Lonely Mercenary Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Ah narod.ru i pobieranie z prędkością 30 KB/s <_< Są jeszcze jakieś inne strony z których można pobrać ten mod? EDIT do posta poniżej: Dzięki ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Proszę nawet w miarę szybko ;] http://www.playground.ru/files/42478/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashenmoor Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 error]Expression : 0 [error]Function : ErrorLog [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_engine_script.cpp [error]Line : 49 [error]Description : Âŕřĺ ńîőđŕíĺíčĺ áčňîĺ. Ďîďđîáóéňĺ çŕăđóçčňń˙ c đŕííĺăî ńîőđŕíĺíč˙. ...błąd pojawia się przy próbie wejścia do X8, znaczy się pojawia się ekran ładowania obszaru i w trakcie ładowania crash wersja 1.7 technicna, oba fixy i spolszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Znaczy to mniej więcej tyle : Ваше сохранение битое. Попробуйте загрузится c раннего сохранения ,czyli na nasze : twój zapis jest uszkodzony , spróbuj wczytać inny zapis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashenmoor Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 no i wał, wczytuje poprzednią emisję ok, wystarczy że dam quicksave i spróbuje go wczytać i zgon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Coś uszkadza ci autozapis przy wejściu do X8 , to że quicksave się sypie nie jest nic dziwnego w modach dlatego zawsze się zaleca robić jak najwięcej twardych zapisów z panelu gry.Ale mniejsza o to , wczytałeś poprzedni zapis , podeszłeś do labu i znowu wywala cię z tym samym błędem jak rozumiem ? No cóż , bez loga to kicha , ja spróbował bym jeszcze wrócić na Janów lub zejść do podziemi Prypeci czy przy zmianie lokacji na inną będzie to samo. Czasami tak jest że gra psuje kilka zapisów pod rząd i nie ma przebacz , trzeba się cofać aż zacznie działać. Może trzeba będzie przeinstalować całego moda i zacząć jeszcze raz od wejścia do Prypeci , a moze Yurek ci znajdzie jakiegoś fixa na to.Przede wszystkim spróbował bym przejść na inną lokację by zapisał się dobry plik autosave . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Fixa na to nie ma. Jedyna rada - robisz na maksa tzw twardych sejwów, bo uszkadzanie sejwów przez moda (tego czy innego) zdarza się (mi dwa razy w różnych modach) i trzeba wtedy wócić do ostatniego działającego. Wiem, że to czasem boli, ale tak trzeba. Poza tym niepisana zasada w modach do STALKERa mówi - nie korzystamy z zapisów QS ! One najszybciej ulegają "zepsuciu". Sejw twardy nie powinien być wykonany w trakcie np.: Emisji lub zaćmienia. Spróbuj przejść ten lab bez sejwów (spoko da się to zrobić) i zrób twardego sejwa dopiero po wyjściu na powierzchnię i wtedy go sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Panowie mam prośbę pobrałem tego moda i szlak mnie trafił. Podajcie dla porównania wielkość gamedaty. Spakowana 1.3 giga, rozpakowana 3008 MB, 10195 plików. Tak podaje winrar ale jak rozpakuje to wielkość gamedata 1.12 giga, 10194 pliki i 883 foldery. Pełno błędów w folderach, podajcie jaka jest prawidłowa wielkość moda. Dajcie linka do prawidłowego archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 A pobierają się wszystkie party ? Ja ostatnio zauważyłem dość częste zrywanie się pod koniec i z 1GB pobiera się np. 996MB Czy w te wersje modu, nadal jest wbudowany spawner ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Pobrałem moda http://www.playground.ru/files/42478/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 To pisz na tamtym forum, skoro tam pobrałeś, co my niby mamy ci pomóc ? Pobrałem dziś moda z linków od Yurka i wszystko gra. W dniu 3.05.2011 o 14:39, 'zonezi napisał: Mam trochę zamieszania otóż zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją wszystko włącza się i jest ok ale... Ten problem występuje gdy mam dx11 i HBAO: Ten gdy dx11 + HDAO (przypatrzcie się na czarne kratki) Gdy włączam dx10 gra się zawiesza na ładowaniu menu. Możecie coś doradzić? A specyfikacja to: gtx 460, 4gb ram, e8400 i win7 64bit U mnie niestety identyko, cały świat jest oszkieletowany ( widoczne linie siatek) ; mówi się trudno gra się dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Męczę się już 2 dni ze ściągnięciem tego moda z ruskich stron :( może ktoś poda jakieś wskazówki jak to skutecznie zrobić lub po prostu wrzuci moda na przystępne polsko/angielsko języczne strony. Z góry dzięki :) Problem chyba rozwiązany - coś się ściąga :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Męczę się już 2 dni ze ściągnięciem tego moda z ruskich stron :( może ktoś poda jakieś wskazówki jak to skutecznie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 A nie łatwiej skopiować do jdownloadera? Większość tych ruskich stron jest obsługiwane przez jdownloader. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Dzięki za wskazówki - już zassałem :) Zainstalowałem, odpaliłem po rosyjsku i grało a teraz mam problem bo po zmianie na Tryb HBAO i polonizacji gra mi sie nie wgrywa - w menadżerze zadań mam komunikat o braku odpowiedzi programu (gry). Nie wiem które z tych dwóch zmian jest tego przyczyną. Problem poniekąd rozwiązany - po zwolnieniu pamięci poprzez zamknięcie zbędnych programów - gra się wczytała ale niestety z grafiką jak u Kpuca; na szczęście (?!) nie tak tragicznie jak u niego ale szkielety widać na odległych wzgórzach :( Po dalszych próbach zmian w ustawieniach problem ze "szkieletami" rozwiązany (linii siatek już nie widać) - po prostu zmieniłem pełne oświetlenie dynamiczne z DX11 na DX10; poza tym wszystko na max-a a obraz nawet ostrzejszy :) jedyny problem to chyba za mało pamięci bo gra strasznie długo się wczytuje a czasami wcale :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Coś pochrzaniłeś :P Daj log... Windows 7 i Vista - C:UsersPublicDocumentsS.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypecilogsxray.log Czy przypadkiem, nie próbujesz wczytać save zrobiony przez nałożeniem spolszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Mam pytanie dot. spolszczenia. mam pobrać spolszczenie do 'BRAZ 1.6.1 + Merczone W.I.F.+ Narod Fix rev-9' czy do 'SGM 1.7 PL + DOPA TECHNICIAN'? domyślam się ze ten 2. ale w jakimś celu ten 1. też został podany dlatego pytam. z góry thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 SGM 1.7 PL + DOPA TECHNICIAN A tak dla wygody pewnie. SGM to mod a Technician i Braz to rozszerzenia tego modu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Thx za szybka odp. Co do SGM jako moda i technicana/braza jako addon to wiem o tym :) , po prostu te nazwy skopiowałem z linków i nie edytowałem ----------------------- eh... wywaliło mnie, gdy zbliżałem się do anomalii "cyrk". Oto log: :@ FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ... - zew prypecigamedatascriptsvsm_send_news.script:1287: attempt to concatenate local 'm_str0' (a nil value) Jeśli ktoś mógłby udzielić pierwszej pomocy to będę wdzięczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Porada jest prosta i zawarta w pierwszym poście w "Możliwych wylotach i sposobach radzenia sobie z nimi" w punkcie 1: 1. Jeśli podczas wykonywania kwestu, w którym Noe pokazuje nam przejście na Południowy Płaskowyż pojawi się następujacy FATAL ERROR z wylotem do puliptu: FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ... - zew prypecigamedatascriptsvsm_send_news.script:1287: attempt to concatenate local 'm_str0' (a nil value) Należy podmienić plik (przedtem zrobić sobie jego kopię, bo będzie potem potrzebna !) "vsm_send_news.script" na plik oryginalny rosyjski (dołączony do polonizacji). Po przejściu miejsca (zeskoczeniu z Południowego Płaskowyżu na "poziom levelu"), w którym ów błąd nam się pojawia, należy przywrócić plik przetłumaczony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zubunt Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Expression : !phrase_dialog->m_PhraseVector.empty() Function : CPhraseDialog::SayPhrase File : D:prog_repositorysourcestrunkxrGamePhraseDialog.cpp Line : 146 Description : No available phrase to say, dialog[jup_b202_snag_b202_about_stole] Mam takiego errora przy znalezieniu złodzieja z Janowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 @ zubunt Na ten błąd nie ma innej rady poza przeinstalowaniem gry, patcha, moda i cofnięciem się conajmniej do wejścia na lokację "Okolice Jupitera". Błąd podstawki gry lub patcha, a nie polonizacji. Po zainstalowaniu od nowa podstawki upewnij się, że nałożyłeś patch 1.6.0.2 Stare sejwy powinny zadziałać bez problemów. EDIT 8:25 (YUREK) Wpadł mi do głowy pewien pomysł ;) Spróbuj jeszcze (zanim zaczniesz przeinstalowywać grę) zainstalować pliki, które masz w linku poniżej: http://www.megaupload.com/?d=ET5UK8IG Może się uda ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zubunt Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Dobra już rozwiązałem problem. Po prostu nie zabrałem pda bandyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 A na takie coś, to bym nie wpadł Myślałem, że masz taki wylot gdy masz przy sobie to PDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zubunt Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Ano a teraz mam taki problem, że zniknęły mi opcje dialogowe z SGM`a. Wszystkie. Nie mogę oddać narzędzi Nowikiwowi ani sprzedać trofeum. Nawet nie mogę zamienić szmelcu na części zamienne. Zaczęło się chyba od uwolnienia agenta SBU. Nie działa tylko na Janowie. Na Zatonie wszystko dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi