tom3kb Opublikowano 14 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października @ralf237612 a jeszcze filmiki na yt? Może tam będą porady jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf237612 Opublikowano 14 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października generalnie filmiki to tylko są by pomóc w instalacji...ale jak nic nie znajdę to może ktoś kiedyś też zatęskni za tym systemem obrażeń z gamma i coś napisze... tom3kb powiedział byś mi jak ten system się włączało w anomaly ? w gammie po prostu był i ewentualnie z mo2 można było go pewnie włączyć i wyłączyć a jak wrzuciłem ten redux system do mods w zwykłym anomaly to co dalej się robiło? w zwykłym anomaly nie ma mo2 a ja nie używałem tego systemu wcześniej nigdzie tylko w gammie...i to tam mi się to pioruńsko właśnie spodobało że tak tuptam teraz wszędzie i w każdej odsłonie anomaly szukam... doooobra z anomaly jakoś ogarnąłem.......ale z tym antology to już sobie dam spokój..-jakieś błędy wywala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 15 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października (edytowane) Witam pobrałem wszystko z Moddb dwa pliki i spolszczenie , czy coś jeszcze trzeba instalować . Gra nie chciała odpalić po polsku , ale swtworzyłem nową instalację i jest po polsku tylko nie wiem czy mam wszystko , nie widzę dopisku Custom . Takie mam przy odpaleniu nie chcę ruszać nowej gry bo może coś mi brakować jakiś patchy np.pacha1. Zaznaczyłem dwa tryby Fabularny i Otwarta Zona , można do tego zaznaczyć jeszcze Tryb Soulslike , a może ten ostatni nie jest potrzebny. Edytowane 15 Października przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października @kanon1022 Anthology 1.2 (Patch 2) + ModPack + Custom to jest cały mod i na niego nakładasz ten Patch 3 - to wszystko co trzeba zrobić, żeby mieć najnowszą wersję Anthology. Patch 1 już dawno jest nieaktualny, więc tylko te 2 pliki pobierasz - 42.37 GB i 420.99 MB. Potem jak już masz to wszystko rozpakowane i patch 3 dorzucony do moda to wrzucasz spolszczenie i sprawdzasz w oknie Mod Organizera czy się nie wrzuciło do kategorii "Overwrite" - ona jest na samym dole listy. Jeżeli tam jest to przenosisz spolszczenie do kategorii "New textures and models" przeciągając je po prostu do tej kategorii za pomocą myszki - wtedy powinno śmigać - i to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 15 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października @Szczepan9205To chyba tak zrobiłem wrzuciłem te dwa pliki które podałem wyżej , ale ale mam dwie instalacje , która powinna być , i czy na dole jest taki kompas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października @kanon1022Nie no to jedną instalację możesz usunąć moim zdaniem bo po co Ci dwa razy to samo? Tylko miejsce sobie zajmujesz na dysku. Tak ten kompas powinien być, to jest jakiś nowy mod na interfejs, mnie tam się średnio podoba, ale nie bawiłem się tym za wiele i nie wiem za bardzo jak to wyłączyć. Pogrywam w Anthology tak jak jest. Ogólnie z tymi dużymi modpackami do Anomaly cały pic polega na tym, że powinien być na tej samej partycji dysku folder z modem (Anthology) i folder z czystym Anomaly 1.5.2 (najlepiej mieć oba w jednym miejscu) i do tego Anomaly potem wskazujesz ścieżki w Mod Organizerze (chyba już wiesz jak się to robi) i najlepiej więcej modpacków na tej samej partycji nie instalować, a jeżeli już instalować to nie można innego modpacku przypisać do tego samego czystego Anomaly bo wtedy 2 będą korzystać z jednego czystego Anomaly i raz się uruchomi jeden modpack, a raz drugi lub w ogóle nic się nie uruchomi. No ale skoro Ci się uruchomiło i masz po polsku to zostaw to, które Ci działa ze spolszczeniem i tyle, a to w którym nie działa usuń i wsio. Z kolei czy spolszczenie działa jak powinno możesz bardzo łatwo sprawdzić - wystarczy, że wejdziesz sobie w menu dodatków - jeżeli wszystkie mają normalne nazwy, a nie np. coś w stylu ui_mcm_coś tam coś tam, czy ui_dynahud itd. lub broń u handlarzy ma polskie opisy to jest w porządku - zresztą, jeżeli coś by było nie tak to już menu główne, opcje itd. miałbyś po rosyjsku lub angielsku, a jak po polsku się odpaliło to spolszczenie działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 15 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października @szczepan Dzięki teraz obie mam po polsku , zostawię tą przenośną , a ten Custom to już jest w modzie bo przy uruchomieniu nic nie ma , żadnego dopisku tak jak w pierwszym poście plus Custom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października @kanon1022Tak. Z tym dopiskiem Custom to chodzi o to, że twórcy Anthology zapożyczyli niektóre rozwiązania graficzne z Customa, żeby Anthology ładniej wyglądało i w sumie to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 15 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października (edytowane) @Szczepan9205Dzięki to jak zosstawię tą przenośną to śmiało mogę zaczynać zabawę . Ten kompas się wyłącza chyba w ustawieniach mi się pojawił razem z paskami zdrowia. Nie wiem czy tak ma być ale na chwilę tylko pojawia się ikona amunicji w prawym dolnym rogu oraz jeden pasek zielony z lewe na dole. Edytowane 15 Października przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października @kanon1022Tak ma być bo to jest tak zwany Dynamiczny Interfejs - paski wytrzymałości, zdrowia lub amunicji pojawiają się tylko w ważnych momentach, a przez większość czasu są niewidoczne, żeby zwiększyć imersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 15 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października @Szczepan9205Dzięki zaczynam zabawę pewnie będzie dużo biegania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 9 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada Witam , gram w tego moda w najnowszej wersji i mam problem z noktowizorem , jakieś dziwne światło . Jak włączę noktowizję to widoczność jest słaba jakby za mgłą praktycznie nie widzę postaci z bliska . Ustawiałem coś w dodatkach ale nie pomagało . Może ktoś wie jak to zrobić i w jakim dodatku , mile widziane screeny z ustawieniami . W nocy prawie nić nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada @kanon1022 nie grałem w tego moda ale to nie jest czasem tak jak w innych modach, że masz jakiś kiepski noktowizor, a dopiero te "kolejnych generacji" są lepsze i coś w nich widać. Nie wiem czy tu noktowizory to oddzielne przedmioty czy modyfikacje pancerzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 9 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 5 godzin temu, kanon1022 napisał(a): Witam , gram w tego moda w najnowszej wersji i mam problem z noktowizorem , jakieś dziwne światło . Jak włączę noktowizję to widoczność jest słaba jakby za mgłą praktycznie nie widzę postaci z bliska . Ustawiałem coś w dodatkach ale nie pomagało . Może ktoś wie jak to zrobić i w jakim dodatku , mile widziane screeny z ustawieniami . W nocy prawie nić nie widzę. Takie są tu noktowizory i nic nie zmienisz.Musisz kupować lepsze są tu 3 noktowizory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 9 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada (edytowane) Witam mam ten czterotubowwy 3 generacji , jest jakiś dodatek w opcjach z dodatkami tylko jak to ustawić. Ten dodatek to Beef`s NVG w tym kombinowałem ale nic nie dało. Czy możliwe jest aby karta graficzna rtx 4080 super 16g venturs 3x była za słaba , bo czasami przycina mi grę , procesor to amd 9 7900x3d . Edytowane 9 Listopada przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Witam. Mam problem z uruchomieniem z mod organizera kiedy naciskam run mam taki błąd: Error 2 ERROR_FILE_NOT_FOUND: Niemożnaodnaleźćokreślonegopliku. (0x2) . binary: 'D:\Games\A.N.T.H.O.L.O.G.Y 1.2\Anomaly 1.5.2\AnomalyLauncher.exe' . owner: (file not found) . rights: (file not found) . arguments: '' . cwd: 'D:\Games\A.N.T.H.O.L.O.G.Y 1.2\Anomaly 1.5.2' . stdout: no, stderr: no, hooked: yes . MO elevated: no . usvfs x86:ok x64:ok proxy_x86:ok proxy_x64:ok Edytowane 14 godzin temu przez brix32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu @brix32A po postawieniu wszystkiego zmieniałeś ścieżki do plików .exe Anomaly i launchera? Jak nie to spójrz w spoiler Spoiler Z tego co pamiętam Mod Organizer od Anthology po wypakowaniu ma wpisane tam ścieżki z komputera autora modpacka i chyba trzeba było tam swoje powstawiać - we wszystkich pozycjach na tej małej liście z lewej strony na drugim zrzucie od Anomaly Launcher do Anomaly (DX8) włącznie. Explore Virtual folder nie ruszasz. Powstawiaj sobie ścieżki ze swojego kompa i wtedy powinno ruszyć, a jeżeli już to robiłeś i nadal nie działa no to nie wiem o co może chodzić niestety 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) Dziękuję za pomoc i będę próbował. Pomogło wystarczyło tylko pozmieniać literkę dysku na swój i gra odpaliła, muszę tylko w jakiś sensowny sposób ustawić opcje graficzne, aby to jakoś chodziło i pobiedzić się z ustawieniem języka polskiego. Edytowane 12 godzin temu przez brix32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu @brix32No z opcjami Ci nie pomogę bo to kwestia indywidualna niestety A co do języka no to w sumie wystarczy spolszczenie wrzucić do folderu mods, aktywować w Mod Organizerze i jak odpalisz to już będzie po polsku. W samej grze, w opcjach się niestety nie da wybrać, ale od zawsze tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Witam Ekspertów, mam problem. Dość przyjemnie mi się grało do wczoraj ( sporadyczne błędy znikające po ponownym wczytaniu). Niestety wczoraj zawiesiła mi się gra łącznie z PC i nijak nie mogłem jej zamknąć , ostatecznie z "palca". Teraz nie mogę jej uruchomić. Wyskakuje mi błąd jak w zrzucie. Tak obok sam laucher z Anomaly odpala, Może ktoś mi coś podpowie . tak w ogóle to mam moda na dysku K skąd te D to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Najdrok - patrz wyżej na odpowiedź użytkownika Szczepan9205 na moje pytanie - przed run po lewej stronie tam gdzie masz pole z np. anomalylauncher masz powyżej edit, które trzeba nacisnąć i podać ścieżkę dostępu do wszystkich plików .exe poniżej takę jaką masz u siebie i dać zastosuj, a na koniec ok. Witam i dziękuję za pomoc.Spolszczenie w końcu odnalazłem było w gałęzi - new txtures and models (ja szukałem w gałęzi new txtures i models animation), po włączeniu odpaliło od razu. Przy zmianie ustawień graficznych, zatwierdzeniu i wyjściu do windows miałem jakiś komunikat błędu, ale po odpaleniu powtórnym gry - odpaliła i działa. Gra uruchamia się dosyć długo i dosyć długo zamyka, więc trzeba cierpliwie poczekać. Mam pytanie co z pda - po naciśnięciu klawisza p i m - nie włącza się (inwentarz po naciśnięciu i jest widoczny)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Problemem jest to, że grałem już i ustawienia mam takie jak były pod laucherem wskazane moje foldery, a ten błąd wywala z literą dysku której nie ma w moich ścieżkach. Jak się nie uda to będę stawiał ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi