Anatolij Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca @najdrok Screny z mod/ Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 18 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Bardzo dziękuję Anatolijowi za gigantyczną pracę ze zrzutami dla mnie . Przepraszam za kolejną "upierdliwość", przeinstalowałem MO, coś tam powciskałem i za n-tym razem odpaliło mi z zapisu. Na razie zauważyłem jedną różnicę - pojemność schowków - plecaków została ograniczona. Albo zbankrutuję (tych najtańszych plecaków jakoś aktualnie nie ma w ofercie kupców), albo ktoś mi podpowie jaki mod albo jakie ustawienia odblokowują pojemność plecaka (skrytki). Z góry dziękuję za pomoc . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Nie przetłumaczona większość tekstu. I dlatego nie można skończyć zadań Spoiler st_notepad_pa.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Witam wszystkich przeinstalowałem całego moda i nie mogę odpalić nowej gry , mam wylot do windowsa z takim logiem co robię źle i jak to naprawić . Gdzie zapisuje logi ten mod bo u mnie w zwykłym Anomaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Ustaw tak Spoiler . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca (edytowane) @AnatolijDzięki ale ja nie mam takich komend jak Ty w MO2 po naciśnięciu edytuj (Antolog , Antology) Spoiler A jak dalej ustawiać Edytowane 21 Czerwca przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 11 godzin temu, kanon1022 napisał(a): @AnatolijDzięki ale ja nie mam takich komend jak Ty w MO2 po naciśnięciu edytuj (Antolog , Antology) Pokaż ukrytą zawartość A jak dalej ustawiać Bo musisz sobie sam ustawć musisz kliknąć edytuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca (edytowane) @Anatolij Spoiler A jak to właśnie ustawić aby było dobrze. Taki mam wylot do windy FATAL ERROR [error]Expression : cross_table().header().level_guid() == level_graph().header().guid() [error]Function : CAI_Space::load [error]File : D:\a\xray-monolith\xray-monolith\src\xrGame\ai_space.cpp [error]Line : 116 [error]Description : cross_table doesn't correspond to the AI-map stack trace: SymInit: Symbol-SearchPath: '.;D:\WOJTEK-13\ANOMALY 1.5.2;D:\WOJTEK-13\ANOMALY 1.5.2\bin;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\system32;', symOptions: 530, UserName: 'Asus' OS-Version: 6.2.9200 () 0x300-0x1 D:\WOJTEK-13\Anomaly Anthology 1.1\mods\00 - Anomaly-modded-exes\bin\AnomalyDX11AVX.exe:AnomalyDX11AVX.exe (0000000140000000), size: 18075648 (result: 0), SymType: '-exported-', PDB: 'D:\WOJTEK-13\Anomaly Anthology 1.1\mods\00 - Anomaly-modded-exes\bin\AnomalyDX11AVX.exe' Edytowane 21 Czerwca przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KieŁ_ Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) Nie no ja się chyba poddaje. Nie mogę obejść błędu "Acces denied" w mod organizerze. Wszelkie próby, konto admina wbudowane, nadawanie uprawnień, nic nie pomaga. Coś jest nie tak z programem ModOrganizer, bo samo Anomaly działa. Prznosiłem na inny dysk/ foldery również. Zapora, natywirus wyłączałem zresztą i tak nic nie wyłapują. Funkcję "wymuś aktywacje plików gry też sprawdzałem, z i bez. Edytowane 28 Czerwca przez _KieŁ_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Hej, nie moge ustawic gry w PL , robie wzystko wedluk instrukcj i nic z tego, nawet mod organizer mam w wersji RU.Pomózcie prosze :} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf237612 Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Wybór preferowanej historii jest dokonywany w menu głównym, przed rozpoczęciem gry.- Wie ktoś jak to rozumieć? ja to myślałem żę to będzie wybór którą "ścieżkę fabularną pójdziemy( Spectrum Project: Droga we mgle, Dolina Szeptów, Przestrzenna anomalia, Zapomniany oddział, Na przekór śmierci. ) a mam do wyboru albo grę czystą albo z fabułą ogólnie....to znaczy że jak wybiorę w opcjach fabuła to one wszystkie już będą? czy coś trzeba w jakimś menu pomieszać..????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf237612 Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Panowie stalkerzy ...jakoś tak słabo orientuje się w ustawieniach graficznych gier a w anology czy gamiie to już w ogóle jest tego dużo.. Ale tylko w tej antology jest coś co mnie wybitnie wkurza i nie umiem tego zlikwidować..-mianowicie ubiory innych postaci świecą/błyszczą jakby były z ortalionu albo jakby ktoś je folią obwiązał.. i to na wszystkich ustawieniach graficznych.. próbowałem nawet tych ustawień "tryb ziemniaka"...tekstury dookoła surowe ale napotkane postacie szczególnie tych stalkerów co to z nami się trzymają jak np. ten Fanatyk co nam na początku pomaga...próbowałem z ustawieniami promieni słonecznych i innych ale lipa...świecą się te mundury jak psu j....a. -macie jakiś pomysł? w Gammie nawet jak na maksymalnych ustawieniach grałem nie miałem takich wkurzających "blasków". może jakiś mod za to odpowiada? najgorzej że nie znam się na tych dodanych modach...zwykle włączam wszystko co się da i nie koliduje z innymi.. dajcie jakiś pomysł..-a może w tej grze/modzie po prostu tak wyglądają z bliska te modele postaci???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia Witam gdzie znajdę przesyłkę dla Sidorowicz na Placu Budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Obecnie jest dostępna wersja 1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia @Anatolij Ano jest, wyszła jakoś niedawno. Trochę rzeczy się zmieniło i podejrzewam, że spolszczenie może nie grać w pełni z wersją 1.2, a na razie nadal nie znalazłem czasu na dokończenie spolszczenia do Anthology 1.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Sciągam i zobacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przykucek Opublikowano 30 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia Kiedy uruchomiłem pierwszy raz grę, normalnie się włączyła, założyłem plecak, pancerz, przeładowałem karabin i ruszyłem w stronę Łukasza żeby odebrać pierwsze questy i poszedł crash. Aktualnie kiedy próbuje wczytać save'a wyskakuje coś takiego: Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia @Przykucek Opis błędu wskazuje na to, że coś jest nie tak z teksturą, ale co to nie mam pojęcia... zazwyczaj wyloty przez tekstury się zdarzały jak tekstura miała w nazwie cyrylicę, ale ta nie ma. Ewentualnie może być jeszcze tak, że za wysokie masz ustawienia graficzne, gra nie wyrabia i w momencie wczytywania tej konkretnej tekstury wywala się do pulpitu. Spróbuj zjechać trochę w dół z grafiką, a jak to nic nie da to spróbuj nowej gry - może z tym konkretnym modelem broni jest coś nie halo. Wszystko jeszcze zależy też czy grasz na DX8, DX9, DX10 czy DX11 - nie wiem jak w przypadku Anthology, ale np. Anomaly Custom czy Dark Signal działają dobrze jedynie na DX10 lub 11, a na niższych są problemy. Ogólnie rzecz biorąc ja bym odpuścił Anthology 1.1 bo wyszła niedawno wersja 1.2 do której aktualnie pomału dostosowuję spolszczenie z wersji 1.1 - autorzy twierdzą, że nowa wersja jest stabilniejsza i ogólnie lepsza itd. także... Jak poskładam wstępną wersję spolszczenia do 1.2 to planuję jeszcze wypuścić aktualizację spolszczenia do 1.1 bo uzupełniłem trochę rzeczy, które zupełnie przeoczyłem zanim je wrzuciłem na forum, ale ogólnie polecałbym się uzbroić w cierpliwość i poczekać, aż wrzucę spolszczenie do 1.2, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia Gram obecnie i faktycznie wersja 1.2 jest stabilniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia @Anatolij I z tego co widzę to spolszczenie do 1.1 mniej więcej pasuje. Swoją drogą prawie uzupełniłem ten plik st_notepad_pa, o którym kiedyś wspominałeś, ale zauważyłem że są tam bardzo dziwne treści - np. artykuł ze strony internetowej o premierze aplikacji do oglądania filmów - VLC Media Player, artykuły o samolotach SU-30SM itd. Do tego są tam też fragmenty opowiadań Romana Kulikowa, ale tekstu jest tak dużo, że to nie ma prawa się zmieścić w jakimkolwiek okienku w grze, więc fragmenty książek pominąłem. Ale znalazłem jeszcze 2 pliki z tekstami dokumentów, więc jak dostosuję spolszczenie do 1.2 to wrzucę poprawki do 1.1 i powinno być wszystko już na swoim miejscu. Z drugiej strony jeśli będzie wersja 1.2 to zastanawiam się czy będzie sens poprawiania spolszczenia 1.1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia Raczej nie będzie sensu poprawiać wersji 1.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września @AnatolijTeż takie wrażenie zaczynam pomału odnosić. Pewnie zostawię je sobie na dysku tak na wszelki wypadek, ale aktualnie przestawiłem się na dostosowanie wszystkiego do 1.2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 6 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września Linki w poście #1 zostały wymienione na prowadzące do pobierania nowej wersji Anthology czyli 1.2. Dodatkowo w Linkach do pobierania pojawił się link do spolszczenia przygotowanego przeze mnie do wersji 1.2 Mam nadzieję, że będzie mniej dziurawe niż to do wersji 1.1 i będzie się dało w końcu przechodzić fabuły modów bez żadnych problemów. Ja na dniach chyba sobie spróbuję pograć w fabułę Zewu Prypeci dopóki mi się nie znudzi bo jednak na silniku Anomaly i ze wszystkimi współczesnymi mechanikami to może być ciekawe doświadczenie. Jeżeli nie to prosiłbym każdego kto zdecyduje się na zagranie o wrzucanie błędów/brakującego tekstu/ewentualnie angielskiego tekstu w formie zrzutów ekranu. Podejrzewam, że jako jeden z pierwszych @Anatolij zdecyduje się na grę, ale tak czy tak prosiłbym o błędy w formie zrzutów - jak widzę na zrzucie gdzie jest problem, jak mniej więcej wygląda tekst itd. to o wiele prościej mi jest znaleźć problem i go naprawić niż się domyślać. Dodatkowo pamiętajcie też, że ja nad tymi modpackami pracuję sam, a ze względu na to, że są ogromne i testy zajęłyby tygodnie lub miesiące to mogą się jakieś babole zdarzać EDIT. @Anatolij Masz może na dysku jeszcze Anthology 1.1? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 6 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września @Szczepan9205 Tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 8 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września Do postu #1 dorzuciłem łatkę do spolszczenia. Warto ją zainstalować ponieważ poprawia sporo rzeczy, których nie wychwyciłem jednak przed premierą spolszczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi