apg2312 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Ten błąd z Tolik.ogf też miałem - rozwiązaniem było stworzenie folderu Novice, przeniesienie tam pliku green_stalker2.ogf i zmiana jego nazwy na tolik.ogf - taką wskazówkę znalazłem na rosyjskim forum Alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Teraz mi brakuje takiego pliku:texture 'actact_john_head'.Mam gamedate od apg2312 bez limitu ściągania.Tylko ciekawe ile jeszcze plików będzie brakowało.Czy u ciebie apg2312 też tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Miałem samo z plikiem Tolika, teraz jest następny w czasie próby rozmowy z Sidorem: [error]Description : item not found, id[error]Arguments : prinesi_hvost Ciekawe, zle sciągneło czy rozpakowalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Problem z mojego poprzedniego postu rozwiązany.Musiałem uzupełnić pięć plików.Jestem na Kordonie i idę porozmawiać z Sidorem.Ciekawe czy będę miał błąd co de Vries? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Te błędy występowały u mnie gdy pobrałem wstawkę od @apg2312 Dodawanie tych plików nic wam nie da Musicie pobrać mod w formie instalatora, najszybciej z torrenta,po zainstalowaniu tego moda z instalatora macie wszystkie pliki i nowa gra nie jest wymagana. Można spokojnie wczytać save. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Chyba to właśnie będzie najlepsze rozwiązanie. Zresztą, pierwsze, oryginalne wydanie moda jest już niedostępne poza moim Yandexem. Widocznie autor pousuwał błędy, i wydał nową wersję w formie instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Pobrałem mod na nowo z torrenta. Nic z tego, to samo co z yandeksa. Brakujące pliki, żadnej różnicyObie wersje były w formie instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 No więc tak - porada kolegi @Empereor odnośnie błędu [error]Arguments : prinesi_hvostzadziałała. Można grać dalej bez problemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Ludzie ! Czy naprawdę tak trudno zrobić wszystko po kolei jak napisałem w pierwszym poście ? Polonizację robiłem pod konkretną wersję moda, pobraną z konkretnych linków podanych w pierwszym poście :@ A ja tu czytam o jakiejś wersji moda od apg2312. Jeżeli chcecie grać bez błędów, to zastosujcie się do instrukcji instalacji i pobierzcie moda z moich linków. Podczas instalacji MUSICIE wyłączyć antywirusa, bo to on powoduje błędy z brakującymi plikami! Pobieracie TYLKO z linków w pierwszym poście! Potem, po instalacji podstawki moda instalujecie (lub nie) dopełnienie i na to ODPOWIEDNIĄ polonizację. Błąd "prinesi_hvost" powstaje w wyniku nałożenia fixa do DOPY na wersję gry bez dopy! OBIE WERSJE POLONIZACJI ZAWIERAJĄ WSZYSTKIE POTRZEBNE FIXY I NIE TRZEBA ICH OSOBNO INSTALOWAĆ! Zróbcie wszystko dokładnie tak jak opisałem w pierwszym poście, a mod będzie śmigać jak trzeba.;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Yurek - wszystko pięknie ładnie, ale nawet dokładnie stosując się do Twoich zaleceń w sprawie stawiania moda, występują problemy które opisałem w #41.Z takim instalatorem niewielu da sobie radę. Nie każdy jest Tobą, The Emperorem czy cichym.Stąd usiłowania - tak przypuszczam - stawiania moda na nieaktualnej gamedacie.Rozwiązanie problemu może być tylko jedno. Aby ktoś, kto ma ku temu umiejętność i techniczne możliwości, wyextractował gamedatę i wystawił ją do pobrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 No to nie wiem. Zrobiłem dokładnie wg instrukcji. Żadnych dodatkowych fixów, ani niewłaściwej wersji polonizacji. Antywirus ani razu nie protestował przeciw tym plikom, a rezultat jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zainstalowałem moda w/g zaleceń Yurka i okazało się,że brakuje plików o których pisalismy we wcześniejszych postach.Anty wira wyłączyłem w czaszie rozpakowywania.Chciałbym się dowiedzieć od Yurka co z tym fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 @jurek48wejdź we właściwości gamedata i podaj ile masz plików i folderów, tylko w ten sposób można sprawdzić ile faktycznie brakuje w zestawieniu z kompletnym modem - u osób które go ukończyły. Z drugiej jednak strony nie daje informacji - czego brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 The Emperor moja gamedata zawiera 11543 pliki i 803 foldery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Info: Gamedata ściągnięta ode mnie z nałożonym spolszczeniem Rozmiar 7,20 GB (bajtów: 7 737 533 064) Zawiera 11665 plików 805 folderów Gamedata pobrana z 1 posta z nałożonym spolszczeniem Rozmiar 7,20 GB (bajtów: 7 737 189 522) Zawiera 11666 plików 805 folderów Czyli różnica jest 1 pliku - nie mówię oczywiście o zawartości. A ja tu czytam o jakiejś wersji moda od apg2312.Yurek - to nie jest mod ode mnie tylko od autora. Przy premierze moda plik był wrzucony na Yandexa z limitem pobierania 64 kb, wszystko co zrobiłem to przerzuciłem na mojego Yandexa bez limitu pobierania, i udostępniłem linka. Nie miej do mnie pretensji, że chciałem ludziom umożliwić szybsze pobieranie. A już teraz mogę Ci napisać, że np. pliku tolik.ogf w rozpakowanej gamedacie od Ciebie też nie ma. To raz. Dwa, ode mnie można pobrać podstawową wersję moda, bez DOPY, i takie też miałem nałożone spolszczenie. Więc jakim cudem wyskakuje ten błąd z "prinesi_hvost" ? Tak na marginesie, bo już pisałem wcześniej, DOPY (link w 1 poście) pobrać z rusfolder.com nie idzie. "Скачать файл" Aaaaa..i zrób trackera dla Alternatywy. Edytowane 17 Czerwca 2013 przez apg2312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Z rusfolder da się to pobrać :D, uruchomcie sobie translator na stronie i poczytajcie to co jest małym druczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 OK. Może faktycznie autor moda coś pochrzanił z wersją podstawową i brakuje tam plików. Obecnie gram na wersji z dopełnieniem i tam nie ma żadnych z w/w błędów. Moja rada: zainstalujcie sobie wersję z dopełnieniem i powinno być OK. Zaszedłem już tam kawałek i takich błędów nie było.Niestety będzie trzeba zacząć nową grę. @ apg2312 Pliku "tolik.ogf " w mojej gamedacie nie ma, bo nie było potrzeby jego polonizowania (jest to plik siatki 3D postaci) i nie występował ani w fixie 1.1, ani w fixie 1.2, więc nie znalazł się w mojej gamedacie. Poza tym Tolik jest postacia z podstawki, więc gra powinna model wczytywać z polskiej gamedaty, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 @Yurekgra powinna model wczytywać z polskiej gamedatyTeoretycznie powinna, chyba że zmieniono ścieżkę do modelu. W podstawce (nie wiem jak w tym modzie) Tolik jest skonfigurowany w character_desc_escape.xml - sekcja esc_tutorial_wounded, wiersz:<visual>actorsnovicegreen_stalker_2</visual>Jeśli w powyższym dokonano zmian, gra szuka Tolika zgodnie ze ścieżką. Proponuję osobom z błędem dot. Tolika sprawdzić jak ustawiono model i w przypadku jego braku - ustawić ścieżkę pierwotną - j/w. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Yurek masz rację,tylko jak chcę przejśc na Kordon to gra pyta się o ten plik.Poprostu wywala do pulpitu.Jak ten plik uzupełniłem to zaczeło wołać o inne pliki ,które znajdują się w texture folder Act. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 @jurek48gra upomina się o tekstury do modelu, zaoszczędzisz sobie kłopotu ustawiając ścieżkę do modelu Tolika z podstawki - zobacz mój poprzedni post. Przy podstawowej konfiguracji modelu - gra korzysta z tekstur zawartych w plikach .db, więc nie musisz ich uzupełniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Z Tolikiem jest już porządek tylko teraz upomina się o plik act_john_head. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Bez loga trudno mi powiedzieć gdzie powinna być tekstura, zrób tak: otwórz loga i w sekcji Fatal Error odszukaj wiersz w którym masz nazwę tekstury - będzie tam również ścieżka do modelu i zgodnie z nią - umieść brakującą teksturę, tylko że tutaj już Ci nie pomogę, ponieważ w plikach oryginału nie ma tej tekstury, więc albo poszukaj w innym z folderów twojego moda albo poproś o upload. Za każdym razem gdy będzie brakowało Ci tekstur - umieszczaj zgodnie ze ścieżką w logu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 @ apg2312 Pliku "tolik.ogf " w mojej gamedacie nie ma, bo nie było potrzeby jego polonizowania (jest to plik siatki 3D postaci) i nie występował ani w fixie 1.1, ani w fixie 1.2, więc nie znalazł się w mojej gamedacie. Poza tym Tolik jest postacia z podstawki, więc gra powinna model wczytywać z polskiej gamedaty, co nie?@Yurek - skrót myślowy - nie chodzi mi o spolszczenie, tylko o pliki moda do pobrania z postu nr. 1. Pobrałem, rozpakowałem, też nie ma tam tego pliku tolik.ogf :) A gdyby gra wczytywała ten plik z podstawki, to nie byłoby błędu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zrobiłem patcha, który powinien naprawić błąd Tolika i "prinesi_hvost" w wersji Alternatywy BEZ DOPEŁNIENIA (w wersji z Dopą nie ma tych błędów). Przy okazji poprawiłem błąd zgłoszony przez apg2312 i jeszcze parę, które sam znalazłem. Zrobiłem dwa osobne patche, dla obu wersji Alternatywy, które można pobrać z linka w pierwszym poście i poniżej: http://yadi.sk/d/pulBbooW5uhg8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Nie mogę pobrać dopełnienia.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi