Anton Gorodecki Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 @kanon1022 próbowałeś zmiany rodzaju oświetlenia? Brak shadera czyli normalnie wskazywałoby to na gryzące się składniki moda. Dodawałeś jakieś inne mody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 @Anton Gorodecki Próbowałem dodać spawner , ale miałem kopię gamedaty z przed wgrania spawnera po prostu przywróciłem wcześniejszą. Mogło coś zostać bo wydaje mi się ,że mam za dużo plików , problem był z plikiem shaders.xr został ze spawnera. Usunąłem plik gra się wczytała , po każdej zmianie lokacji gra się zacina , czasami tęż podczas normalnej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 @kanon1022 Może w zapisie gry przenoszone są błędy (niepotrzebne informacje powodujące anormalne działanie gry)? Jeśli grasz na zapisie ze spawnerem, to może postaw sobie kopie moda ze spawnerem i sprawdź jak na niej będzie zachowywała się gra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 @Anton Gorodecki Gram bez spawnera i gra się zacina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 18 minut temu, kanon1022 napisał: @Anton Gorodecki Gram bez spawnera i gra się zacina. To może być wina Twojego kompa. Zmniejsz ustawienia gry. Mnie tam nic się nie zacinało, a wtedy jak grałem, to kompa miałem naprawdę kiepskiego. Może być też tak jak pisze @Anton Gorodecki, że przenoszone są w zapisie wcześniejsze błędy z gry ze spawnerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 @smox Przed spawnerem też się zacinało. procesor intel i7 4710 HQ CPU 2.50 GHz ,karta graficzna nVidia GTX 860 M w laptopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Ten mod, chociaż ma swoje lata, to ma spore wymagania. Dodaje mnóstwo, nowych jak na tamte czasy opcji, przedmiotów, broni itp. Zbytnio nie potrafię Ci pomóc, ale zdefragmentuj dysk, wyłącz zbędne usługi i procesy i zmniejsz ustawienia. Ja tak bym zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 @smox Karta i procesor w laptopie powinny dawać radę. Ustawienia mam statyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 @kanon1022 na najniższych możliwych ustawieniach grafiki też ci się zacina? Czy w innych modach też się tak dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @Anton Gorodecki Nie wiem jak zmniejszyć wszystkie możliwe ustawienia grafiki, na innych modach było dobrze zdarzały się różne zachowania. Zaczął mi mrugać ekran lapka , że sterownik ekranu przestał działać ,ale odzyskał sprawność ,stery mam najnowsze . Mam takie temperatury po uruchomieniu po około pół godziny lapka bez żadnego obciążenia .Tylko program GPU-Z Spoiler GPU-Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Nigdy nie byłem zwolennikiem laptopów, a już szczególnie do gier. Jak córka poszła na studia, to kupiłem jej laptopa. Nic wypasionego, taki ze średniej półki. Było ok, dopóki nie zainstalowaliśmy na nim Tomb Raidera. To co się wyprawiało z temperaturami, to tragedia, a przecież laptop był nówka. Kupiłem podstawkę chłodzącą, trochę pomogła, ale bez rewelacji. Dopiero jak zamiast oryginalnych wentylatorków wstawiłem 2x120 mm, to pomogło, ale i tak temperatury były spore. @kanon1022, temperatura procesora 76 stopni C i karty 71 stopni C bez obciążenia, to tragedia. Nawet nie chcę myśleć jak jest pod obciążeniem! Pewnie dlatego masz problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @smox Na Tomb Raidera i na Assassin's creed odyssey nowej chodziło mi ok nic się nie zacinało tak jak na tym modzie procesor intel i7 4710 HQ CPU 2.50 GHz ,karta graficzna nVidia GTX 860 M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @kanon1022, tu nie chodzi o podzespoły, tylko o temperatury. Weź może sprawdź je pod obciążeniem. Wysoka temperatura może powodować spadek wydajności objawiający się spadkiem taktowań. Są na forum ludzie bardziej się na tym znający. Ja wiem tylko, że im chłodniej, tym lepiej. U mnie karta w spoczynku ma 22 - 24 stopnie, a procesor 28 - 30. Zależy od temperatury w pokoju. W grach max. to 67 karty, a procesora 55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @smox A jak moje temperatury są za duże ,to wymiana sprzętu się szykuje . Może da się to jakoś naprawić. Pogram z pół godziny i wstawię screena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Z tą wymianą sprzętu, to chyba przesada Czyściłeś kiedyś wnętrze tego laptopa, wymieniałeś pastę? Zazwyczaj takie zabiegi pomagają w zmniejszeniu temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) @smox Pograłem z godzinę z włączonym programem GPU - Z z uruchomionym Render z programu GPU-Z Test taki wynik trochę chyba gorszy. Mam jeszcze coś takiego. Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Tu powinien wypowiedzieć się ktoś bardziej zorientowany w tych sprawach. Na moje oko, to temperatura karty jest do przyjęcia, ale procesora za wysoka i może obniżać wydajność. Wyczyść go i zmień pastę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @smox Dzięki ,kto może być zorientowany na forum w tych sprawach, czyszczenie i wymiana pasty jest bezpieczna w laptopie. Oddać do serwisu Asusa , czy wystarczy do serwisu komputerowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 6 godzin temu, smox napisał: Są na forum ludzie bardziej się na tym znający. Ja wiem tylko, że im chłodniej, tym lepiej. U mnie karta w spoczynku ma 22 - 24 stopnie, a procesor 28 - 30. Zależy od temperatury w pokoju. W grach max. to 67 karty, a procesora 55 To takie porównanie, jak stosunek długości mojego zarostu do koloru sierści moich kotów Laptopy generalnie są cieplejsze, a o ile - to już zależy od konkretnego modelu i tego, jak sobie producent to wszystko upakował. Z tego co wiem 860m powinien wytrzymać bezproblemowo do 95 stopni, zaś procesor (za stroną Intela) nawet do 100. Jasne, że im mniej tym lepiej, ale zawsze będzie te 10-15 stopni więcej niż pecet i tego nie przeskoczysz. @smox dobrze prawi, ja bym go po prostu wyczyścił i zobaczył co się zmieni. Nie musisz go nigdzie oddawać, bo możesz zrobić to sam - poszukaj service manuala do swojego modelu, albo filmowego przewodnika z demontażem, takim jak np. tu: https://youtu.be/wQGGQgBJXb0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 4 godziny temu, Sierioża napisał: To takie porównanie, jak stosunek długości mojego zarostu do koloru sierści moich kotów Bo widzisz @Sierioża, jestem bardzo dumny z mojego systemu chłodzenia obudowy i chwalę się nim, jeżeli tylko nadarzy się okazja Za stosunkowo niewielki pieniądze i własnym pomyślunkiem zmajstrowałem ciche i wydajne chłodzenie, które mogłoby konkurować z o wiele droższymi chłodzeniami powietrznymi, a nawet tańszymi chłodzeniami wodnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @smox Witam ,może ktoś mi doradzić z jakich podzespołów złożyć kompa z wyższej półki ,na dobrych podzespołach. W jakich pieniądzach , nazwy podzespołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @kanon1022 Ale weź może załóż temat w odpowiednim dziale na forum https://stalkerteam.pl/forum/71-hardware/ Bo zaraz się zleci tu kilka osób i pół tematu moda będzie zawalone dyskusją o podzespołach do kompa. Daj info ile kasy możesz zainwestować jak masz jakieś typy to też podrzuć żeby był punkt zaczepienia. @down @kanon1022 a co ja będę ci temat zakładał. I przenosił jednego posta, zrób sobie taki jaki chcesz, określ co cię interesuje albo napisz że w ogóle się nie znasz. Przecież to ty czegoś szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @tom3kb Sorry , przenieś temat jak możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) @kondotierWitam , wszedłem do labu w Dolinie Mroku strasznie kołysz postacią nie mogę nawet trafić w drzwi , i w ogóle trafić w jakiś cel. Sprawa rozwiązana. Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Wywala mnie do pulpitu/zamraża grę tuż po egzekucji bandyty i zabiciu psa bez loga co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi