malakas Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 @Emperor To już w gestii @Portalsa bo on wprowadza zmiany w codzie strony. Jeżeli będzie próbka ikony do wstawienia to na pewno się da zrobić ponieważ AMK chyba też jest obecnie na silniku IPB o ile pamiętam. @kondotier Ja nic przeciw jeżeli inni chcą to bardzo proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Przepraszam ale jakoś nie zauważyłem tematu. Dobrze że Malakas podbił .LordDino - ale jak ja otwieram swój post do edycji, to na dole mam takie opcjeZapisz zmiany - Użyj pełnego edytora i Anuluj.Żadnych powodów zmiany posta nie mam. Przy pełnym edytorze są z prawej u góry krateczki z V lub bez, ale dotyczą np śledzenia tematu.My, zwykli użytkownicy forum, na takie zmiany nie mamy wpływuOpcja ta jest zablokowana dla zwykłych użytkowników ponieważ obawiam się nadużyć. Prosty przykład: Użytkownika A obrazi użytkownika B. Użytkownik B zamiast użyć opcji zgłoś napisze PMa do kogoś z administracji o tym. Jednak użytkownika A w tym czasie może edytować posta a my nawet nie mamy śladu że coś było zmieniane(łatwo dostępnego). Jednak myślę że możemy poszerzyć to uprawnienie dla niektórych osób jednak to kwestia które musimy przedyskutować z resztą ekipy.@malakaswyszło świetnie - myślę, że wielu ucieszy się gdy pasek zostanie zmieniony. Pozostaje jeszcze kwestia ikony edycji. Teraz mamy:http://stalkerteam.pl/public/style_images/brave/comment_edit.pngNatomiast AMK-Team, ma równie ciekawą ikonę radiacji, pasującą do klimatu stalkera, jednak teraz serwer jest niedostępny, więc później podam link.Pytanie - czy zostawiamy bieżącą ikonę edycji? Edit:U naszych wschodnich sąsiadów - mają taki pasek edycji:http://www.amk-team.ru/forum/public/style_images/amk/icon_warning.pngLink do przykładowego posta: tu. Pomysł oczywiście do realizacji. Ikonka radioaktywności jest dobrym pomysłem i postaram się taką zrobić. Użyje kolorów: kolor dla paska to...#222222kolor dla czcionki to...#E0AA4BJutro możecie się spodziewać zmiany. Gdyby kiedyś się zdążyło że znowu przypadkowo zignoruje temat dajcie znać na PMa. Oprócz tego możecie spodziewać się jeszcze innych zmian niedługo. Zrobione. Jak wygląda to Waszym zdaniem teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ta żółta czcionka wydaje mi się mało ostra, tj jakby napis był za mgłą kolor jest spoko :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Pasek jest za jasny i jest taki sam jak ..może zrobimy ciemniejszy.Na podstawowej białej skórce IBP wpis jest na bezbarwnym pasku z ikonką którą zapodał @TheEmperor. Tutaj chyba zrobimy tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Kol. Kfiat słusznie zauważył - tekst jest nieostry, jeśli zaś chodzi o jego jasność - myślę że odpowiedni byłby transparentny pasek edycji - podobnie jak z linku do AMK Team. Być może - wyrzucenie paska i sama ikona radiacji + tekst świadczący o edycji posta - będzie jeszcze lepszym pomysłem?. Jeśli nie sprawi to problemu i nie jest zbyt zajmujące, to w wolnej chwili, prosimy (myślę że kol. dołączą się do prośby) o kolejną wersję paska edycyjnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Nasza podstawowa skórka ma edycję w ten sposób....można zobaczyć na dole strony po lewej jest link do skórek....Zmień styl. Amk korzysta z podstawowej skórki i dlatego wpis jest podobny. Pasek w kolorze tła nie problem, poszukam kodu i zrobione.Ja zmieniłbym jeszcze opis, np. bardziej podoba się tekst...Wpis edytował @TheEmperor dnia...28.06.2013. //Być może - wyrzucenie paska i sama ikona radiacji + tekst świadczący o edycji posta - będzie jeszcze lepszym pomysłem?.Też tak myślę. Próbkę tła zrobimy szybko, tylko nie wiem jak duża ikonka mieści się w tym miejscu bo ją również trzeba przygotować. Nowe próbki...Kolor tła to ...#121212Czcionka...#404040 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zmienione, teraz jest tak:.edit { padding: 8px 8px 8px 28px; background: #121212 url('{style_images_url}/comment_edit.svg') no-repeat 6px 10px; border: 1px solid #121213; color: #404040; font-size: 11px; margin-top: 15px; line-height: 18px; } 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Dziękuję za powyższą zmianę - teraz o edycji informuje ikona radiacji + wpis jej dotyczący. Jestem bardzo zadowolony ze zmian...myślę że pozostali uczestnicy dyskusji i wnioskodawcy pomysłu - również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Bardzo fajnie, ale ja nie mam ikony radiacji. Czy ktoś ją widzi ? Jeżeli trzeba czasu na przebudowę skórki to inna sprawa, ale obecnie mam ciemny tekst który nie jest próbką #404040 (kolor żółty), ale ten obecny jest również dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Tak, zrobiłem zmianę w poscie i pięknie mi się wyświetliła. Tylko ten żółty kolor, wg mnie trochę nie pasuje. Już proponowałem różowy, a teraz jeszcze dodam jasnoniebieski. Edytowane, dla pojawienia się paska edycji.Druga edycja. Tym razem litery mam jasnoszare, bez obramowania. Takie coś może być :thumbsup: . Edytowane 29 Czerwca 2013 przez kondotier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Ctrl + f5 może pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 U mnie wygląda to w ten sposób...http://images.gameru.net/image/a775291115.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 @malakassama ikona jest pod linkiem:http://stalkerteam.pl/public/style_images/brave/comment_edit.svgma nietypowe rozszerzenie .svg, może masz zablokowany ten obrazek? Ja używam Firefox'a i nie mam problemu z jej wyświetlaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Ikonkę w linku widzę, ale na forum jej nie mam. Czyściłem już ciasteczka i przeglądarkę. Korzystam z Opery 64 bit. Odświeżanie i ponowne logowanie nic nie pomogło. Na razie nie wiem o co biega...czas pokaże... . //Już proponowałem różowy, a teraz jeszcze dodam jasnoniebieski.@kondotier chodziło o to by nie mieszać kolorów które są już w użyciu, tylko po to by nie robić zamieszania, ale jasnoniebieski ten którym są litery http również jest bardzo dobry. Próbka ...#A6DCE9wygląda to wówczas tak...Wpis edytował @malakas dnia...29.06.2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Nie zrobiłem tego do końca zgodnie z W3C. Poprawię to jutro i zobaczymy czy będzie u Ciebie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Ale o kolorach pisałem, kiedy nie wiedziałem o zmianie żółtego na szary i likwidacji obramowania.W drugiej edycji pochwaliłem to co jest. Naprawdę, teraz jest dobre . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Właśnie odkryłem dlaczego nie widzę ikonki radiacji przy wpisie o edycji postów. Na Operze przy ustawieniu powiększenia strony 100% jest niewidoczna.Po zmianie powiększenia strony o co najmniej jeden stopień w górę lub w dół ikonka pojawia się na miejscu. O co tutaj chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 @malakasNie mam Opery, trudno mi powiedzieć - znalazłem jednak poradę (być może oczywistą?) tutaj rozdział: Animowane obrazki, ponadto natknąłem się na takie info. link - pytanie jaką teraz masz wersję przeglądarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 @The Emperor Opera aktualizuje się sama więc mam zawsze ostatnią...obecna to 12.15 x 64 bit... . Te opcje w linkach to ustawienia fabryczne nie wymagają ingerencji. Osobiście brak ikonki mi nie przeszkadza, ale dziwne że pojawia się wszędzie tylko nie na standardowej wielkości strony tzn. 100%... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi