Papaczos Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 jak mi się wydaje GHz i moc sygnału w Watach W Giga Hertzach to Ci się dobrze wydaje, ale A - to jest amplituda, nie moc (moc to P). Przynajmniej mnie się tak wydaje. Moim zdaniem, to jest taka mała zabawa, żeby wszystko nie było aż takie proste, ale chyba wystarczy wprowadzić podane na górze wartości w puste pola (o ile są klikalne, ale to już nam @metek58 powie). Przynajmniej mnie się tak wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Wiem, że mi się dobrze wydaje, bo byłem dowódcą Wozu Dowodzenia i obsługiwałem radiostację . Amplitudy nie ma w radiostacjach :ermm: . No co Ty? Jest moc aby nie "siać" po falach. Za to właśnie kosi PAR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 bo byłem dowódcą Wozu Dowodzenia i obsługiwałem radiostację . Amplitudy nie ma w radiostacjach :ermm: No to dzięki Tobie wiemy, że to zabawa, a nie poważna radiostacja (bo jeszcze nigdy w życiu nie widziałem mocy oznaczonej skrótem A). Ludzie, którzy to zrobili wymyślili sobie taką radiostację "na niby" - no nie wiem, taka minigierka, czy co? @metek58, spróbuj zrobić tak, jak mówiłem i napisz, czy działa... za to właśnie kosi PAR Ale Ty mnie nie obrażasz w tym momencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jest to klikalne, ale jak nie wprowadzisz prawidłowych wartości (skąd je brać?), to nic nie wyskakuje. Coś albo przegapiłem, albo to takie utrudnienie. Zakładam, że nie jest to aż takie utrudnienie, bo spora liczba graczy, nie ma tej wiedzy o takim sprzęcie i może porzucić grę tylko z tego powodu, że jest to ponad ich siły. Jak by nie patrzył, to trzeba rozwiązać, bo sporo klawiatur - z braku rozwiązania, może przestać istnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 No kurtka na Wacię, wiesz, że Cię nie obrażam. Moc jest w watach lub amperach. To fizyka i Bóg tylko wie co twórca moda miał na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Tu namiar na taki oscyloskop: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1732784.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 No kurtka na Wacię, wiesz, że Cię nie obrażam. Przecież to żart miał być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Znalazłem jakieś takie rzeczy, tyczące się tego oscylografu: Осциллограф универсальный С1 - 65А предназначен для исследования формы электрических сигналов путём визуального наблюдения и измерения их амплитудных и временных параметров в цеховых, лабораторных и полевых условиях эксплуатации. Осциллограф удовлетворяет требованиям ГОСТ 22261-76 и 9810 - 69. По точности воспроизведения формы сигнала, точности измерения временных интервалов и амплитуд осциллограф С1 - 65А относится к II классу гост 9810 - 69 Te parametry może @Papaczos rozgryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Te parametry może @Papaczos rozgryzie. To @cichy może rozgryźć, chociaż wątpię, by oni chcieli na poważnie wymagać umiejętności obsługi radiostacji. A ja nie rozgryzę, bo się na tym znam jak przysłowiowy "pies na gwiazdach" . Ale @metek58 czy Ty spróbowałeś wprowadzić te wartości u góry w te okienka, tak jak pisałem powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Wpisywałem cyfry w oba okienka i nic nie reagowało. Szukałem w plikach jakichś liczb związanych z oscyloskopem, ale nie natrafiłem. Trzeba to cholerstwo spolonizować i w trakcie prac, pewnikiem natkniemy się na owe wartości. Pod znakami zapytania są jakieś opisy, ale nie ma nic o wartościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Oscyloskop nie jest radiostacją, ale przyrządem pomiarowym. Może wyświetlać rożne wartości. Między innymi mierzyć też częstotliwość fal radiowych. Okienko z literą F to częstotliwość w GHz, a z literą A to napięcie w V. A wstawić chyba będzie trzeba to z dolnego ( Parametry referencyjne zmiennej ) - 1Ghz i 1V. Trzeba by ustalić, do czego on jest używany. Inaczej to wróżenie z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) No i uruchomiłem to cudo! Jakbym nie pogrzebał w plikach, to można sobie klikać do ufajdanej śmierci. Ciekaw jestem, jak ma do tego dojść zwykły gracz, co nie ma takich możliwości, jak np. ja, hę? Jeśli komuś to sprawi trudność, to na PW mogę uchylić rąbka tajemnicy. Zaznaczam, nie są to skomplikowane wartości. Wrzucam screeny. W pierwszym widok urządzenia i wciskamy skalowanie. Na drugim jest pokazane dwa wpisy - 1000 w pierwsze pole oznaczone F, i w drugim polu 1500 pod A. Pod każdym polem nacisnąć "Otwórz" i "Zastosuj", potem trzeci screen - pole X wpisujemy 20 i w pole Y wpisujemy 50, następnie dwa pola "Otwórz" i "Zastosuj". Czwarty screen pokazuje uruchomiony sygnał i klikamy "Stop". Tak oto zaliczamy zadanie. Życzę dalszej przyjemnej podróży. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez metek58 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liar Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 @metek58, mylę się czy właśnie zacząłeś tłumaczenie, bo tak to na screenach wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 @Liar, przetłumaczyłem tylko istotną część pliku, by rozprawiczyć ten "made in haraszo" oscyloskop, bo nie dawało mi to spokoju - on milczy, a dusza (do gry) śpiewa. Jest warty polonizacji, ale zobaczymy, bo kolejka w "poczekalni" robi się co raz dłuższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liar Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 W żadnym razie nie poganiam, i tak tłumaczenia pojawiają się szybciej niż ja gram :thumbsup: . Cieszę się, że przebiłeś się przez oscyloskop, czekam na dalsze wrażenia z gry - mam nadzieję że trochę się pochwalisz osiągnięciami, jestem ciekaw opinii o tym modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jeżeli wychodzą patche po których nowa gra jest obowiązkowa to jeszcze raczej za wcześnie na mówienie o polonizacji. To świeżynka i powinna trochę okrzepnąć. // @metek50 tym oscyloskopem przypomniałeś mi lata szkolne w pracowni elektrycznej... ..też były ruskie. X-odchylanie poziome....Y- odchylanie pionowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Patrząc na screeny, to wartości do wpisania były na oscyloskopie :whistling: . Tylko je przepisać i wybrać przyciski zatwierdzania. Stara zasada, ukryć pozostawiając na widoku :teehee: :devil: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Patrząc na screeny, to wartości do wpisania były na oscyloskopie :whistling: No to dlaczego nikt mnie nie słuchał, kiedy o tym pisałem O TUTAJ??? W Giga Hertzach to Ci się dobrze wydaje, ale A - to jest amplituda, nie moc (moc to P). Przynajmniej mnie się tak wydaje. Moim zdaniem, to jest taka mała zabawa, żeby wszystko nie było aż takie proste, ale chyba wystarczy wprowadzić podane na górze wartości w puste pola (o ile są klikalne, ale to już nam @metek58 powie). Przynajmniej mnie się tak wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liar Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Bo to za proste rozwiązanie było, żeby je wziąć pod uwagę :geek: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Tak jak napisał @kondotier - "ukryć na widoku" i to mnie zapędziło w kozi róg. Gdybym uważniej przeczytał o czym pisał @Papaczos, to nie kwitłbym do około pierwszej w nocy! Ale byłe już na tak wysokiej amplitudzie nerwowej, że gdyby mi się w tym czasie, rozebrała obok mnie powabna dwudziestolatka, prawdopodobnie mając dwie amplitudy w oczach, dalej klikałbym przyciskami na ekranie, chcąc dojść... jak działa to "made in haraszo". Sory @Papaczos, żałuję, ale miałem wtedy spore ciśnienie i zamglone ze złości oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stalkervolf Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam Chciałbym ostrzec przed urzywaniem 3 broni, powodują wylot. Bynajmniej u mnie, PK Zulusa, mie pamiętam który ale , albo unikatowu sig 220, lub hk usp i któraś z unikatowych strzelb winchester lub spas. Loga nie mam, przypadkiem go usunełem :( A i za pamięci , zły wpis w l85 tactical, ten:anm_idle_sprint = svu_idle_sprint_2 , powoduje wylot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Pojawiła się adaptacja AF3 dla moda...http://www.unibytes.com/pZkl4J528ugLqw-Us4P3UgBB?drgn=1. Opisy są tutaj...http://stalker.uz/mody-zov-pripyati/adaptatsiya-atmosfear-3-dlya-smerti-vopreki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Gra się fajnie. U mnie brak wylotów. Na razie jedna kicha - zadanie z najemnikami i żywnością: jakby brakowało dialogów... No i kluczowe pytanie - tłumaczenie będzie? Bo sam nie mam czasu tłumaczyć, wujek googiel średnio pomaga... Poza tym nie chcę znać z góry fabuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 @fasolaks, jak tylko wydłuży się wiek życia tłumaczy, to zapewne wszystkie mody będą spolonizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Oj tam wszystkie. Ja tylko o ten jeden proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi