Skocz do zawartości

Nowa Fabuła 4 "Reanimacja"

Rekomendowane odpowiedzi

1607190431_novyj-sjuzhet-4-ot-dan_areani

Nazwa: "Новый Сюжет 4 от dan_a + "Реанимация" Хемуль36рус
Twórca: Хемуль36рус, dan_a
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004
Data premiery: 29.12.2012r.
Autor spolszczenia:

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

SCREENY:

Pokaż ukrytą zawartość

WIDEO:

Pokaż ukrytą zawartość

LINK DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

ŹRÓDŁO:

old.ap-pro.ru

stalker-gamers.ru

gk-stalker.xyz

• Dodatnia 4

W dniu 4.01.2013 o 21:38, 'malakas napisał(a):

Mam trochę wątpliwości co do tłumaczenia tytułu...Новый Сюжет ..jak to ciekawie zabrzmi po polsku ? ..może tłumacze pomogą.. :smile: .

Nowa Fabuła 4 - Reanimacja lub lepiej Nowa Historia 4 - Reanimacja (to jeżeli chcemy sie trzymać zgodności tłumaczenia z oryginałem). Można też pokusić się o Nowa Opowieść 4 - Reanimacja ewentualnie Nowy Wątek 4 - Reanimacja...

Tak sobie jeszcze pomyślałem, że można by spróbować odwrócić kolejność - wtedy otrzymalibyśmy na przykład Reanimacja - Nowa Opowieść IV...

Edytowane przez Papaczos
  • Dodatnia 1

Fajnie by było, gdyby któryś z mechaników, lub osób bardziej technicznie zorientowanych "rozkminił" (jak to mówi moja córka :smile:) instalację. Na stronie moda praktycznie nic o niej nie ma, a archiwum nie jest samorozpakowujące się, lecz składa się z 3 odrębnych folderów. Próbowałem zainstalować wczoraj, późnym wieczorem, nie wiem, może już zmęczony byłem, ale za każdym razem miałem wylot. Folder nr 1 jest bez problemu, zawiera gamedata i bin. Drugi też - zawiera gamedata. Trzeci natomiast zawiera textures plus chyba z 8 innych plików, które nie bardzo wiadomo, gdzie wstawić. Zrobiłem to intuicyjnie, wersja gry 1.004, utworzyłem nowy folder pol ze skopiowaniem do niego plików z rus z obowiązkową zmianą w localization.ltx (wcześniej oczywiście zainstalowałem oba fixy) no i zonk...A na fotkach wygląda ładnie, chociaż spróbować chciałem.

Udało mi się "zmęczyć" instalację, i powiem - warto było.

1. Po rozpakowaniu archiwów z katalogu АРХИВ 2 wycinamy gamedata i wklejamy do katalogu АРХИВ 1, tam gdzie jest gamedata (uważamy by nie założyć katalogu w katalogu, jako, że są podwójne АРХИВ w АРХИВ)

2. Wycinamy katalogu АРХИВ 3 całą zawartość i wklejamy do gamedata w katalogu АРХИВ 1 z zamianą plików.

3. Dodajemy poprawkę 01.

4. Dodajemy minifix.

5. Dodajemy patch optymalizacyjny.

6. Zmieniamy w localization.ltx na taką postać:

[string_table]
language = pol
font_prefix = ;_cent ;_west
Zmieniamy w fsgame.ltx na taką postać:

$game_data$	 = true|		 true| $fs_root$| gamedata
7. Robimy kopię katalogu rus z przemianowaniem na pol (ścieżka do katalogu: gamedataconfigtext).

8. Wycinamy katalogi gamedata i bin z katalogu АРХИВ 1 i wklejamy do katalogu gry ze zgodą na zminy.

9. Dodajemy parametr "-nointro" po spacji w skrócie gry w elemencie docelowym ("THQS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of ChernobylbinXR_3DA.exe" -nointro ).

10. Gramy :biggrin: .

Kilka zrzutów z gry na dowód, że instalacja działa:

Pokaż ukrytą zawartość
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Podziękowania dla Papaczosa za zwrócenie uwagi: w katalogu АРХИВ 3 nie ma katalogu gamedata, zawartość wklejamy do gamedata moda, katalog textures i pozostałe pliki.

Podziękowanie dla Apg2312 za uwagę o parametrze "-nointro".

//

Dodatkowe linki do patchy i poprawek na hostingu nie wymagającym znajomości Rosyjskiego:

Poprawka 01: http://uploading.com.../POPRAWKA-01-7z .

Mini fix: http://uploading.com...3/mini-fics2-7z .

Patch optymalizacyjny: http://uploading.com...PTYMALIZACJA-7z .

User.ltx: http://uploading.com/4f2c3d63/user-ltx

Instalacja wg powyższej instrukcji zadziałała, tyle, że ja musiałem dodać jeszcze -nointro w skrócie gry, inaczej wyskakiwał mi błąd

FATAL ERROR
[error]Exp[b][/b]ression : fatal error
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRenderTexture.cpp
[error]Line : 295
[error]Description :
[error]Arguments : Can't find texture 'introintro_gsc-wp'

Uwaga dodana do procesu instalacji. Dziękuję :biggrin: . cichy

Pierwszy wylot w tym modzie - w barze u pułkownika Pietrienki.

FATAL ERROR
[error]Exp[b][/b]ression : false
[error]Function : CGameObject::ef_main_weapon_type
[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGameGameObject.cpp
[error]Line : 834
[error]Description : Invalid main weapon type request, virtual function is not properly overridden!
[error]Arguments : G_RGD5 

• Dodatnia 1

Zgadzam się z powyższym. Ale ma jedną zaletę, którą bije na głowę chyba wszystkie inne znane mi mody - stabilność 100 %, zero wylotów. Pomijam oczywiście bug z handlem, bo na niego rozwiązanie jest podane na samym początku. I przyznaję bez bicia, że też bardzo chętnie zobaczyłbym spolszczenie do tego moda :)

To by było zbyt piękne, by mogło być prawdziwe. Oczywiście, chodzi mi o możliwość przejścia całej gry bez CTD :) A było już tak blisko...

Przy próbie wejścia do Sarkofagu gra się wyłącza z logiem :

FATAL ERROR

[error]Exp[b][/b]ression : BI_NONE!=f_bones.back()
[error]Function : P_build_Shell
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\PhysicsShell.cpp
[error]Line : 131
[error]Description : wrong fixed bone

Edytowane przez apg2312

Żeby było śmieszniej, przechodzę tego moda zgodnie z fabułą. Na rosyjskich forach znalazłem sugestię, że jest to skutek dopisania sobie lewej broni - ale znowu mam tylko to, co można normalnie, legalnie zdobyć w czasie gry, jak nigdy nie bawiłem się w dopisywanie czegoś np. handlarzom, o spawnowaniu już nawet nie mówiąc.

Mam prośbę - mógłby to ktoś normalnie przetłumaczyć ? Bo z Google wychodzi jakiś bełkot :/

Поздно убирать. Найдите в конфиге ствола wrong fixed bone и замените на значение из любого соляночного ствола.

To z : http://www.amk-team....pic=8788&st=340 ? Luźny przekład: "...Znajdźcie w konfigu broni "wrong fixed bone" i zamieńcie na każdy z solankowej broni". Ale to błędna wskazówka. Arhara w poście 353 mówi, że to wina all.spawn. Radzi kombinowanie zapisami i sam o taki prosi gracza.

//

Niestety Mistrz odszedł i nie odpowie na pytania: http://arhara.ucoz.com/ .

• Agrael zmienił(a) tytuł na Nowa Fabuła 4 "Reanimacja"
  • Gość odblokował(a) ten temat