smox Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Tytuł oryginalny: Ветер свободы Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 2011 r. Autor: strelok200 (mododel) OPIS: Spoiler Mruk - bohater opowiadanej historii jest dowódcą oddziału Wolności pn. „Wilk”, który został wysłany do Prypeci. Nieoczekiwanie grupa zostaje zaatakowana przez nieznanych agresorów, w wyniku czego wszyscy z wyjątkiem Mruka giną. Pozostały przy życiu dowódca niestety nie pamięta wydarzeń w chwili feralnego zajścia, ale poprzysiągł sobie, że dokona zemsty. W tym momencie rozpoczyna się jego długa podróż i zrobi wszystko, żeby odnaleźć zdrajcę. Cechy moda: Nowa fabuła, zadania i postaci, Dodano pojazdy i radia, Nowe modele postaci niezależnych, Możliwość naprawy broni oraz kombinezonów, Nowe ugrupowania, Zmiany w wersji 1.4: Przywrócono nóż, Lekko zmiany w fabule w Prypeci, Naprawiono błąd związany z dialogami podczas naprawy sprzętu, Usunięto zadanie, w którym członkowie ugrupowania Monolitu przeprowadzają atak na posterunek Wolności, Usunięto Sidorowicza, Inne, drobne zmiany. GALERIA: Spoiler Wersja 1.4 Wersja 1.3 INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: Wersja 1.4 Spoiler 1. Cień Czarnobyla 1.0004. 2. Pobrane i wypakowane archiwum moda (gamedata, bin) umieszczamy w głównym katalogu gry. 3. W pliku fsgame.ltx zmieniamy linię: $game_data$ = false| true| $fs_root$| na: $game_data$ = true| true| $fs_root$| 4. Dodajemy parametr -nointro do właściwości skrótu gry. 5. W pliku gamedata\config\text należy dokonać kopii folderu rus z przemianowaniem jego nazwy na pol. 6. W pliku localization.ltx - gamedata\config należy dokonać zmiany: language = pol. Wersja 1.3 Spoiler 1. Cień Czarnobyla 1.0004. 2. Pobrane i wypakowane archiwum moda (gamedata, bin) umieszczamy w głównym katalogu gry. 3. W pliku fsgame.ltx zmieniamy linię: $game_data$ = false| true| $fs_root$| na: $game_data$ = true| true| $fs_root$| 4. Dodajemy parametr -nointro do właściwości skrótu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod w wersji 1.4: Yandex - [KLIK] Mod w wersji 1.3: Playgroud - [KLIK] Zaśnieżone rękawice: Dodatek do wersji 1.3. Yandex - [KLIK] Źródła: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Bardzo ładne dwa mody...Smox dzięki za wstawkę i plus dla Ciebie bo temat jest tego wart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Panowie ja nigdy nie grałem w mody żadne do stalkera ale mam pytanie, czy podstawką do tego moda jest Stalker SOC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Tak, podstawką do tego moda jest Stalker SoC + patch 1.0004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 O kurcze, wreszcie jakiś mod z zimą do SHOC. Może być super, biorę się za pobieranie. Wiem że to szybkie pytanie, ale jeżeli mod okaże się dobry, będą prace nad polonizacją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Gram w Wiatr Wolności+Fotozona+retextury broni i na początku miałem mieszane odczucia. W miarę postępów w grze, mod zaczyna jednak mi się podobać. Nie jest to oczywiście mod pokroju Solianki, raczej bliżej mu do modów Zaurusa. Spolszczenie było by jak najbardziej wskazane. Dzisiaj zacząłem grę, a miałem już dwie sytuacje, gdzie wiadomość co dalej robić przychodzi SMS-em. W PDA nic nie ma. Pogram jeszcze trochę i podejmę decyzję, ale prawdopodobnie wezmę się za spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Co to za dziwne źródło pobierania, trzeba odczekać aby pobierać, jest jakaś alternatywne źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Ja nie musiałem czekać. Ignoruj ten napis z czasem oczekiwania i pobieraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Ja pobrałem bez najmniejszych problemów, tylko ten instalator...Wyświetla mi krzaczki, a jak już go w miarę zainstalowałem, to uruchamia mi się polska wersja Cienia??? Ja naprawde szanuję naszych braci słowian piszących mody, ale mogliby niektórzy zdać sobie sprawę, że niecały świat pisze cyrilicą. W tym pliku, który ściągnąłem jest tylko setup.exe, (wyświetlający pajączki) żadnego readme, nic :woot:. Niech pisze od razu - MOD TYLKO DLA RUSKICH . Przepraszam za ten wentyl, ale chciałem bardzo w to zagrać, a tu pryshtchnadoopye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Wiatr Wolności + Fotozona + retexture weapons http://www.megaupload.com/?d=TE3QCCM8 premium Wiatr Wolności Zima http://www.megaupload.com/?d=TNN61VOApremium malakas // linki dodane do 1 postu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedyt Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Wiatr wolności wywala się zawsze przy próbie przejścia z Baru na Wysypisko malakas // jeżeli mamy wypad podajemy log błędu od Fatal error LUA error....ow of chernobylgamegatascriptstask_manager.script:349: attempt to index a nil value -To samo jest w Wiatr Wolności- Zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Miałem to samo. Przyczyna może być taka, że na razie na Wysypisku nie mamy nic do roboty. Po wykonaniu zadań w MW, Barze, Dziczy i Jantarze mamy udać się do Prypeci. Być może w dalszej części rozgrywki będą tam zadania. Na razie mam problem, nie wykonałem po drodze do Prypeci dwóch zadań i utknąłem w Sarkofagu. Nie mogę wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witam,jest to mod w którym nie można nic zmienić np;wagę plecaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Da się. Sporo się nad tym nagłowiłem, ale znalazłem przyczynę. Nie wiem czy to pomyłka, czy autor tak zrobił specjalnie. Wystarczy w gamedataconfigcreatures - zmienić nazwę folderu actors.ltx na actor.ltx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Smox czy są to mody stabilne? Ostatnio jest dużo modów fabularnych i które z tych najnowszych modów są najstabilniejsze tzn najmniej wylotów, testujesz je kolejno i jakie jest Twoje zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na twoje pytanie Czernobyl10. By stwierdzić czy mod jest stabilny, trzeba pograć dłużej niż Kordon i Wysypisko. Z pewnością Wiatr Wolności + Fotozona jest stabilny, a inne, nowe mody na początku gry, też nie stwarzały problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Smox pisze tak bo jak czytam posty na ap-pro to zdania tam są podzielone od zachwytu do opini negatywnych. Drudno się do tego ustosunkować gdyż część modów jest publikowana a wsparcia technicznego nie ma. Inna sprawa to mody przetłumaczone gdzie jest wsparcie. Obydwa mody mają odmienną fabułe czy tylko zmieniony początek gry, pore roku a później fabuła jest taka sama? Którego moda chcesz tłumaczyć w odległym terminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 W tych modach fabuła jest jednakowa i całkiem inna niż w podstawce. Różnice są w wyglądzie, więc jak powstanie spolszczenie, to do obydwóch modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Nowy działający link do wersji 1.3: http://narod.ru/disk...uz_mod.rar.html za http://stalker-funs...._1_3/49-1-0-300 i wersja 1.4+fotozona: http://letitbit.net/...vobody.rar.html za http://stalkermod.ru...ozona-2011.html. // malakas...Linki dodane do 1 postu..dzięki @cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Hmm, wygląda na to że wersja 1.3 daje zimę a 1.4 jesień. No tak czy inaczej w obu opisach jest to samo. Nowe zadania, nowa fabuła i wiele poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Trzeba popykać i zobaczyć co dalej. @Agrael w których ruinach szukać schowka na początku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Chwilowo niestety nie mogę ci pomóc, wciągnął mnie bardzo Powrót Szramy i chce go przejść, dopiero potem się zajmę Wiatrem Wolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Nie ma problemu. W Niedzielę pogram (jak wrócę z delegacji- jutro o 12 jadę). Może być coś fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Mam tylko małe ale. Z uwagi na nieobeznanych i świeżych graczy, należałoby w opisie moda, dodać informację - na jaką podstawkę instaluje się tego moda. Tak, poza tym, świetny opis i zapewne świetny mod. Co prawda, @smox podał w poście 4 namiar na podstawkę, lecz nie zaszkodzi ująć to w poście 1, co ułatwi sprawę i uniknie zbędnych pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Przecież jest napisane w obu przypadkach na którą wersje się instaluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi