Damianox213 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Czarno to widzę. Rosja ma ten taki specyficzny post-sowiecki klimat który uwielbiam. W metrze rosyjskim jedzą grzyby, a Włoszech co makaron ? Nie wiem czy kupię, ale jeśli będą pozytywne opinie to rozważę zakup. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Osobiście wolałbym trzecią część przygód Tarana i Gleba.W Polsce tych książek jest bardzo mało, dwie w ciągu roku. W Rosji patr w linkhttp://metro2033.ru/books/ poczytałoby się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianox213 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Ale by było czytania... Zatracić się w tym pięknym świecie, na długi, długi czas... Szkoda że tylko pięć książek jest przetłumaczonych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Cieszmy się że przynajmniej tyle i jest wydawnictwo bo książki z uniwersum stalkera brak "W mrok" przeczytana. Świetna powieść, autor w odróżnieniu od pierwszej części okrzepł, akcja dzieje się zarówno w tunelacj jak i na powierzchni. O co chodzi tego nie będę zdradzał. Powiem że zostają odsłonięte najgorsze instynkty ludzkie przez Diakowa. Pora czekać na trzecią część przygód Tarana i Gleba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wołodia Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 "Do światła" polecam każdemu, książka "pękła" w dwa dni. Dla mnie o wiele lepsza od "Pitera", a już na pewno przebija "Metro 2034", na którym się troche zawiodłem. Ktoś wie na kiedy jest planowane wydanie trzeciej części Diakowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Czytałeś note od autora, książka jest w planach więć powstanie kiedy zostanie napisana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalib99 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Dzisiaj ukończyłem grę metro 2033 i zamówiłem książki 2033 i 2034. Jeśli chodzi o grę dawno nie widziałem tak dobrej fabuły oraz klimatu w grze przebija nawet stalkera. Gorąco Polecam! Edytuje: No dobra z tym że klimat przebija stalkera przesadziłem.Ale to pewnie dlatego że metro ukończyłem dziś pierwszy raz, a stalkera wiele wiele więcej razy. Edytowane 21 Grudnia 2012 przez Kalib99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 No, Stalkera nie przebija - tu przesadzasz. Liniowość zabija, a szkoda. Gra jest fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianox213 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Nie wie ktoś co będzie z innymi książkami z Uniwersum? Jak mówi ta strona http://metro2033.ru/books/ jest ich dużo więcej niż 6 (razem z Korzenie Niebios).Tutaj prośba do bardziej obeznanych czy będą wydawane te książki w języku polskim? Bo jak patrzę się na same okładki to aż chcę się czytać. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 To pytanie kieruj do polskiego wydawcy książek z serii Uniwersum Metro 2033. Jak widzisz ksiażki w kraju wydawane są wybiórczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Jakie książki są wydane po polsku ? Do tej pory znalazłem oba metra, "Do światła" i "Piter". Jest coś jeszcze ? Chodzi mi o pozycje wydane na dzień dzisiejszy nie takie które dopiero mają być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Z serii Uniwersum Metro 2033:- "Piter"- "Do światła"- "W mrok"zaledwie trzy pozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Dzięki. Czyli mam pierwsze trzy pozycje do nakarmienia nimi mojego wczoraj nabytego czytnika e-book Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 "Korzenie niebios" data wydania 8 maja 2013r. niespodzianka w książce będą ilustracje więcej na http://metro2033.pl/uzytkownicy/metro2033-admin/zdjecia/korzenie-niebios-by-alexander-kulikov/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Rozpoczalem lekture "Korzeni niebios" i jestem zachwycony lektura. Bohaterem jest ksiadz Daniels ktory w towarzystwie kilku zolnierzy Gwardii Szwajcarskiej wyrusza w niebezpieczna podroz ktorej celem jest odnalezienie wiezionego Patryjarchy Wenecji. Podroz jest niebezpieczna pelna zaskakujacych wydarzen i zwrotow. Swietna ksiazka z szybko plynaca akcja. Przeczytalem ok 1/3 ksiazki. Jak wszystkie ksiazki uniwersum dostajemy dokladny opis upadku szeroko pojetego czlowieczenstwa, wiary. Na zewnatrz kroluja mutanty w niewielu miejscach mozna spotkac ocalalych ludzi. Polecam goraco lekture tym bardziej ze opisy zawarte w ksiazce sa zilustrowane na koncu ksiazki. Prawdopodobnie jeszcze w tym roku ukaze sie kolejna powiesc Diakowa autora powiesci " Do swiatla" i " W mrok". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellow Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Może to nienormalne. ale nie przeczytałam żadnej książki z serii Metro 2033 .Po waszych recenzjach sięgnę po nie na pewno, ale najpierw muszę skończyć Vincenta Severskiego ("Nielegalni" i "Niewierni"). Czy akcja w tych książkach jest jakoś ze sobą powiązana chronologicznie i fabularnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 (edytowane) Nie, Metro 2033 Głuchowskiego to inna bajka z Uniwersum to inna, ale oczywiście jest metro, jest mrok i klimat. Podobno M2034 ssie, osobiście po przeczytaniu M2033 czuję mały niedosyt akcji, za dużo filozoficznego pitolenia. Zakończenie z Ewangelią nawet mnie zaskoczyło i poruszyło kamienne serce gbura. Podobały mi się szczegółowe opisy czy początek książki, gdzie Głuchowski prowadzi nas za rączke i pokazuje, jak wygląda życie na stacji WOGN. Fabuła śmierdzi mi amerykańskimi produkcjami ale szybko zjadłem, dla fana post apo: must be! Zastanawiam się nad zakupem książek W Mrok i Do Światła jak się grosz odołoży :) Edytowane 23 Maja 2013 przez Kudkudak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalib99 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Prawdopodobnie powstanie Metro 2035 bo w grze Metro LL są na to dowody https://www.dropbox.com/s/id60u2sdok6cl7t/MetroLL.jpgoraz:http://youtu.be/cxWXpzLeCUs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Taaak, jak dobrze pamiętam są slogany, ksiazki na 100% które leżą np. na kanapie obok gościa czytającego artykuł, początek gry. Wg. mnie to easter egg ale kto wie, może to cicha reklama i zapowiedź? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Przeczytalem obje ksiazki Metro oraz wszystkie z serii uniwersum z wyjatkiem obecnej ktora aktualnie czytam. Metro 2035. Ciekawe jaka historia bylaby opowiedziana w ksiazce. Osobiscie najlepsza opcja dla mnie byloby opowiedzenie losow bohaterow obu czesci metra. Wtedy zakonczonoby niedopowiedzenia obu ksiazek metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 @up a jak M2034? Lepsze, gorsze? Dużo osób mówi że mocno dziwne albo wieje nudą w porównaniu do pierwowzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Metro 2034 to zupelnie inna historia, inni bohaterowie. Przeczytalem i powiem ze jest wiele nie jasnych rzeczy. Jezeli myslisz ze uzyskasz odpowiedz na temat Artioma to ... Dlatego tak jak w moim poscie wyzej co bym chcial przeczytac w Metrze 2035 gdyby powstalo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalib99 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Metro_2035Już oficjalnie, będzie Metro 2035 ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 W Rosji została wydana kolejna ksiażka Diakowa nosząca tytuł " Za horyzont' czekamy na wydanie w Polsce.http://www.metro2033.ru/books/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 10.10. 2013r. to data polskiej premiery ostatniej części trylogii przygód Gleba i Tarana. Książka nosi tytuł "Za horyzont" autor A. DIAKOW wydawnictwo Insignis. Czekamy Za horyzont łączy najlepsze cechy poprzednich części i prowadzi do finału przygód Gleba i Tarana. Imperium wegan próbuje opanować całe petersburskie metro. Jednocześnie Taran wpada na ślad projektu badawczego, który daje nadzieję na oczyszczenie powierzchni ziemi ze śmiercionośnej radiacji. Trop prowadzi do niemal mitycznego miejsca, jakim jest dalekowschodni Władywostok. Uczestnicy walk z weganami chcieliby mieć po swojej stronie doświadczonego stalkera, ale on widzi sprawy inaczej. Gotów spalić za sobą mosty i wraz z Glebem i wypróbowaną grupą przyjaciół nawet siłą wydostać się z metra, by pokonując strach szukać nadziei dla świata gdzieś tam, za horyzontem.Źródło http://metro2033.pl/za-horyzont/aktualnosci/za-horyzont/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi