Agrael Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Dzisiaj pobrałem moda i zainstalowałem, faktycznie bardzo trudny. Mam pytanko, czy u was także Strielok powoli biegał ? Trochę jest to denerwujące bo nie idzie uciec przed mutantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Agrael - możesz temu zaradzić zmieniając wartość run_coef ( linia 24 ) w pliku actor.ltx. Powyżej 2.5 jest szybki.Bieg zmieniasz w sprint_coef (25) . Przy 3.3 to sprinter.Aby do tyłu też szybciej się poruszał, zmień run_back_coef ( 26), do 2.0.Aby lepiej Ci wchodził na kamienie i inne przeszkody, podnieś climb_coef, ale nie więcej niż do 0.7, bo przy wyższych wartościach jest problem z przejściem z drabiny na poziom.Nie ruszaj crouch_coef. To szybkość przesuwania się na boki przy kucaniu i podwyższenie przeszkadza przy przesuwaniu za ukryciem.Jeśli podczas biegu pojawią się sygnały uszkodzenia GG, zmieniamy wartość ( 49 ) ph_crash_speed_max na np. 40 lub 50.Z tymi i innymi parametrami możesz poeksperymentować ( oczywiście najpierw kopia actor.ltx ), i ustawić wartości w zależności od upodobania i potrzeb. A przy okazji.Niech mi ktoś podpowie, czego dotyczą wartości zawarte w:1. walk_back_coef; (27)2. air_control_param; (28)3. walk_accel;(29)4. ph_mass.(51)bo tego to ja nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Jde mód stáhnout někde jinde než z torrentu?Linky od @scigacz1975 nejsou funkční.Na rus.foru jsem našel nějaký patch 0.7:http://narod.ru/disk/63855944001.671fe83c35a2997cc284a20a774ec7b5/patch_0.7B.exe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
test_012 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 (edytowane) Niech mi ktoś podpowie, czego dotyczą wartości zawarte w:1. walk_back_coef; (27)2. air_control_param; (28)3. walk_accel;(29)4. ph_mass.(51)1. walk_back_coef - szybkość poruszania się przy skradaniu do tyłu2. air_control_param - stopień kontroli kierunku w locie (przy wartości "0" nie mamy żadnej kontroli, jak w realnym świecie)3. walk_accel - przyspieszenie z jakim się postać rozpędza aż do osiągnięcia prędkości skradania/chodu/biegu4. ph_mass - masa postaci [kg]; im większa, z tym mocniej można np. przepychać skrzynki itp. Niestety nie pozwala przepychać innych stalerów. Dołączam się do głosu przedmówcy; czy dałoby się zrobić jakiś reupload? Linki powygasały, a torrent od wczoraj się z nikim nawet nie połączył.EDIT: torrent się namyślił i działa. Edytowane 8 Listopada 2013 przez test_012 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krwawy Baron Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Panowie mam pytanie- w którym pliku da się zwiększyć wytrzymałość głównego bohatera na obrażenia? Ja jako tako doszedłem do Dziczy (i idę dalej) ale dla mojego ojca, który nabrał ochoty przejść moda, poziom trudności jest zbyt absurdalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garand1939 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 gamedata/config/creatures/actor.ltx Do każdego poziomu trudności masz podane następujące parametry: burn_immunity = 0.65 strike_immunity = 0.65 shock_immunity = 0.65 wound_immunity = 0.65 radiation_immunity = 0.65 telepatic_immunity = 0.65 chemical_burn_immunity = 0.65 explosion_immunity = 0.65 fire_wound_immunity = 0.65 Przy czym wartość 0 to nieśmiertelność, natomiast 1 to najwyższe obrażenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krwawy Baron Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Dziękuję Garand, leci plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sovat Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam. Jak się używa śrub w tym modzie, bo dostałem na początek kilkanaście ich sztuk ale jak klikam "6" na klawiaturze, to się nic nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Nie wiem, czy to ten mod tak miał, ale grałem kiedyś w moda, który miał śruby na sztuki. Zbierało się je z ciał Stalkerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Sprawdź w opcjach, może tam jest inaczej przypisane. Może wcale nie jest przypisane. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez kamil190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sovat Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Wie ktoś, dla czego kiedy zmieniam na pelne oświetlenie dynamiczne, to przy celowaniu za pomocą celowników zmienia się ich kolor ? Chodzi o to, że przy celowaniu np. z RPG obraz w celowniku jest cały czerwony a przy celowaniu z ACOG zielony ? po zmianie na oświetlenie statyczne bład został zlikwidowany, lecz ja wolał bym grać na dynamicznym, bo całe piękno dodatku autumn zostaje odebrane. Edytowane 10 Stycznia 2014 przez Sovat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksquall Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Linki do downloadu nie dzialaja prosze o reupload wersji z angielskim patchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Ten mod ma już kilka lat. Udało mi się znaleźć tylko link do torrenta - http://przeklej.org/file/ijazMq/.rutracker.org..t3492765.torrentNie trzeba się rejestrować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Witam.Zaciekawił mnie opis więc:Właśnie pobrałem moda z http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3492765 który się nazywa S.R.M_1.0F.exemoże ktoś wie czy to jest mod z patchami?ewentualnie może macie jakieś namiary na potrzebne patchelink do spolszczenia w pierwszym poście nie działaproszę o pomoc Edytowane 12 Lipca 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Ten link do torrenta co podałem wyżej jest właśnie z http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3492765 tylko już bez rejestracji.Ten link z 1 postu działa. - Link do spolszczenia + dodatek dla słabszych PC - https://dl.dropbox.c...a_slabych_PC.7zlub - http://www17.zippysh...51062/file.htmlSpolszczenie zawiera wszystkie potrzebne patche. Edytowane 12 Lipca 2015 przez smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Dzięki za odpowiedź !Mam jeszcze pytanie:Rozumiem że podane powyżej linki do spolszczeń prowadzą do takich samych plików z tym, że w pierwszym pościejest pod linkami dopisane:Mocno zredukowany wygląd (drzewa bez liści, brak trawy itp.)Czy to oznacza, że po zainstalowaniu spolszczenia będą ograniczenia w wyglądzie czy trzeba jakoś inaczej dodawać spolszczenie?Ten http://www17.zippysh...51062/file.html u mnie nie działa - komunikat o skasowaniu pliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksquall Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Bardzo dziekuje za odpowiedz , torrent dziala i jest seedowany , niestety obydwa linki do spolszczenia nie dzialaja.Wersja z torrenta jest angielska ? nie umiem czytac cyrylicy , a bardzo zalezy mi na tym modzie bo jest podobny do paradise lost ( ataki psioniczne mutantow psy itd ) EDITWywala mi na wersji steam cos czepia sie do rosyjskich plikExpression : fatal errorFunction : CStringTable::LoadFile : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\string_table.cppLine : 53Description : <no expression>Arguments : string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus Edytowane 12 Lipca 2015 przez darksquall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) darksquall na stronie 7 tego wątku dwa ostatnie posty smox i metek58 z 5 gru 2012 mogą Ci pomóc rozwiązać problem***************************************************************************************************************************************************************Właśnie udało mi się zainstalować moda i wszystko śmiga Dla zainteresowanych wrzucam wypakowane pliki moda gotowe do podmiany na mojego Yanka za około 30 minut dodam link do pobrania.Sposób instalacji:1. Instalacja podstawki w wersji 1.0006 PL2. Folder gamedata, bin, userdata_rma i plik fsgame umieścić w folderze z grą z zamianą wszystkich plików. https://yadi.sk/d/VbRrBzW6hpHY83. Zainstalować spolszczenie:https://dl.dropboxusercontent.com/u/74311156/spolszczenie_beta_v.0.7zlubhttps://dl.dropboxusercontent.com/u/74311156/spolszczenie_wersja_dla_slabych_PC.7zNie wiem czy te dwa spolszczenia się różnią (wagą na pewno ;) ) ja użyłem spolszczenia z górnego linku4. Plik user.ltx pobrany ze spolszczeniem kopiujemy do userdata_rma.5. Do skrótu gry na pulpicie dodajemy -noprefetch -mblur -nointro (opcjonalne) Edytowane 12 Lipca 2015 przez kazik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksquall Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Ze spolszczeniem od ciebie ruszylo thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Witam, mnie nie udało się uruchomić gry, instalowałem moda 2 razy i starałem się zrobić wszystko zgodnie z zaleceniami, być może źle wpisuję do skrótu -noprefetch -mblur -nointro, wklejam log, proszę o pomoc.FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CRender::texture_load[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender\Texture.cpp[error]Line : 295[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Can't find texture 'intro\intro_gsc-wp' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Witam, mnie nie udało się uruchomić gry, instalowałem moda 2 razy i starałem się zrobić wszystko zgodnie z zaleceniami, być może źle wpisuję do skrótu -noprefetch -mblur -nointro, wklejam log, proszę o pomoc.FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CRender::texture_load[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender\Texture.cpp[error]Line : 295[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Can't find texture 'intro\intro_gsc-wp'W folderze z modem nie ma pliku tekstury intro_gsc-wp więc spróbuj we właściwościach skrótu zrobić tak: Edytowane 12 Lipca 2015 przez kazik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) Tak zrobiłem i teraz nie widzi moda. Sorki ale zmylił mnie start i wygląd menu taki sam jak w podstawce , w rogu małymi literkami pisze, że jednak to jest mod, bardzo dziękuje za pomoc, pozdrawiam. Edytowane 13 Lipca 2015 przez bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Ważne jest jak wpisujesz -nointro. Na końcu 3DA exe" dajesz spację (odstęp) i wpisujesz -nointro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Tak zrobiłem, dzięki za grzeczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmokeHead Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Jest możliwość aktualizacji linków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi