czernobyl10 Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Nazwa: Расширение Территорий Autor: tankist Platforma: Zew Prypeci 1.6.01 Data premiery: 25.11.2010r. Autor spolszczenia: Opis: Spoiler Jest to mod globalny, który dodaje do CoP lokacje z gry CS + Generatory + Przedsionek + Korpus Pokoju. Dodano niedużą linię fabularną opartą na książce..Serce Zony. Zmiany w rozgrywce i zrównoważenie: broni, mutantów. Gra dodaje pojazdy: samochody osobowe, ciężarowe, transportery opancerzone, modele pochodzą z różnych modów, głównie OGSE. Zmiany tekstur wykorzystanych w modzie, dodane tekstury ze wszystkich części gry. Dodano nowe modele broni, zmieniono właściwości broni które są wykorzystane w modzie.. Jest nowa mapa strefy, istnieją przejścia na wszystkich lokalizacjach.. CO ZMIENIONO: Spoiler Nowa broń: AK-47, KSVK, PKM, itp. korekcja starego uzbrojenia; samochody Nowe lokalizacje Nowe zadania; zrównoważono właściwości artefaktów; Wykorzystano HUD z AMk; Odnowiono głosy stalkerów; Nowa fabuła której celem jest zniszczenie Z- świadomości Nowe zadanie którego celem jest zdobycie informacje na temat barmana i co się z nim stało; Dynamiczna wiadomość Vano_Santuri Możliwość naprawiania i ulepszania sprzętu w : Skadowsku, Bagnach, Agropromie, Prypeci. Poprawiono zachowania mutantów. Zmienione parametry amonali. Zrównoważenia GG przez anomalie i mutanty.. Sacharow, Sidorowicz powrócili do Zony. Nowa pogoda W Dolinie Mroku panuje zawsze mgła. Screeny: Spoiler Linki do pobrania: Spoiler Mod (Yandex): Część 1: [KLIK] Część 2: [KLIK] Część 3: [KLIK] Źródło: Nazwa: Зона обр. 2010г. Autor: tankist Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 25.08.2011r. Autor spolszczenia: Opis: Spoiler Co odróżnia moda od innych modyfikacji i serii S.T.A.L.K.E.R.: 1) Nowy GG 2) Nowa fabuła, która działa na zasadzie: nic nie robisz, nic się nie dzieje. Rozważałem dużo pomysłów, ale ten okazuje się najbardziej logicznym rozwiązaniem. To własnie z powodu tejże zasady przyjdzie wam dużo poprzemieszczać się po lokacjach, być odkrywcą i uczyć się z tego. 3) Rozpoznawalna, ale różniąca się od innych wersji mapa Zony 4) Przeprojektowane parametry fizyczne transportu i broni 5) Rozpoznawalne personaże, które grały wcześniej drugoplanowe role 6) Jedna legenda Zony 7) Dużo niebezpiecznych miejsc, nawet "wycieczka" po CEA-2 wygląda bardziej realistycznie niż ta z Czystego Nieba i jest dużo bardziej niebezpieczna. Wszystko inne jak w modyfikacji "Rozszerzone terytoria" 8) Są pojazdy, nowe kwesty, równoległa fabuła, nowe lokacje, różnorodne zmiany tekstur, konfiguracji i skryptów Pozostałe zmiany : Słońce zachodzi prawidłowo, dodano księżyc z AMK 1.4.1, można się łatwiej skradać - stealth poprzez edytowanie plików config. Artefakty znajdują się nie tylko w anomaliach. Atmosferyczna konfiguracja pogody: gdy jest ciemno i ponuro za każdym krzakiem może czyhać niebezpieczeństwo, gdy świeci słońce krajobraz może cieszyć oczy. Obrażenia zadawane GG stały się bardziej realistyczne (pancerz nie zawsze nas ochroni). Nie ukryjemy się za drewnianymi przeszkodami jeśli wróg strzela z RPK. Są nowe bronie. NPC mogą: wybrać odpowiednią broń w zależności od sytuacji itd. Globalna mapa: https://yadi.sk/d/kqxPeVpXTrmgW Screeny: Spoiler Linki do pobrania: Spoiler Mod (Yandex): Część 1: [KLIK] Część 2: [KLIK] Część 3: [KLIK] Patch: Yandex: [KLIK] Źródło: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Już pobieram, może być ciekawe. // Mod wydaje się dość ciekawy. Jednak z powodu, że nie znam Rosyjskiego raczej nie jestem w stanie grać. Nasi Tłumacze powinni się przyjrzeć temu modowi i ocenić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Czarnobyl 10 gdzie znalazłeś linki do wersji 1.8..na AMK jest tylko nowa mapa...Prosiłbym o materiały. // Portals jeżeli odpaliłeś moda to prosiłbym o szczegółowy opis instalacji i napisz które linki pobrałeś.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Wypakowujesz gamedate. Pliki xrRender przerzucasz do bin i grasz :) Nie przerzucasz natomiast witaminki z bin, wiadomo dlaczego. Zostałem ranny, lekko ranny, zużyłem wszystkie apteczki i bandaże, a krew po woli ale nieubłaganie schodzi i umieram :turned: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Może jest coś takiego jak lekarz. Widziałem to w jakimś modzie.Chyba w SGM dla SOC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 To że zostałeś ranny to nie znaczy że mod jest skopany.. Teraz powiedzcie ..co trzeba pobrać by mod się uruchomił....tzn. trzeba wszystkie linki które podał Cz10, czy tylko wersję 1.8..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Pobrałem 3 linki na samym końcu. Nic nie trzeba , wypakuj i graj. 6 apteczek wojskowych, 2 bandaże a krew leci ciurkiem jak z durszlaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Malakas link do strony z linkami do nowej wersji http://www.amk-team.ru/forum/index.php?showtopic=11475&st=60 post nr 74 dolna część strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Można usunąć linki wersji 1.7 z tematu by nie było zamieszania. W poście poniżej jest mowa o jakimś patch, ale nie do końca to rozumiem sens tej wypowiedzi. Wstawił linki do 1.8 potem pisze o łatce do wczorajszej wersji, a w nazwie pliku jest całkiem inny opis bo wskazuje na patch przejściowy 1.7 na 1.8... Dziś będzie patch dla 1.8..Proszę odnowienie z 1,8 do wczorajszego..o co tutaj chodzi.? Описание: Доделан сюжет после глухаря, расставлены smart-terrainы в лагерях, удалён вызов ПЗ и скрипт снятия позици. И далее по мелочи. Эти 3 ссылки на модификацию-для тех у кого не было ранней версии. Сегодня будет патч для 1.8. Вот обновление с 1.8 до вчерашнего http://narod.ru/disk..._2010-1.7z.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Malaks linki oznaczone 2010-1 to wersja 1.7 moda natomiast linki oznaczone 2010-2 to wersja 1.8 moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Dzięki czarnobyl za patcha, teraz to co innego :) Znalazłem kolejny bug, gdy zdejmiemy celownik z karabinu i go założymy to go nie ma na karabinie fizycznie, lecz po kliknięciu na ppm mamy normalnie zbliżenie. Po porostu nie wyświetla się na karabinie. // Trochę czasu spędziłem w zonie i modzik mi się bardzo podoba, Nie ma wypadów, przeciwnicy mają sowite zapasy przy sobie, łatwo jest zabijać, strzał w głowę i nie ważne czy kot czy egzo, trup na miejscu. To samo z psami, jeden strzał powala a nie kilogramy ołowiu a mutant w nasza stronę leci. My oczywisci też bardzo szybko tracimy zdrowie co mi bardzo pasi. Pewnie ktoś powie ze z tym uposażeniem jest przegięte, no 40 minut w grze i już jesteśmy uposażeni na maxa. Ale w końcu nie broń czyni mistrza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Kpuc można wiedzieć o jakim patchu mowa.? Napisz po kolei kolejność instalacji to dodam do 1 postu. // O tym temacie 1 strzał jeden trup to prawda bo na AMK zarzucili to autorowi jako błąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Gotowiec Pobieramy: http://narod.ru/disk...0-2.7z.001.html http://narod.ru/disk...0-2.7z.002.html http://narod.ru/disk...0-2.7z.003.html http://narod.ru/disk..._2010-1.7z.html 1...Programem 7zip otwieramy pierwsze archiwum, ''Area2010-2.7z.001'' i wypakowujemy do np. ''D:temp'' sprawdzamy czy wypakowane pliki zajmują więcej niż 2GB (jeżeli nie to powtarzamy od początku tylko z ''Area2010-2.7z.002'' i ''Area2010-2.7z.003'') 2...Winrarem otwieramy patcha ''07.02.2012_2010-1.7z '', a jego pliki extraktujemy do ''D:temp'' tak by nadpisać już te co są. Mamy teraz w ''D:temp'' 2 foldery... gamedata i bin, 3...Gamedata przenosimy do czysto zainstalowanej podstawki nie zapominając o zmianie linijki w fsgame.ltx. 4...Z folderu bin przenosimy wszystkie pliki z rozszerzeniem ''*.DDL'' do folderu bin w katalogu z grą, OLEWAMY PLIK ''*.EXE!'' 5...Gramy! // Masakra, mój ulubiony vintorez ma skopana animację i strzela bokiem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Stabilne toto? Warto wywalić SGM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 SGM'a nigdy nie warto wyrzucać(bo to świetny mod), ale czemu by nie pograć w Terytoria :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Kpuc policz proszę na mapie wszystkie czynne lokacje...teoretycznie mają być wszystkie bez ...M Miasta..Zapomnianego Lasu..ATP..Warlab i Niezbadanych terenów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Naliczyłem: Oczko :D Agroprom, Podziemia Agroprom'u, Darkvalley, Escape, Wysypisko, Generatory, Szpital, Jupiter, Podziemia Jupitera, Lab x8, Limańsk, Bagna, Military, Przedsionek, Prypeć, Puzir, Czerwony Las, Stancia2, Yantar i Zaton. Niestety nie możemy wszędzie przejść od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Do tego chyba jeszcze ...Bar , Dzicz , Kordon, Wysypisko....taki mod to warto tłumaczyć. Masa lokacji i nowa fabuła. // Pobieram, ale bardzo wolno jest 160 kb/s.. Słusznie Wysypisko jest a Kordon to pewnie ten Escape... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Nie ma baru, wysypisko i kordon wymieniłem. ** Tak, właśnie, escape to kordon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Baru nie ma? To ja się nie bawię;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekj123 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam Wszystkich:) Mam taki problem zainstalowałem Poszerzone Teryoria i gra chodzi w porządku ale nie mam żadnych zadań do wykonania a komunikaty jakie się wyswietlają są kompletnie nieczytelne tylko jakieś dziwne znaczki się pokazują. Posty przeniesione do odpowiedniego temaru. cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 W localization zrobiłeś taką zmianę: [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west ? Oczywiście aby Rus mod chodził na PL podstawie robimy kopię katalogu rus z przemianowaniem na pol w katalogu: gamedataconfigtext . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekj123 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Nie nie zmieniałem zaraz spróbuję tylko muszę zainstalować drugi raz CoP bo teraz gram w innego moda, z modem Area miałem też ten sam problem sporo połaziłem po zonie bez żadnych wyrzutów ale nie miałem żadnych zadań i komunikaty były nie czytelne:) W katalogu localization są trzy pliki z rozszerzeniem .db i w żaden sposób nie mogę ich otworzyć:( jakiego programu użyć? Edytowane 14 Lutego 2013 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekj123 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 ok juz wiem o co chodzi, trzeba było utworzyc taki plik i wszystko działa tylko nie mam żadnych zadań do wykonania a i postaci prawie nie ma w lokalizacjach. Tak ma byc czy mam coś skopane z modem ewentualnie może jest gdzieś opis przejścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Mod jest intuicyjny - trzeba szukać zadań. Lepiej zagraj w Trening Bojowy 2.0 - tam dostaniesz po 4 literach - jest świetny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi