cez137 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @kondotier to jest w dolinie mroku zaraz za stacją benzynową ale już dobra poszedłem na Kordon do Kostii, nie mogę znaleźć tego teleportu na agro, mam ten pozycjometr, w poradniku jest niby napisane jak tam wejść ale jakoś nie mogę znaleźć tego konkretnego miejsca, może na tym gameplayu od Shreka będzie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @cez137 Jednak jazda autem jest przewidziana i konieczna. Zobacz #15 18:00. Wcześniej zadanie postawi Sidor. Jak to pozycjometr po Lebiediewie, to zobacz na mapie przejście na Kordon. Jest przy płocie w stronę Wysypiska. #4 32:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @kondotier no to lipa z tym jeżdżeniem autem, co tu z tym zrobić? Co do pozycjometru to tu nie chodzi o przejście na kordon tylko o wejście w podziemia agro, przynajmniej ja tak to zrozumiałem i ten pozycjometr ma w tym pomóc znajdując za jego pomocą jakiś teleport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @cez137 Co z jeżdżeniem to nie wiem. Może @OldMan coś poradzi. A na jakich pojazdach próbowałeś uruchomienia? Bo jeśli pojazd jest dekoracją, to chyba tylko do niego można wsiąść, lecz nie jechać. Aby skorzystać z pozycjonera to musisz go mieć w ręce i mieć podane współrzędne x i y. Na wyświetlanym pozycjonerze pojawiają się cyfry x i y. Musisz je zgrać z podanymi. Tylko zwróć uwagę, czy przed podaną współrzędna nie ma znaku " - ". Ten minus też musi się wyświetlić na pozycjonerze. A z tego co pamiętam, to teleport jest na jednym z tych czterech zbiorników w północnym obiekcie. DODANO. Kiedy rok grałem rok temu na scalaku i miałem tez problem z uruchamianiem Niwy, dostałem taką poradę od @OldMan . Widocznie poprawka z pkt. 3a pomogła, bo dalej już tematu nie drążyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) @kondotier ogólnie to próbowałem ze wszystkimi pojazdami w które mogłem wsiąść, dwie nivy na kordonie no i ten ził w dm, wsiąść się dało ale odpalić już nie Wiem jak używać pozycjometru 13 godzin temu, kondotier napisał: A z tego co pamiętam, to teleport jest na jednym z tych czterech zbiorników w północnym obiekcie Też mi się tak właśnie wydaje ale żeby tam dotrzeć trzeba przejść po rurach i murach, jutro sprawdzę Ale jajca, wyobraź sobie że jak wracałem z agro zaraz przy przejściu na wysypisko stała uszkodzona Niva, nie wiem skąd się tam wzięła, mniejsza o to, pomyślałem że spróbuję ją zapalić, o dziwo udało się insertem mimo że w opcjach sterowania nie mam w ogóle odpalania auta, z jazdą było już gorzej ale to pewnie dlatego że była uszkodzona, sama gasła co jakiś czas i nie miała siły jechać. Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 @cez137 Tę poprawkę z pkt. 3a od @OldMan dodałeś, czy Niva odpaliła bez niej? To ważne dla innych graczy. A co dotyczy wejścia na zbiorniki. Chyba się da przeskoczyć z tego uszkodzonego murka wokół nich. DODANO. Tak dla zwykłej dociekliwości. Zobacz w pliku user.ltx, czy w jakiejś linii nie został przypinany klawisz Ins. Może w tym modzie jest on wstawiony, jak inne opcje nie wybierane przez gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 @kondotier 4 godziny temu, kondotier napisał: Tę poprawkę z pkt. 3a od @OldMan dodałeś, czy Niva odpaliła bez niej? To ważne dla innych graczy. Nie mogłem znaleźć tej poprawki, nie wiem gdzie ona jest w tym temacie który podałeś 4 godziny temu, kondotier napisał: A co dotyczy wejścia na zbiorniki. Chyba się da przeskoczyć z tego uszkodzonego murka wokół nich. Już to zrobiłem ,wskoczyłem na nie po betonowym parkanie 4 godziny temu, kondotier napisał: Zobacz w pliku user.ltx, czy w jakiejś linii nie został przypinany klawisz Ins. Źle się wyraziłem, jest przypisany bo ja go przypisałem ale chodzi o to że nie miałem tego pokazanego w opcjach sterowania i myślałem że skoro nie ma w opcjach to nie działa, oto zrzut z mojego user.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 @cez137 Aby ten Ins pojawił Ci się w sterowaniu, trzeba by było zmieniać jeszcze pliki wyglądu HUDa, a wtedy mógłbyś tam sobie to dopisać. A poprawka jest w #1. Są tam takie numerowane porady instalacji moda. Jedna ma nr 3a i w niej jest odsyłacz do poprawki. Ale skoro dopisanie do user.ltx jest skuteczne, to nic więcej nie dodawaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi