Skocz do zawartości

Cień Czarnobyla + Gunslinger Mod + Final Update

Agrael

Rekomendowane odpowiedzi

@Erwin Jeżeli dobrze pamiętam to chyba musisz się cofnąć na teren Radaru i iść do tej chatki, która jest przy barakach, które z kolei są przy wagonie, którym się wchodzi do X-10. No i w tej chatce na biurku lub na regale zdaje się była notatka z kodem ;) 

To jest udziwnienie wprowadzane przed ten mod Final Update, a to swoją drogą jest mod stary jak świat już i wtedy twórca może nie do końca wiedział jeszcze jak dodać zadanie, albo znacznik na znalezienie tej notki. 

• 3 tygodnie później...

@Wróbelek Ale z mediafire da się normalnie pobrać. Znaczy po kliknięciu na pierwszą część moda z 3 do pobrania przenosi nas na stronę pobierania, na której jest jebutna reklama, ale jak klikniesz kilka razy w "Download" - tam gdzie są opcje "Share link" lub "Copy link" po prawej stronie (fakt faktem po każdym kliknięciu otworzy się karta z jakąś inną stroną - bo reklamy, ale po którymś kliknięciu z rzędu powinno Ci zacząć normalnie pobierać to wtedy sobie wystarczy pozamykać te karty co się pootwierały.

Z kolei link do GoogleDrive nie działa bo albo Google usunęło autorom linki, albo sami to zrobili - na ruskich stronach z modami link do Google Drive też nie działa :P 

Siema, czy wie ktoś gdzie znajdę narzędzia kalibracyjne dla śruby? Kabel powiedział ze w kabinie dźwigu w dziczy, lecz tam nawet nie można wejść, sprawdziłem na noclipie i w środku ich nie ma, szukałem też w jego okolicy, ale nic nie znalazłem. Wie ktoś coś na ten temat?

• 1 miesiąc temu...

Kurde prędkośc pobierania z mediafire jest zabójcza poprostu. 

2h pobierania pliku, który waży raptem 6GB. Głupi żart... Czuje się jak w 2008 roku 🤣
Tak czy siak jak się uda pobrać i zainstalować to zobaczymy jak będzie się grać.

Szkoda też, że nie da sie pobrać wszystkiego na raz  szczególnie w drugim linku.
Ostatni link nie działa z mediafire

13 godzin temu, LisKot napisał(a):

Może podmienić link źródła i do Autumn Aurory na te?

Zrobi się.

13 godzin temu, LisKot napisał(a):

BTW. Czyżby przestali nas blokować? :063:

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

@TheBlackReaperPLObstawiam, że nie działa bo spolszczenie jest do wersji tego moda z 6 listopada tamtego roku, a z tego co widzę najnowsza jest z kwietnia tego roku (poprzednimi ja się zajmowałem, tą dostosował enter_login, ale od jakiegoś czasu nie widziałem go na forum, a ja jestem zawalony Stalkerem 2 i jeszcze jedną gierką typu 4X.. Ale spróbuję coś podpowiedzieć - spróbuj zainstalować moda od nowa i wrzucaj foldery z gamedaty spolszczenia po kolei do folderu z modem.

Wydaje mi się, że skoro mod wywala się ze wskazaniem na monolit_heavy_outfit to w nowszej wersji moda autor dodał jakieś nowe kombinezony i zaczął bym od nie wrzucania pliku outifts.ltx, który jest w folderze gamedata/config/misc spolszczenia - jak podmieni oryginalny dołączony do moda to może wtedy właśnie zacząć powodować problemy.

Najlepiej po tym jak postawisz mod od nowa zrobić tak: z paczki ze spolszczeniem foldery sounds i textures możesz wrzucić do folderu z modem bez problemu - one wylotu na 200% nie spowodują. Z folderu configs spolszczenia wrzuć do gamedaty moda tylko foldery text i ui i do tego plik localization.ltx - zobacz czy z takim kompletem plików ruszy. Jeśli tak to dorzuć jeszcze folder gameplay i jak nadal będzie startować to wtedy możesz dorzucić pliki artefacts_upgrade.ltx i items.ltx do folderu misc.

No i jeśli nadal będzie wszystko ok to wtedy możesz zacząć podmieniać pojedynczo pliki z folderu scripts spolszczenia - skrypty często się zmieniają, więc jeśli autor jeszcze coś zmieniał to nawet jeśli mod zacznie chodzić bez outfit.ltx to któryś ze skryptów może potem powodować inny wylot dlatego lepiej pojedynczo wrzucać. Jest trochę grzebania z tym, ale jeśli Ci zależy żeby pograć w tego moda to warto poświęcić parę minut ;) 

• 2 tygodnie później...