Jump to content

Zużywanie się broni

Recommended Posts

Witam. Zacząłem grać w oryginalną wersję Zewu Prypeci i zauważyłem że broń zużywa się w jakimś super szybkim tempie. Dosłownie po wystrzeleniu trzech magazynków z krótkiego kałacha stan zmniejszył się o dobre 20%. Tak samo Walther. Kilka magazynków i już minus 20% sprawności. Przecież to jest bezsens jakiś. Myślałem że takie rzeczy dzieją się tylko w modach, w których ktoś przedobrzył... W związku z tym spytam czy jest może jakiś mod/patch, który to zmienia albo jakaś inna metoda poprawy tych parametrów?

Guest Diegtiariow

@chszarz Jest sposób na zmianę parametru psucia się broni. Jest po rosyjsku poradnik odnośnie edytowania konfigu konkretnej broni: http://stalkerin.gameru.net/wiki/index.php?title=Редактирование_оружия

Jedyny parametr, który jest interesujący to: condition_shot_dec.

Cytat
  • condition_shot_dec = 0.0002 - zużycie wzrasta z każdym strzałem. Jeśli wpiszesz -1, to broń zostanie całkowicie naprawiona po jednym strzale.

Znajduje się w gamedata\configs\weapons\nazwa_konkretnej_broni.ltx. Wystarczy zmienić jego wartość na inną.

@metek58 Nie trzeba wypakowywać całej gry. Wystarczy stworzyć nowy folder o nawie "gamedata" i tam wrzucić ten jeden zmieniony plik tak, żeby miał odpowiednią ścieżkę, no i zmienić gdzie trzeba na true w fsgame.ltx. U mnie przynajmniej to działało.

A na marginesie to fajnie, że ktoś jeszcze gra w oryginały, też zaczęłam, ale Cień Czarnobyla po rosyjsku.

1 godzinę temu, chszarz napisał(a):

Na razie utworzyłem folder gamedata, przerzuciłem cały folder weapons z Czystego Nieba

Wrzuciłeś folder weapons z Czystego Nieba do Zewu Prypeci? 

Masz tu program do wypakowania Zewu Prypeci - unpacker.7z Weź sobie wypakuj i skopiuj - gamedata/configs/weapons. 

• Positive 1