metek58 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Miałbym prośbę. Gdyby ktoś te potrzebna linki z patchami, fixami i innymi ulepszaczami, kolejno ustawił w temacie moda, ułatwiłoby pobranie wybranych pod siebie rzeczy (wiadomo, patche i fixy obowiązkowo). Jak dla mnie, to mam mętlik w głowie, co jest potrzebne. Czy może te ostatnie patche zawierają poprzednie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 24 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 @Metek ten mod zawiera dalej wiele błędów więc patche są tworzone ale trzeba poczekać na dodatek do moda który usunie większość błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Ta wersja moda jest już zakończona, jeżeli chodzi o fixy i dodatki Może wart jest spolszczenia ? Poza tym @cichy grał w tego moda, więc chętnie chcę usłyszeć co powie a tu link do "Patcha full" http://narod.ru/disk...ch_Full.7z.html Tu mały pokaz moda http-~~-//www.youtube.com/watch?v=IrwlFfgfwjw http-~~-//www.youtube.com/watch?v=1yFuzeOB9Jk&list=UUizLhaoT8YRFmF6TnMpiVLw&index=1&feature=plcp http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Tr63SYvmWHM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Wyglada świetnie. Pograłem tylko trochę, bo posypała się sterta łatek. W tym wypadku nie omieszkam "wgryźć" się w świeże mięso. Przeszedłem wcześniejszą wersję, która wyszła po DR 1.0. Była świetna. Zresztą gdzieś na forum ona jest. Poszukam. Znalazłem. To było to: http://stalkerteam.pl/topic/4250-dream-reader-the-forbidden-zone/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Hmm A co na to tłumacze ? Może jednak warto zrobić spolszczenie tej wersji lub starszej wersji, którą przeszedł @cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Ta nowsza wydaje się bardziej smakowita, ale trzeba trochę pograć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Uruchomiłem moda. Bardzo ładnie wszystko się prezentuje, tylko mam problem. Ikonki w ekwipunku są jakieś... chyba za małe W plikach pobranych moda był dodatek "Fix_inventory_4x3". Lecz to nic nie dało Bez tego fix'a Z fix'em Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 U mnie prezentuje się to tak: Jest jeden błąd w patchu. W folderze text zamiast karalogu "rus" jest katalog "ru". Trzeba to zmienić na "rus" przed nałożeniem na gamedata moda bo nie nastąpi podmiana plku i będziemy finalnie mieli dwa katalogi w text (rus i ru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Nie wiem grzebałem nawet w plikach... no i mam porąbane te ikonki :confused: Nie wie ktoś co można zrobić z tym problemem ? @edit zainstalowałem na innym kompie i działa Ale mam pytanie do @cichy Gdzie mam się udać na początku ? Edytowane 18 Listopada 2012 przez qwert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Wchodzisz do baru po prawej od miejsca gdzie rozpoczynamy grę. Tam są dwa pda. W jednym z nich jest mowa o najemniku, którego szukać należy na Wysypisku. U niego będzie info o Kowboju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Ok dzięki, już się zabieram za szukanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Mam pytanie.Czy po przejściu na Kordon wojskowi stają się wrogami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Tak, ponieważ ci na początku to jakieś inne oddziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marder Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Pozdrawiam wszystkich miłośników Stalkera, jako że jest to mój pierwszy post na forum. Mam pytanie co do kolejności instalacji poszczególnych elementów moda. Czy plik zamieszczony przez czernobyla10 zawiera wszystkie patche, a jeśli nie to w jakiej kolejności należy je instalować? (np. czy patch full zawiera wszystkie poprzednie). Pytam ponieważ w opisach innych modów na forum zazwyczaj na początku tematu był dokładny opis instalacji, a nie chcę zbytnio wgryzać się w (bardzo dobrego zresztą) moda nie będąc pewnym, że korzystam ze wszystkich patchy. Pozdrawiam jescze raz i dziękuję za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Instalujesz tylko archiwum z pierwszego postu ( wielkość 2,11 Gb) i patch full z postu kolegi Qwerta z postu nr. 28. To komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marder Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 (edytowane) Dzięki wielkie. A jak to jest ze snem? Jeden z patchy Zmieniony ekran snu dla moda http://narod.ru/disk...v1.00).rar.html wersja testowa potrzebna nowa gra. dodaje nowy ekran snu więc dedukuję, że taka opcja działa... Jeśli tak to jak to zrobić? Śpiwór, opcja dialogowa? Wieczory autorskie gry na gitarze w Barze są niezwykle klimatyczne ale jednak od czasu do czasu przespać się trzeba... Edytowane 22 Listopada 2012 przez Marder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Wszystkie patche które nie są zawarte w Full Patch instalujesz na własną odpowiedzialność. Zrób kopię plików i testuj, jeżeli będzie problem przywróć oryginalne. // To mod który uzyskał dość dużą ocenę..http://ap-pro.ru/pub...area/17-1-0-351..może warto mu się przyjrzeć bliżej. Nowe lokacje ..22 pozycje też brzmi nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Mod, pod względem fabularnym, do złudzenia przypomina Dream Reader- Forbiden Zone. Zmienione są imiona niektórych postaci, dodano węcej NPC-ów. W czasie przechodzenia, spokojnie można korzystać z poradnika z postu pierwszego tego tematu: http://stalkerteam.p...forbidden-zone/ . Bardzo stabilnie, graficznie dopracowany. Co do snu, również nie rozwiązałem tej zagadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Próbowałem uruchomić moda z tym FIX z torrentu miał fajne nowe intro, ale po chwili wywalało mi grę z brakiem jakiejś tekstury. Bez tego FIX mod uruchamia się normalnie z parametrem -nointro. Edit... Jednak wszystko jest OK. Mod nie ma problemów z Fix od graczy dla ostatniego Patch Full, coś się źle rozpakowało. Dziwne bo jego waga jest większa niż patcha głównego. Należy go nałożyć na patch Full i potwierdzić zmiany. // @ Marder pytałeś o sen....w nowym Fix od graczy (link w 1 poście) problem snu jest rozwiązany... można zdobyć śpiwór na początkowej lokacji. Podobnie stało się z latarką...powróciła standardowa na głowie GG. Zawartość patch... Так как новых патчей уже не предвидится, решил собрать народный фикс для фин.патча. Состав и описание фикса: Спальник -- ur3icf, по материалам S.T.A.L.K.E.R. Inside Wiki. Спать теперь можно везде и сколько угодно, только не забываем кормить ГГ. А так же добавил диалоги на поиск спальника и рем.набора(шомпол). Фикс ПНВ без фонаря и Перепаковщик патронов -- 6eLbly Фонарик и пнв теперь работают независимо друг от друга и не обязательно теперь держать фонарик в руке, увеличена дальность освещения фонарика. Шомпол -- Ins33 Заменил иконку и описание (теперь это металлический кейс с универсальным набором инструментов). Правки и текстовый фикс v2.-- Game1953 Теперь сталкеры покупают броню и оружие (кроме уникальных), а также гармошки, гитары, противогазы и шлемы. Исправлен вылет при осмотре тела химеры. Вступительный ролик к моду -- Stalkersof P.S. Спальник и рем.набор(шомпол) прийдется поискать на локации Чернобыль-4, подсказки дадут некоторые персонажи. Найти этих персов будет не очень сложно, а вот чтобы найти предметы, прийдется "попотеть". Установка: S.T.A.L.K.E.R. ТЧ 1.0006 + фин.патч + народный фикс для фин.патча. Нужна новая игра!!! Благодарность. Вырожаю свою огромную благодарность всем авторам чьи нароботки я использовал!!! Приятной всем игры!!! ur3icf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marder Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Dzięki Malakas. Gdybyś mógł jeszcze sprecyzować o którym patchu mówisz... O wersji "full"? Czy jednym z opcjonalnych? A tak trochę z innej beczki: definitywnie polecam tego moda do "sprawdzenia". 22 lokacje to dużo ale to chyba standardowy zestaw Kosty'i więc nic zaskakującego jak dotąd w porównaniu z TOD... Prawdziwe walory to oszałamiające wprost tekstury nieba, doskonała "ambientowa" muzyka dla każdej lokacji oraz b. dobre moim zdaniem animacje broni (wreszcie chce się używać starego Makarova). Jak na razie to mój drugi ulubiony mod "freeplay'owy" po The Faction War do CS. Edit: Już załapałem co z tym patch'em. Jeszcze raz dzięki za pomoc. // By nie pisać postu przypomnę...Instalujemy Full Patch, a na niego Fix od userów dla Full Patch...Link do Fix-a jest w 1 poście tematu... Fix nie jest obowiązkowy...malakas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) Ja nie popieram tego fix'a ponieważ: Zmienia nam standardowy wygląd moda. Mamy teraz dużo więcej rzeczy w skrzyniach, NPC, schowkach. Daje nam też standardową latarkę, ale jak dla mnie to lepsza była ta z Dream, PDA nie możemy włożyć w miejsce pistoletu. Mam też jakieś dziwne bugi: Niektóre naboje mam pobierane z pasa, niektóre nie, nie wszystkie trunki mogę użyć, ale tak żeby nie tylko oczerniać ten fix: Dodaje nam fajne intro początkowe, intro przy rozpoczynaniu nowej gry, no i śpiwór Jak na razie zauważyłem tylko tyle rzeczy A co wy sądzicie na temat fix'a ? :confused: Edytowane 23 Listopada 2012 przez malakas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Ten patch jest dodatkowy i oczywiście nie ma obowiązku go instalować. W opisie patch jest uwaga ..Nowa gra konieczna...rozpocząłeś grę od nowa, czy tylko wrzuciłeś do istniejącej już rozgrywki. // Zmienia nam standardowy wygląd moda. ..co masz na myśli ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) Zmienia nam standardowy wygląd moda.... Chodziło mi oto, że gdy po raz pierwszy uruchomiłem ten mod, to był bardzo trudny i mroczny. A ten fix sporo ułatwia rozgrywkę, co skutkuje tym, że mod staje się jak dla mnie dość ponury. Tak po wgraniu fix'a rozpocząłem nową grę @edit Jeszcze jedno pytanie Jak wydostać się z X16 ? Edytowane 24 Listopada 2012 przez malakas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Właśnie doszedłem do labu. To ślepy zaułek. Wizyta tam, niczego nie wnosi do fabuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnnie Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Słuchajcie.. Zainsalowałem sobie Tego moda..odpalam grę.. ekran wczytywania(ten mały na pulpicie jeszcze) po chwili ekran robi się czarny. i wywala na pulpit z powrotem. Jakieś rady? (gra spatchowana z 1.0000 do 1.0006) No i ok. Jakoś tam cos pozmieniałem, mod się załącza. Włączam nową grę i ładuje się bóg wie ile. chyba z 10minut się ładował(nie wiem czy się zacieło czy nie bo wylączyłem). To normalne i ma się tak długo ładować czy jakis błąd znowu się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi