czernobyl10 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Tytuł oryginalny: Путь в Припять / Way in Pripyat Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 26.06.2012 r. Autor: razor_md OPIS: Spoiler Dwaj stalkerzy otrzymują zadanie zdobycia planów utajnionych dróg z Prypeci do elektrowni jądrowej w Czarnobylu. W celu wykonania powierzonego zlecenia swoją podróż rozpoczynają od posterunku wojskowego na Kordonie, jednak okazało się, że wszyscy żołnierze zostali zabici przez okoliczne mutanty. Zaraz po zdobyciu dokumentów dwaj stalkerzy zostają zaatakowani przez kolejną watahę stworzeń, ale udaje im się skryć w piwnicy jednej z opuszczonych chat w wiosce. Podczas ucieczki jeden z bohaterów zostaje ranny i nie udaje się go uratować. Pozostały przy życiu stalker zabiera swoje rzeczy i postanawia za wszelką cenę dokończyć zadanie. Kim tak naprawdę był martwy stalker ? Kto jest zleceniodawcą ? Odpowiedzi na te pytania poznamy w Drodze do Prypeci. Cechy moda: Spoiler Nowa fabuła. 54 zadania. 57 nowych NPC. 7 lokacji. 7 nowych mutantów. Do moda zadaptowano Atmosfear 2.1 i Absolute nature 1.1. Zmiany w configach. Wszystkie lokacje są w pełni zaludnione. Nowe przedmioty. Liczne zmiany w teksturach. Nowa broń, którą można zdobyć tylko u wrogich NPC. Nowe kombinezony. Nowe dźwięki. Zabicie członka ugrupowania spowoduje, że dana frakcja będzie wrogo do nas nastawiona, co może zaowocować niemożliwością ukończenia głównego wątku fabularnego. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Kolejność instalacji: Zew Prypeci 1.6.02 Mod posiada wbudowany instalator, wystarczy postępować zgodnie z jego wskazówkami. Zawartość pobranego archiwum z fixem należy umieścić w głównym katalogu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex: [KLIK] Fix: Yandex: [KLIK] Mod+Fix: GoogleDrive - [KLIK] Dodatek do modyfikacji autorstwa Chriotmao Spoiler Data premiery: 24.07.2012 r. Zmiany: Dodatek pozwala na grę na oświetleniu statycznym. Dodano możliwość wyłączenia celownika(ustawienia gry). Naprawiono błąd związany z energetykiem. Naprawiono błąd związany z ilością amunicji w magazynkach. Zmiana modeli NPC na oryginalne. Zmiana 100 porad na 100 żartów. Usunięto kombinezony z podstawowej wersji modyfikacji. Przezbrojono wszystkich NPC. Zmieniono właściwości niektórych artefaktów. Zmiany w cenach ulepszeń sprzętu. Poprawiono odbicia wody. Poprawiono oświetlenie. Przywrócono oryginalne modele Snorka i Ślepego Psa. Usunięto zadanie na zdobycie czerstwego chleba. Poprawiono błędy w opisach. Poprawiono zachowanie GG podczas poniesienie obrażeń. Poprawiono dźwięki otoczenia lokacji. Poprawiono dźwięk używania apteczki. Z poległych NPC można zbierać pieniądze. Nowy HUD (autorstwa @Cromm Cruac). Poprawa tekstur przedmiotów. Podczas zabierania przedmiotów postać nie trzyma broni. Galeria: Spoiler Instalacja: Spoiler Kolejność instalacji: Zew Prypeci 1.6.02 Mod posiada wbudowany instalator, wystarczy postępować zgodnie z jego wskazówkami. Zawartość pobranego archiwum z fixem należy umieścić w głównym katalogu gry. Zawartość pobranego archiwum z dodatkiem oraz fixem do niego należy umieścić w głównym katalogu gry. Uwaga! Po zainstalowaniu dodatku w folderze gry należy uruchomić jeden po drugim pliki: "delete_meshes.bat" oraz "delete_script.bat". Linki do pobrania: Spoiler Dodatek: Yandex: [KLIK] Fix: Yandex: [KLIK] Źródła: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Wygląda nieźle, mimo, że po rusku ściągam, jak uda mi się zagrać w najbliższym czasie zdam relację :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Strona domowa moda http://way-in-pripyat.ru/ Mod jest niestabilny na statycznym oświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Jak globalny, to może coś ciekawego. Zasysam i obadam czym pachnie. @czernobyl10, to w formie pliku instalacyjnego, czy gamedaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 To mamy problem, bo mi więcej niż na statycznym gra nie pójdzie, bo będzie ścinało, jak nie powiem co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Metek w formie pliku instalacyjnego, z tego co czytam to mod należy do stabilnych ,mało wylotów. Radioaktywny musisz spróbować zwiększyć ilość obsługiwanej pamięci przez grę. Na oficjalnej stronie podali nawet patch do pirata CoP. Większość błędów zgłaszanych przez Rosjan jest moim zdaniem spowodowana masowym używaniem wersji pirackich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 @Radioaktywny, nie przejmuj się przed pobraniem. Jak zainstalujesz, to pokombinujesz i być może zakacza jak trzeba. Ciekaw jestem, że może przycinać na mniejszych ustawieniach, niż na wypasionych. Czy "szadery" to powodują? Da się na podstawkę PL i jak będzie można, to "szadery" z moda wywalić i pośmiga na tych z podstawki. Czy to możliwe? Jak tak, to proszę o rzeczową wypowiedź na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Fajnie, że jest coś dalej. Dzięki @Czernobyl10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 (edytowane) Proszę Panowie wszystko dla naszego forum, sklep ze świeżymi bułeczkami czyli modami :thumbsup: Błąd zgłoszony przez rosyjskich userów ! Fallback to default bump map: wpnwpn_harpoon_knife_bump# ! Unknown command: dump_infos intro_start game_loaded * MEMORY USAGE: 343117 K * End of synchronization A[1] R[1] intro_delete ::update_game_loaded stack trace: 0023:05990875 xrRender_R4.dll 0023:059BB5F3 xrRender_R4.dll W opcjach zaawansowanych wyłączyć teselacje i wyświetlanie mgły. http://way-in-pripyat.ru/forum/6-2-1 Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez czernobyl10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Bardzo ładnie się prezentuje, polskie mam na razie tylko menu. W ustawieniach ustawić pełne oś.dyn. DX10 i poszło. Bez tego wylot na dzień dobry (przynajmniej u mnie). 1 -sze uruchomienie bardzo powoli ładowało jakby "wisiał", póżniej już bez problemów z zapisami. Stanowczo odradzam wizytę u Sidora.... anomalia w bunkrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Cichy jesteś testerem nowych modów, to bardzo dobrze. Zdawaj relacje na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 (edytowane) Jak dotąd wszystkie zadania po rosyjsku. Żeby przedostać się na inną lokację, trzeba wypełnić serię questów. Baza z hadlarzem i technikiem znajduje się za nasypem kolejowym (baza czysto-niebowców z CS). Asortyment w sklepiku bogaty. Modele postaci zaczerpnięte z Metro 2033. Jeszcze nie miałem problemów technicznych Edytowane 29 Czerwca 2012 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Trochę już pograłam w tego moda, jest naprawdę fajny. W Zonie jest mało stalkerów, jeśli są do siedzą w bazach (na Kordonie, tak jak wskazał cichy za nasypem kolejowym i na posterunku tam gdzie było przejście na Wysypisko, nad Jantarem główną bazą jest bunkier naukowców, po za tym ostrożnie snorki atakują gromadkami, na Magazynach Wojskowych w bazie siedzą Wolnościowcy, w Szpitalu wrodzy specnazowcy i mutanty, w Prypeci wszyscy do ciebie strzelają ). W Prypeci jest przejście na jeszcze jedno terytorium "niespodziankę" nie wymienione w spisie lokacji . Podczas przechodzenia nie miałam jeszcze rzadnych wylotów. A teraz trochę screenów na zakończenie :yes: : Mała podpowiedź: Żeby dostać lepszą broń, nie trzeba wcale jej kupować wystarczy szukać plecaków-skrytek (nie dostaniemy o nich jakiejkolwiek informacji), mogą być wszędzie więc chodzimy i przeczesujemy każdy budynek a nóż widelec coś ciekawego się trafi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Mi idzie na pełnym dynamiku w 1280.1024. Przy Twojej konfiguracji pójdzie Ci na pełnym dynamiku również i w full HD. Piszesz tak, jakbyś zupełnie nie zdawał sobie sprawy z tego, co masz "pod maską" (jeżeli nadal masz ten konfig, który podałeś w profilu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Dla zainteresowanych wersja na język angielski: http://www.mediafire.com/?37ytv1qiohdpvpb PS. Nie sprawdzałem jak "działa" bo sam dopiero będę testował moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 To nawet będzie przetłumaczyć na polski. // Poradnik przejścia moda http://way-in-pripyat.ru/forum/7-6-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Adaptacja pod AF3 mojego wykonania: http://www.speedysha...-Pripyat-AF3.7z WoP AF3 [bez pliku ui_actor_hint_wnd] Adaptacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Fix z dnia 06.07 http://narod.ru/disk...ripyat.rar.html zmiany ikon ulepszonych broni; -poprawione opisy zadań; -poprawione teksty dialogów; -zmieniony wygląd snorka; -zmieniona moc granatów; -wiele innych zmian. // nowe... znalazłem taką poradę aby grać na oświetleniu statycznym -zainstalować... http://narod.ru/disk...p_v1.0.rar.html -do skrótu gry dodać parametry--nointro -noprefetch -noshadows -nodistort ŹRÓDŁO:http://ap-pro.ru/forum/36-2913-37 POST NR 555 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Mod śliczny, jednakowoż trudny! Graficznie - miód! Bez zacinek! Można, kurde ( SGM się nie umywa)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) O kurcze fasolkas nawróciłes mnie ;), tyllko jest po rusku??? ja nie znajet! Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez Straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 @Straszny: tu: http://www.gsc-game.com/index.php?t=community&s=forums&s_game_type=xr3&sec_id=19 i tu: http://www.gsc-game.com/index.php?t=community&s=forums angielska wersja z instrukcją instalacji. U mnie działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Angielska wersja samego moda czy też dopy która wnosi wiele zmian i umożliwia gre na statyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Kurcze link do zangielszczenia nie działa, pliku nie ma możesz gdzies załadować translacje? O dobra znalazłem oto link do translacji, wystarczy popatrzeć na opis i tam jest translacja do moda http://www.moddb.com/members/davidme Po kilku godzinach mogę stwierdzić , że to kolejny mod , który na stałe zagości w mojej kolekcji Stalkerów. Świetna fabuła i modele postaci, bardzo ładna grafika i ciekawy ogólny setting. Gunsi w menu startowym rozwalają ;) PYTANIE: Jak zdobyć artefakt Jollyfish w Break Anomaly?? Wciąga mnie tam taki wir , detektor od szefa Lonerów świruje i nic. A już znalazłem, na prawo od drzewa przy anomalii. Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez Straszny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0zeN Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ten mod będzie spolszczony bo grałem i jest świetny ! Co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Jest dopracowany, to fakt i przyjemnie się w niego toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi