Agrael Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Tytuł oryginalny: Ермак: Миражи Зоны Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 (repack - wersja samodzielna) Data premiery: 01.04.2023 r. Autor: AlbertVIctory Autor spolszczenia: @OldMan Śr. długość rozgrywki: (ok. 1.5 godziny) OPIS: Spoiler Jermak jest bojownikiem Zony. Bojownikiem, któremu powierzono wszystkie jej nadzieje, jest jednym z niewielu, którym udało się przetrwać jej próby. Jermak - jej ukochane dziecko, ale także i niewolnik. Czy Zona zdoła utrzymać Jermaka na łańcuchu? A może łańcuchy to tylko miraż... Cechy moda: aktorstwo głosowe; wszystkie postaci mają swoją własną, małą historię. W PDA należącym do każdego stalkera można znaleźć wskazówki dot. wydarzeń mających miejsce w Zonie; wersja Portable; pakiet broni (SWRP+STCS Weapon Pack); ulepszona grafika i dźwięk. Podziękowania dla aktorów głosowych: Spoiler Михаил ECspezi - głos Нэрила (Neriła); slesar6razriada (Слесарь 6 разряда) - głos Ермака (Jermaka); Александр Рокнрольщик - głos Бандитов (bandytów), Сержанта (Sierżanta), Призрака (Ducha); Сталкерша - głos Миры (Mirażu). PORADY: Spoiler Znane wyloty i sposoby naprawy: Jeżeli podczas uruchomienia gry pojawi się błąd "OpenAl:Can`t create sound device", to w folderze "add" znajduje się instalator OpenAl (nie zapomnij o ponownym uruchomieniu. Znajdują się tam również inne instalatory. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Modyfikacja jest w formie samodzielnej gry (tzw. repack). Wystarczy rozpakować pobrane archiwum (najlepiej poza partycję systemową i katalogi Program Files) i grać. 2. Modyfikację uruchamiamy za pomocą pliku Играть!.bat. Spolszczenie zostało zintegrowane z modem. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Google Drive - [KLIK] Nasz serwer - [KLIK] Pomoc techniczna: @LisKot Testy spolszczenia: @smox, @Agrael Źródło: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 @Agrael Jak to z tą instalacją? O ile pkt.1 jest jasny, to pkt.2 wprowadza niezrozumienie. Na stronie moda czegoś takiego nie ma. A to filmik z przechodzenia. https://www.youtube.com/watch?v=Op5OH2mCflQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 @kondotier Zauważyłem, że we wstawkach na rus stronach często nie ma objaśnienia, jak postawić moda. W niektórych przypadkach jest to oczywiste, ale różnie z tym bywa. Więc dopisałem, że trzeba dodać fixa do moda, który jest repackiem. Najwyżej pkt.2 skasować, aby nie było zamieszania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irobo Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Kolejny fajny mod już ograny, ale podobnie jak przy Price of Lost Memories zbyt krótki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 @Marek 25 Krótka piłka. Skoro potrafiłeś zagrać w moda po rosyjsku, to ta znajomość chyba pozwoli Ci na jego przetłumaczenie. Jeśli byś podjął rękawicę, napisz do mnie na PW, a udzielę porad jak się za to zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 @kondotier Moda ograłem ale dialogi szybko pomijałem i skupiałem się bardziej na wykonywaniu questów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 @Marek 25 Też zacząłem grę w moda i bez przeczytania dialogów, które jak na razie za mnie prowadzi mod, wykonywanie zadań uważam za błądzenie po omacku. Każde PDA zawiera też istotne informacje. A są jeszcze wiadomości od jakiejś tęskniącej kobiety. Ale skoro swoją metodą dałeś radę to masz gratulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Marek 25 - przelazlem tego moda na tym forum chyba jako pierwszy, czytałem dialogi uwaznie ale sa warianty postepowania co do wykonania zadań. He he he - Cienka czerwona linia - J.J. - parę razy był feirant. Co do zadania w wiosce to nie czekałem do zmroku, znalazlem tłumik i dałem radę. RPG - 7, tu było troche zabawy. Finał też ciekawy, cyknąłem jej fotką vide klimatyczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irobo Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Mnie to najbardziej zaskoczyło zakończenie moda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Irobo - w poprzedniej części moda on sie zwócxił do niej zeby nie nazywała go Jermiaszką!. A ona dalej swoje, tak jakby jej nigdy "smiert w zopy nie pasmatrieła" Jak w powiedzeniu: ... zrobił swoje, moze odejść, stawiałem na inny wariant. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Pytanie do tych, którzy moda mają za sobą. Czy te numerowane PDA są do czegoś - oprócz przeczytania opowiastek - potrzebne? Przeszkadzają, blokując w plecaku przedmioty poniżej nich. Mam na razie ~25, ale wśród nich z nr. 61. Tyle ich będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 PODBICIE TEMATU Odpowiedź na powyższe pytanie znalazłem sam. Mod ukończony z obiecanką od autorów. Tłumaczenie: Ciąg dalszy w zamykającym zdarzeniu. A poniżej ostatnia rzecz jaką widział protagonista. I chyba ukłon w stronę zaurusa. Jego osobisty pistolet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Za ciekawostkę o Zaurusie plus. Chyba w żadnym innym modzie nie został on wspomniany w ten, czy inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 @Marek 25 a tych modów z Jermakiem jest jeszcze kilka jak byś chciał sobie sprawdzić https://stalkerteam.pl/forum/901-modyfikacje-z-serii-jermak/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irobo Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Wszystko super - tylko chyba lepiej od razu zaznaczyć, że to modyfikacje w języku ojczystym ich autora, póki co. Taki szybki test - jeśli ktoś przeczyta ten fragment rozmowy z "dwójki" o którym wspomniał wcześniej @vidkunsen Spoiler to dobrze, a jak nie - to zawsze można pobiegać za znacznikami zadań na mapie... i przy końcówce "trójki" mieć ochotę na Spoiler - choć w istocie dziewczyna ratuje tyłek skórę naszemu najmusowi..? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Irobo - jak na mój stan wiedzy po końcówce to Jermiaszka jest klonem albo go wskrzeszają na zawołanie jak jest potrzebny - vide Reborn i tekst dziewczyny do postaci głownej: ty jesteś wskrzeszony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 @tom3kb Grałem już w poprzednie mody o Jermaku jakieś dwa lata temu i były bardzo przyjemne w rozgrywce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Kolejna część, która jest stosunkowo krótka, ale za to można postrzelać z wielu broni. Jest do kogo, bo każdy chce nas ukatrupić - w końcu nikt nie przepada za monolitowcami. Wszystko rozgrywa się na jednej - bardzo dobrze znanej - lokacji. Fabuła niezbyt skomplikowana, ale plus dla autora za to, że chciało mu się przy każdym NPC zostawić PDA z prywatnymi informacjami ich byłych właścicieli oraz za ksywki różnych modderów, bo w niektórych opisach są ich nicki, załóżmy wspomniany @zaurus lub Archara. Fajnie, że mogłem wziąć udział w testach spolszczenia, pozdrowienia dla @OldMan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Witajcie bracia Stalkerzy Proponuję Wam kontynuowanie przygody z najemnikiem Jermakiem. Dzisiaj część trzecia "Jermak: Miraże Zony" w wersji PL Moim zdaniem autor zrobił KOLEJNE DUŻE postępy w stosunku do dwóch pierwszych przygód Jermaka. Mod jest w wersji repack wystarczy pobrać, wypakować poza dysk systemowy i można grać. Moda uruchamia się plikiem Играть!.bat - jest w głównym katalogu gry. Zapraszam na kilka godzin dobrej zabawy https://drive.google.com/file/d/1bkuUucOMK7--u4_nMOWRXpSb1v53Ztil/view?usp=sharing TRADYCYJNE JUŻ PODZIEKOWANIA za pomoc przy opracowywaniu spolszczenia: Pomoc techniczna @LisKot (dzięki za mapkę ) Testy: @Agrael i @smox 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Mod fajny, jest nakładka PL to i więcej twarzy w niego zagra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca @OldMan Czy można normalnie sejwować tzn quicksave czy tak jak w niezbadanych ścieżkach? bo nie ma o tym mowy a jest to strasznie irytujące jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Z tego co pamiętam to tak, ale warto też co jakiś czas (w ważniejszych momentach) robić zapisu przez menu. Chyba w menu trzeba przypisać klawisze do zapisów... Dokładniej sprawdzę jak wrócę z pracy, czyli około 21:00. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Doswiadczenie nauczyło mnie, że najpewniesze sa zpisy na sztywno esc i zapiasać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Sprawdziłem i szybkie zapisy działają: Ale i tak jak pisał @vidkunsen warto robić zwykłe zapisy. P.s. Nie bardzo wiem, dlaczego wspominasz o szybkich zapisach w "Niezbadanych Ścieżkach" Bo tam też to działa: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi