Jump to content

Grupa Ducha w Roztoku

Recommended Posts

Po spotkaniu z Duchem na Radarze dostajemy zadanie: -zdobyć fleszkę Zwierza -spotkać się z grupą Ducha Na Roztok wszedłem od Jantaru, wybiłem bandę Zwierza - znalazłem w jego zwłokach fleszkę dla Ducha, ale zanim przebiłem się do grupy Ducha (jest w hangarze z silną radiacją koło wieży gdzie ganiają mutanty), to wszyscy już byli martwi. Nie wiem czy wracać się do starszych savów i postarać ich ocalić, czy nie odegrają żadnej roli w grze i nie warto cofać się wstecz?

Gdy grałem poprzednim razem wszyscy zgineli a u dowódcy stalkerów Sowy znalazłem namiar na schowek w którym podobno są informacje kto wrobił Ducha.Schowka nie znalazłem a grę musiałem zacząć od nowa.Za nowym podejściem wszyscy zgineli a żadnego namiaru na schowek nie dostałem.Grę ukończyłem bez większych zgrzytów.Myślę że wszystko zależy od tego czy Duch da ci kolejne zadanie.Czasami tak jest że musisz iść tak jak chcą twórcy.

Możesz zrobić tak jak mówi Kobal . To nie ma wpływu na resztę gry. Ja też nie znalazłem schowka i nic się nie działo złego.Na wszelki wypadek zawsze obszukaj trupy. Z tego co pamiętam następny ruch to znaleźć samego Zwierza na posterunku w Kordonie i zabrać PDA,lub fleszkę .( tam też jest opcja ..spotkaj się z grupą Ducha ). Możesz iść wyczyścić posterunek, a nastepnie wróć i pogadaj z dowódcą grupy. Kwest się zaliczy. Jeden z kolegów miał przypadek ,że fleszkę tą znalazł u kogoś na MW , pełno niespodzianek w tej Soljance.

• 2 months later...

W najnowszej Soliance z Dopą grupa Zwierza i grupa Ducha przebywa na BAGNACH nie na Rostoku :P W tekście zadania w tłumaczeniu pozostał Rostok, ale już zadanie na PDA wskazuje na obozowisko grupy Ducha na Bagnach. Grupa Zwierza przebywa w pzrysiółku Mścicieli (tam gdzie potem Brat Luis :D)

W najnowszej Soliance z Dopą grupa Zwierza i grupa Ducha przebywa na BAGNACH nie na Rostoku :P

W tekście zadania w tłumaczeniu pozostał Rostok, ale już zadanie na PDA wskazuje na obozowisko grupy Ducha na Bagnach. Grupa Zwierza przebywa w pzrysiółku Mścicieli (tam gdzie potem Brat Luis :D)

Może jakieś screeny w tym temacie? Wpisy do PDA, cokolwiek? Nie wiem gdzie mam w plikach szukać tego błędu...

Screen po lewej, piąty wers od dołu: " ... Zwierz i jego prawa ręka Krzywy, rozłożyli się na Rostoku, widocznie ..." Tylko w tym miejscu jest błąd. Wskazywanie zadania na PDA było prawidłowe, bo było tylko: "spotkaj się z grupą Ducha". Nie było wskazania lokalizacji. Rostok profilaktycznie odwiedziłem podczas wykonywania tego kwestu i rzeczonych grup tam nie napotkałem :P

Na Bagnach grupa Ducha przebywa na górce z ogniskiem nieopodal przysiółka Mścicieli. Wskażnik na PDA pokazuje dokładnie gdzie (nie posiadam screenu niestety :P). Po dotarciu GG na pozycję wskazaną przez znacznik i po rozmowie GG z Sową, cała grupa Ducha rusza do ataku na przysiółek i z reguły ginie bardzo szybko. Naznaczonemu pozostaje tylko w pojedynkę dokończyć zadanie, obszukać Sowę i poległych Mścicieli, by zebrać fleszkę Sowy i fleszkę Zwierza - obie są potrzebne do dalszego rozwoju fabuły i wyjaśnienia pewnych wątków.