tom3kb Opublikowano Poniedziałek o 19:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:06 @Szczepan9205 nie nadążą ludzie tych modów patchować bo już 1.4.1 do S2 jest 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano Poniedziałek o 19:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:17 (edytowane) Spoiler taka consola jest w linku który podałeś tylko nie wiem jak uruchomić i gdzie wszystko po wklejać . @Szczepan9205 Dzięki , mam to bo zrobiłem archiwum rar który chciałem Ci przesłać , pole 1 z zapisami jest mogę chyba grać dalej. Podawałeś we wcześniejszym poście link do konsoli ULTools jak to wgrać i jak kożystać , trochę przy tym grzebałem ale nic mi nie wychodzić naciskam tyldę wyskakuje consola , ale co dalej pisało coś o przycisku home , ale u mnie nnie działa . Spoiler czy choćby aktualizowałeś pliki odpowiadające za DLSS czy FSR na wersje nowsze niż gra ma oryginalnie o co w tym chodzi jak to zrobić . Edytowane Poniedziałek o 19:25 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Poniedziałek o 21:04 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 21:04 @kanon1022No bo żeby ten spawner Ci działał to najpierw musisz zainstalować aplikację ReShade - ona DOMYŚLNIE działa w taki sposób, że apka odpala Ci efekty graficzne, których domyślnie nie ma w grze o ile masz gotowy preset - oczywiście możesz sam sobie po włączać rożne efekty, dostępne na liście jeśli nie korzystasz ze spawnera, ale w takim wypadku najlepiej korzystać z gotowych presetów, których do Stalkera 2 na Nexusie jest sporo (poniżej masz przykład jak ReShade (w swoim macierzystym założeniu) działa w Assassin's Creed: Unity): Spoiler No ale w przypadku tego konkretnego moda czyli spawnera on nie zmienia nic graficznie, a zamiast tego umożliwia Ci spawnowanie przedmiotów przez konsolę wbudowaną w ReShade, którą wywołujesz właśnie przyciskiem Home. W każdym razie jeśli chcesz ten konkretny spawner to dopóki nie zainstalujesz najpierw ReShade i nie zaznaczysz mu podczas instalacji pliku .exe od Stalkera 2 to nic nie zdziałasz bo samo pobranie plików z Nexusa i wrzucenie ich tam gdzie mówi instrukcja nic nie da. Jeśli chodzi o instalację to najpierw musisz wybrać plik .exe Stalkera 2, potem instalka poprosi Cię o wybranie rendera, z którego korzysta gra - domyślnie powinien się zaznaczyć DirectX 10/11/12 i tu po prostu klikasz Next, jak pojawi Ci się następne okno z napisem "Select effects to install" to najlepiej kliknąć najpierw "Uncheck all", a potem "Check all" (tak dla świętego spokoju gdybyś kiedyś uznał, że nie potrzebny Ci spawner i chciałbyś zainstalować sobie jakiś ReShade). Jak instalacja się zakończy to klikasz "Finish" i dopiero teraz wrzucasz pliki tego spawnera w miejsce podane w instrukcji jego instalacji. Jeśli wszystko dobrze zrobisz to po kliknięciu "Home" będąc już w grze wyświetli Ci się okno ReShade, potem po prostu wchodzisz dalej w tym okienku co Ci wyskoczy w zakładkę Add-dons, potem zjeżdżasz suwakiem w dół zjeżdżasz do ReShade-UETools ItemSpawner i jeśli nie jest rozwinięte to rozwijasz je klikając po prawej stronie strzałkę w dół i tam wyskoczą Ci kategorie przedmiotów, które możesz spawnować - jak znajdziesz to co Cię interesuje to klikasz przycisk Add i na górze powinno się wyświetlić wtedy okienko z komendą i powinieneś mieć do wyboru przyciski "Execute" lub "Close". Jak klikniesz "Execute" to przedmiot, który wybrałeś powinien Ci się zrespić w ekwipunku. I ot cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi