Szwagier Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Dobrego Dnia, Zna ktoś dobre mody fabularne do S.T.A.L.K.E.R.A Zew Prypeci? Zakończyłem grę 3 raz I chętnie rozwinął bym nową fabułę. Jeżeli Znacie jakieś osobne mody w stylu Call of Chernobyl To również proszę o info chętnie zagram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 @Szwagier Szwagra na forum jeszcze nie witaliśmy Szczerze? Tego jest od groma. Jeżeli zapadł Ci w pamięć Call of Chernobyl, to polecam DC: SR. A może coś odmiennego, typowo stalkrską przygodę? Przygody Masona - całkiem ciekawa historia pechowego stalkera. Z drugiej strony warto dać szansę takim tworom, jak Ocalały: Ucieczka z Zony lub (nowość, bo niedawno przetłumaczona) Labiryntowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 @SzwagierDużo dobrych modów w tym do Zewu Prypeci jest wymienionych w tym temacie: Klik Te posty też tam pewnie zostaną przerzucone. Ogólnie tu masz cały dział z modami do Zewu spolszczonymi, wybierać przebierać. A jeśli chodzi o mody jak Call of Chernobyl to: Anomaly https://stalkerteam.pl/forum/575-pobieralnia/ Powrót Legendy https://stalkerteam.pl/forum/485-pobieralnia/ Dead Air https://stalkerteam.pl/forum/577-pobieralnia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 @Szwagier Pytasz tylko o mody do Zewu Prypeci, bo nie masz pozostałych podstawek? Jeśli tak, to skorzystaj z możliwości zawartej w tym temacie: https://stalkerteam.pl/topic/6995-samodzielne-repacki-wszystkich-gier-serii-stalker/ Możesz sobie legalnie pobrać wszystkie podstawki. Ponadto jest wiele modów wypuszczonych razem z podstawką, to po pobraniu i nałożeniu spolszczenia możesz od razu grać. Jeśli szukasz modów rozgrywających się na wielu lokacjach, to proponuję Ci Odrodzonych. W Duplikatach jest ich ponad 60. Tyle tylko, bo jest to serial, trzeba zacząć od Artefaktów Śmierci bazujących na Czystym Niebie. U nas to Odrodzony FF. I ważne pytanie. Jakie masz doświadczenie z modami? Wymieniłeś CoC, a do Odrodzonych przydałoby się coś więcej. Nie lekceważ i nie rezygnuj więc z innych modów, bo wiele na tym stracisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 @kondotier Odpowiadając na pierwsze pytanie - Posiadam całą trochę S.T.A.L.K.E.R na steamie, pytam wszak o Zew Prypeci gdyż w S.T.A.L.K.E.R-a gram od niedawna i Cień Chernobyla nawet nie zacząłem a Czyste Niebo dopiero liznąłem. W zewie Prypeci mam poprostu największe rozeznanie i najpewniej się w nim czuję. @kondotier A odpowiadając na drugie pytanie z Modów mam znikome doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Ja tylko dodam, że dobrze by było przejść tego Cienia, potem Czyste. W Cień łatwiej się wgryźć i Czyste do niego bardziej "dopowiada" niż wprowadza dlatego wymieniłem jako pierwsze. Mody lubią zarówno świadomie jak i nie nawiązywać do podstawek. A znajomość lokacji i gdzie co jest często się przydaje. Np. w Labiryncie za diabły bym nie wiedział gdzie jest bąbel przestrzenny gdybym nie wiedział gdzie się znajduje w Czystym Niebie. A co do modów samemu preferuję repacki (wersje samodzielne). Są też na bazie Zewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 @LisKot Dzięki za info tak też zrobię, już instaluję Cień Chernobyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 @Szwagier I prawidłowo. Tak jak napisał @LisKot , bez znajomości wszystkich podstawek, grając w mody może być Ci ciężko. A na temat czy zaczynać od Cienia Czarnobyla czy Czystego Nieba, zdania są podzielone. Moje jest takie, że skoro CzN zostało określone jako prequel , to najeży się tego trzymać i je ukończyć przed CCz. Ale decyzja należy do Ciebie. Jak wystąpią jakieś problemy z grą, to pytaj, ale w temacie gry. Lub sam poszukaj w internecie. Jest multum różnego rodzaju podpowiedzi, wyjaśnień, czasami wprowadzającymi mętlik. CCz ponoć ma zakończenia dobre i złe. Dla mnie to absurd. Ktoś sobie to ubzdurał. Każde zakończenie prowadzące do napisów końcowych jest dobre i odpowiada sposobowi jak grę przechodziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) @Szwagier Ja tylko podpowiem, że jeśli będziesz pierwszy raz grał to dobrze wgrać sobie jakiegoś moda poprawiającego grafikę i usprawniającego grę. Do Cienia Czarnobyla polecam: Edytowane 26 Stycznia 2023 przez Wolin12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 @Wolin12 Okej pobiorę. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 @Wolin12 @Szwagier Dalsze rozmowy o podstawkach i dodatkach do nich, prowadźcie we właściwych tematach. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi