam z Garbage'a to zasypują mnie lawiną pocisków bez żadnej prowokacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Nie zabiłeś może przypadkiem jakiegoś żołnierza? A tak w ogóle w moim przypadku wystarczyło kilka pocisków z ak by odczepiły się raz na zawsze (może jakiś błąd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 (edytowane) Cześć, może ktoś mi doradzi o takich podstawowych sprawach, jak własna skrzynka? Gram OLR 2.5 fixx19 i doszedłem do Baru i tam znalazłem dwie skrzynki na ładunki wybuchowe, do których można coś wsadzić. Ponadto, znalazłem domek z lapką na zewnątrz i zamkniętymi drzwiami. Ponoć można było dostać się do tego domku po zabiciu pijawek od Barmana, ale nic się nie stało. Co trzeba zrobić? Po drugie, Fin na Wysypisko poprosił mnie, żebym poszukał dla niego jego sztucznego oka. Gdzie ono może być? I po trzecie, gdzie jest Kamaz dla Barmana? Przy wyjściu na Wysypisko jest cała kolekcja samochodów (z Kamazem włącznie), ale bezwładnie się staczają więc chyba to nie ten. Cytat Scheduler tried to update object controller_weak27137 ! Cannot build GAME path! (object controller_weak27137) ! CURRENT LEVEL : lvl2_garbage ! CURRENT game point position : [-15.344584][19.689217][-257.727692] FATAL ERROR [error]Expression : I != levels().end() [error]Function : GameGraph::CHeader::level [error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h [error]Line : 171 [error]Description : there is no specified level in the game graph : 229 stack trace: Wyskakuje na Wysypisku, gdy wracam z Kordonu już po wykonaniu pierwszych zadań dla Żaby. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Przeniosłem tutaj post, gdyż poradnik nie jest odpowiednim miejscem do zadawania pytań. Proszę o tym pamiętać. @Anton Gorodecki Edytowane 30 Maja 2018 przez Marcus_Polonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Co mam zrobić w zadaniu "zbadaj podejścia do zakładu" w zadaniu od Weterena? Poszedłem tam gdzie miałem, wybiłem wszystkie pijawki oraz zombie ale nic się nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 @GlucioPL trzeba poczekać na drużynę tych weteranów. Oni będą sobie dreptać w swoim tempie i musisz z nimi powoli iść. Jak dojdą na miejsce to wszyscy mają "chyba" .... nie będę spoilerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 1 minutę temu, Marcus_Polonus napisał: @GlucioPL trzeba poczekać na drużynę tych weteranów. Oni będą sobie dreptać w swoim tempie i musisz z nimi powoli iść. Jak dojdą na miejsce to wszyscy mają "chyba" .... nie będę spoilerować A gdzie mam się z nimi spotkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ah "Zbadaj podejście do zakładu", przepraszam, pomyliłem zadania. Musisz podejść do wejścia do tunelu koło parkingu za Rostokiem. Na plecach pojawi się pijawkach. Potem wracasz do Weterana i masz dalszą część, którą już wyjaśniłem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Wszyscy zginęli w ataku magicznych pijawek. Nie wiem czy to był zamierzony efekt. Czy po tym jak pogadam z informatorem i wyciągne od niego te wszystkie informacje z poradnika to dostanę jakieś zadanie czy tak po prostu muszę iść do tej Doliny Mroku? Oraz gdzie mogę znaleźć tą strzelbę dla Myśliwego? Ta odpowiedź w FAQ nie jest zbyt pomocna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 @GlucioPL Zamierzony. Strzelba jest w jednym z domków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 3 minuty temu, MaklerR napisał: @GlucioPL Zamierzony. Strzelba jest w jednym z domków. Aha, a w którym? Sorka że tak natrętnie się pytam, po prostu chcę oddać tą strzelbę i mieć to z głowy, 400 rubli nie chodzi chodnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 @GlucioPL Z tego co pamiętam to w środkowym, leży w plecaku na podłodze, zresztą sam byś znalazł bo tam są tylko 3 domki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 aha dzięki a tak z tą doliną mroku, to ma być to jakieś zadanie które każe mi tam iść czy to sam muszę tam iśc bo poszedłem tam i żadnego SMSa tylko paczka wściekłych psów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leniwa Buła Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Mam pytanie dlaczego jak dostaje zadanie aby iść do x 18 to po 100 m od wejścia do doliny mroku wywala mi grę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Loga byś może zapodał jak jest jakiś bo nasza szklana kula nic nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leniwa Buła Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zielony żuczek mówi, że komp nie wyrabia. Zejdź z ustawieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 ja się zastanawiam dlaczego barman nie daje mi żadnych questów do doliny mroku, patrzę w PDA a tu się okazuje że zapomniałem wziąść dokumenty wojskowych z med priboru myślałem że te papierowe to one, a nie ta metalowa skrzynka... brawo ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 czy poradnik przejścia na stronie jest aktualny? jest napisane że archiwalny ale link przekierowujący do "nowszego" przekierowuje do posta który ma ten sam poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 @Gucio No raczej jest. Taki bajzel się zdarza. @Anton Gorodecki albo ktoś umocowany do tego - pochylcie się nad tematem, bo faktycznie to trochę kapusta z grochem dla nowych graczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 @GlucioPL @Sierioża Tak to jest "oficjalny" i aktualny poradnik. A z tym archiwalny to chyba chodziło o to, że niektóre poradniki były np na stalkerUniverse, potem przenoszone tutaj, później znowu była robiona kopia zapasowa, kto chciał i miał czas mógł poprzerzucać zdjęcia na jakiś inny hosting, w razie jakby stary padł, dlatego np są 2 takie same posty w tym temacie. Także to archiwalny raczej odnosiło się, że to była pierwsza jego wersja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 @tom3kb Już to wiem, bo sam dawno temu się tak pogubiłem i dopytywałem, ale pod kątem nowych graczy zmienienie kilku słów kosztuje mało, a ogranicza pytania po kilka razy o to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Dziękuje za wyjaśnienie bo już nie wiedziałem w co wierzyć. Nie pomagał na pewno fakt że poradnik robiony był na starszej wersji moda ze starym (nowszym?) hudem. Ale jeśli jest wciąż w większości aktualny to nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 @GlucioPL Weź też pod uwagę, że jest wiele modów gdzie np przedmiot questowy może respić się w kilku miejscach. Wtedy poradnik pokazuje tylko konkretną drogę przejścia moda przez tego kto akurat go robił. Czasem jest to napisane, czasem pokazane są wszystkie lokalizacje. Nie mówię, że akurat tu tak jest ale to taka porada na później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Czy jest jakiś sposób na pokazywanie ilości Stalkerów online tak jak w SoCu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Odpowiada za to sekcja: <static_pda_online x="141" y="185" width="35" height="28" light_anim="ui_pda_contacts" la_cyclic="0" la_texture="0" la_text="1" la_alpha="1"> <texture>ui_hud_map_counter</texture> <text y="6" align="c" font="letterica16" r="238" g="155" b="23" a="255"/> </static_pda_online> w plikach maingame i maingame_16 (gamedata\configs\ui). Jak łatwo zauważyć, wystarczy dodać minus do "x" a liczba stalkerów online będzie wyświetlać się poza obszarem ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi