aaa1112 Posted June 8, 2023 Report Share Posted June 8, 2023 Witam. Zacząłem grać w oryginalną wersję Zewu Prypeci i zauważyłem że broń zużywa się w jakimś super szybkim tempie. Dosłownie po wystrzeleniu trzech magazynków z krótkiego kałacha stan zmniejszył się o dobre 20%. Tak samo Walther. Kilka magazynków i już minus 20% sprawności. Przecież to jest bezsens jakiś. Myślałem że takie rzeczy dzieją się tylko w modach, w których ktoś przedobrzył... W związku z tym spytam czy jest może jakiś mod/patch, który to zmienia albo jakaś inna metoda poprawy tych parametrów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Diegtiariow Posted June 8, 2023 Report Share Posted June 8, 2023 @chszarz Jest sposób na zmianę parametru psucia się broni. Jest po rosyjsku poradnik odnośnie edytowania konfigu konkretnej broni: http://stalkerin.gameru.net/wiki/index.php?title=Редактирование_оружия Jedyny parametr, który jest interesujący to: condition_shot_dec. Cytat condition_shot_dec = 0.0002 - zużycie wzrasta z każdym strzałem. Jeśli wpiszesz -1, to broń zostanie całkowicie naprawiona po jednym strzale. Znajduje się w gamedata\configs\weapons\nazwa_konkretnej_broni.ltx. Wystarczy zmienić jego wartość na inną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted June 8, 2023 Report Share Posted June 8, 2023 Jednak kolega napisał, że gra w oryginalną wersję Zewu, czyli, że ma podstawkę i spakowane kolejne gamedata.db. Taki manewr można zrobić, mając grę wypakowaną do gamedata. Chyba, że czegoś nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meta Posted June 8, 2023 Report Share Posted June 8, 2023 @metek58 Nie trzeba wypakowywać całej gry. Wystarczy stworzyć nowy folder o nawie "gamedata" i tam wrzucić ten jeden zmieniony plik tak, żeby miał odpowiednią ścieżkę, no i zmienić gdzie trzeba na true w fsgame.ltx. U mnie przynajmniej to działało. A na marginesie to fajnie, że ktoś jeszcze gra w oryginały, też zaczęłam, ale Cień Czarnobyla po rosyjsku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaa1112 Posted June 9, 2023 Author Report Share Posted June 9, 2023 A gdzie znaleźć nazwy broni? Na razie utworzyłem folder gamedata, przerzuciłem cały folder weapons z Czystego Nieba, ale wyskakuje mi crash przy próbie uruchomienia. To chyba nie miało prawa tak działać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted June 9, 2023 Report Share Posted June 9, 2023 @chszarz tu np możesz sobie sprawdzić nazwy broni. https://stalker.fandom.com/wiki/List_of_weapons_in_Call_of_Pripyat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted June 9, 2023 Report Share Posted June 9, 2023 1 godzinę temu, chszarz napisał(a): Na razie utworzyłem folder gamedata, przerzuciłem cały folder weapons z Czystego Nieba Wrzuciłeś folder weapons z Czystego Nieba do Zewu Prypeci? Masz tu program do wypakowania Zewu Prypeci - unpacker.7z Weź sobie wypakuj i skopiuj - gamedata/configs/weapons. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaa1112 Posted June 9, 2023 Author Report Share Posted June 9, 2023 1 godzinę temu, smox napisał(a): Wrzuciłeś folder weapons z Czystego Nieba do Zewu Prypeci? Tak. To był głupi ruch. Pomyślałem, że może a nuż zadziała . Dzięki za program. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArNie Posted June 10, 2023 Report Share Posted June 10, 2023 Możesz też zawsze skorzystać z tego linku i w razie potrzeby pobierać konieczne pliki bez wypakowywania całej gamedaty https://mega.nz/folder/V5hBzKab#wF7fgX6m5Tq29B_m5EX69g 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts