cichy Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Mod stabilny, dużo słabo widocznych anomalii, menażeria zwierzęca też mocno reprezentowana, nowe personaże. // Tu pytanie: czy ktoś znalazł już "głowę Sidorowicza" ? Latam zgodnie ze wskazówką na południe od posterunku i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Ta "głowa Sidorowicza" to przerobiony, znany z NS quest na Gwiazdę Wieczorną. Artefakt, czy też w tym wypadku głowa, może się spawnować w trzech miejscach. Między ATP a nasypem kolejowym. Między ATP a kanałem melioracyjnym pod drogą. Między młynem a nasypem kolejowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Stosowałeś ostatniego patcha kumulatywnego? W jednym z moich postów są przetłumaczone podpowiedzi dotyczące początku gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 @czernobyl10 przeczytałem instrukcję i wrzuciłem patch i kurczę w końcu po pracy, po 2h śmigania po kordonie znalazłem: Uff.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Nie mam tyle szczęścia co @cichy i nie znalazłem głowy w tym miejscu..gdzie jej szukać.?..nie znajduję również w miejscach spawnu artefaktu z NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 (edytowane) No bo jest w innych miejscach- są 4 możliwe miejsca spawnu, w poradniku pdf są screeny http://www.getzilla.net/files/3872928/polnyy_gid_po_vozvrashchenie_shrama.7z.html Edytowane 25 Lipca 2012 przez korn06 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 (edytowane) Proszę bardzo: Tu znalazłwm tym razem. W wersji PL oczywiście :thumbsup: A to z rus forum: Edytowane 25 Lipca 2012 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 OK była tam gdzie dziki siedzą...fotka nr 1. Jeden mnie wkurzył ..dostałem Toz-a i zaraz urządzę im pogrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Z tą głową to cała zabawa. Na skrinach które są w postach i w przewodniku, głowa leży jakgdyby obok krzaku czy drzewa. Ja swoją za posterunkiem wojskowym znalazłem po długich poszukiwaniach ( 4 raz w tym miejscu ). Problem wziął się z tąd, że od Sidorowicza dostałem informację, głowa obok posterunku. I tak miałem w historii w PDA. Ale po drodze wyczyściłem trupa bandyty i w histori zapis zmienił mi się na " koło mostu". Jednak poszedłem pod tylną bramę na posterunku, obłaziełem naokoło krzak ( obejrzany w przewodniku ) i wszystkie inne. I nic. Poszedłem więc za most, w kierunku lokomotywy. Walka z psami i dzikami, i nic. No to elektryczny ( dawniej ) tunel, Psy, koty, pijawka zabijająca uderzeniam, prawie cały czas nie widoczna ( a jak walnie, to obraca nas plecami do siebie i zabij tu taką ), zabijająca błyskawicznie. A głowy nie ma. W PDA, cały czas zapis informujący, że głowa koło mostu. Ale wracam na posterunek. Teraz włażę do karzdego krzaka po 2 - 3 razy z różnych stron. No i jest! W tym krzaku z przewodnika, ale z zewnatrz absolutnie niewidoczna. Zobaczyłem tylko tą ikonę, która pozwala na zabranie. Czyli jak ktoś znowu jej tu będzie szukał, niech włazi do krzaka kucają. Ta sytuacja to bug, czy jest to błąd tłumaczenia, że Sidorowicz jedno, a historia rozmów drugie. Gdzieś czytałem, że zapisanie gry, zmienia lokację głowy. To czemu zmienia zapisy PDA, a nie lokację? A zapisać musiałem, bo mi się przytrafił łup z bandyty ( obrzyn, amunicja, kasa). Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ta sytuacja to bug, czy jest to błąd tłumaczenia, że Sidorowicz jedno, a historia rozmów drugie. Gdzieś czytałem, że zapisanie gry, zmienia lokację głowy. To nie jest bug, ani błąd. Tylko nie jest do końca tak jak piszesz..zapis i wczytanie gry zmienia położenie obiektu, nie sam zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Żeby było jak najbardziej prawidłowo powinieneś od rozmowy z Sidorem do znalezienia głowy biegać bez wczytania gry. A żeby znaleźć coś najlepiej biegać z wciśniętym f wtedy samo podświetli gdzie jest item. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Tu masz rację robiłem ten sam błąd i głowa na potem i nigdzie jej nie było. Kiedy cofnąłem zapis i wczytałem ponownie głowa była pod wiaduktem koło krzaków w widocznym miejscu. Ten mod to sport dla wytrwałych, trochę nerwów i wszystko śmiga jak trzeba. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Jego trzeba wyczuć jak człowiek już miał styczność z modami to czasami wie jak co działa i można to wykorzystać. Np. nowy asortyment handlarzy p o wczytanie sejwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Nie raz tak bywa że u handlarza jest super giwerka po nie udanej akcji i śmierci bohatera giwery już nie ma po powtórnym wczytaniu. Ja to nazywam wypadkiem losowym. Tak jak mówisz trzeba wyczuć moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Staff Leader. Zapis gry, nie przeniósł głowy gdzie indziej, bo była tam gdzie ją wskazał Sidorowicz, czyli na placówce wojskowej. Ze wskazaniem placówki wyszedłem od Sidorowicza i tam się kierowałem. Zmianie uległa tylko treść wpisu w historii, określając błędnie jej położenie za mostem. Ale to małe piwo w porównaniu z poczynaniami Kostii. Na bagnach Kostia, nie wyszedł z szybu wyjściem, lecz wlazł w ścianę i nim ja wyszedłem wyjściem , był pod płotem i zobaczyłem jak przez drut kolczasty, prawie na wprost szybu polazł na bagna. Zanim dotarłem do dziury w płocie, on był już w połowie mapy. Gdy dotarłem do stacji pomp, jego znacznik był już koło wioski. A zadanie zaliczono mi, na prawo od wierzy. I kto tu kogo prowadził? Ja jego, zgodnie z dialogiem, czy on mnie ? To co teraz napiszę może bardziej pasuje do problemów technicznych, ale spory odcinek drogi, od zlikwidowania nazistów, do kontrolera, pokonałem bez dolnej części tekstury. Miałem tylko niebo, a szedłem wg mapy. Dopiero nadzianie się na jakąś drobną anomalię, przywróciło mi tekstury tuż przed zombiakami. Teraz już mam zadanie na Agroprom, zobaczę jakie niespodzianki mi mod przyniesie . Edit. Ponieważ od począku gram na własnych ustawieniach klawiatury, nie pamiętam czego dotyczył klawisz "F". Podpowiedzcie. Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 "F" to użyj,ale skoro grasz od początku na własnych ustawieniach ... to sprawdż w ustawieniach gry co tam sobie namodziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Nic nie "namodziłem". Wszystko jest w porządku, a pytanie było w związku z podpowiedzią LordDino, aby głowy szukać z wciśniętym "f". Może to być mi pomocne przy innych itemach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi