kondotier Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 @cez137 Kiedy forum przechodziło na nowy serwer, część spolszczeń została w archiwum. Jak jeszcze kiedyś coś takiego Ci się przydarzy przy pobieraniu spolszczeń starszych modów, to tak jak napisał @tom3kb , od razu pisz do portalsa na PW dołączając tak jak teraz screena. Czasem może to być informacja, że wystąpił Error nr XXXX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Z braku nowych modów, robię przegląd starych. I padło na ten. Ale tym razem wgrałem wersję z teksturami od @gawron . Muszę przyznać, że prezentuje się o wiele ciekawiej. Kto jeszcze z tym modem nie miał do czynienia, powinien zrobić to jak najprędzej. Mod relaksowy i nietuzinkowy. DODANO: Szkod, że co dobre, szybko się kończy. Tak jak ten mod. Jeden śmigłowiec zestrzeliłem. Do drugiego wsiadłem. I tak przygoda się zakończyła. Mimo upływu lat, obiecany dalszy ciąg moda się nie pojawił. A tak dobrze się zapowiadało. @gawron Jakbyś zrobił jakiegoś patcha, tak aby używając noktowizorów w lepszych pancerzach, zamiast zielonego kisielu widzieć coś przed sobą, byłoby przyjemniej grać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 18 godzin temu, kondotier napisał: I tak przygoda się zakończyła. Mimo upływu lat, obiecany dalszy ciąg moda się nie pojawił. A tak dobrze się zapowiadało. Ale tak jest z wszystkimi modami od tego teamu Niby wszystkie się trochę łączą ale żaden nie jest sequelem poprzednika, trochę nawiązuje do niektórych zdarzeń z poprzedników, czasem jakaś postać albo coś z rozmów. Aż w końcu przyszło zamrożenie najnowszego i wszystko jest takie niedomknięte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 W dniu 17.02.2019 o 20:34, kondotier napisał: Jakbyś zrobił jakiegoś patcha, tak aby używając noktowizorów w lepszych pancerzach, zamiast zielonego kisielu widzieć coś przed sobą, byłoby przyjemniej grać. Zgodnie z sugestią ten mini fix.7z zmienia widok w noktowizorze z zielonego kisielu na: Spoiler Słabsze kombinezony i te bardziej zaawansowane technicznie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 @gawron To teraz te widoki z noktowizorem, powinny zachęcić nowych forumowiczów, do przygody z tym modem. Tym bardziej, że może on być wprawką dla początkujących. Szkoda, że moda już ukończyłem, bo bym to na "własne oczy " sprawdził . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) hmm? jakby tu zacząć? Wiadomo, jak to u mnie, wszystko Si ale wylatuje przy ładowaniu gry, statyka, textury i trawy na 0, grafika na niskie, rozdzielczość 1024x968, wyczyszczony rejestr, usery i fsgejmy porobione, wersja Gawrona, co to może być? o czymś zapomniałem znowu?czy komp za słaby? taki log FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CBlender_default_aref::Compile [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender_R1\Blender_default_aref.cpp [error]Line : 75 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Not enought textures for shader, base tex: prop\prop_barbwire3 Edytowane 16 Maja 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 @cez137 no nie rozwalaj z wersją gawrona Byś chociaż najpierw zwykłą sprawdził, ta była bez bajerów i raczej prosty mod więc powinieneś dać radę. A spróbuj np na dynamicznym oswietleniu. Bo taki wylot w modach był jak się grało na statyku zamiast dynamicznym oświetleniu. Tylko czy komp ci wyrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 @cez137, @tom3kb ma racje, na statyku nie pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 @tom3kb @gawron macie racje, myślałem że jak jest do wyboru to można jej użyć, wziąłem na dynamiczne i na pełne dynamiczne i poszło, no niby chodzi ale jest taki dziwny efekt gdy się obracam, taki jakby rozmazany ekran, i tylko gdy się obracam, tak to normalnie wszystko, trochę wolniej chodzi kursor w PDA i w ekwipunku, efekt o którym piszę jest na foto, no chyba że tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Nie powinno tak być, jeśli jeszcze masz z czym zjechać w ustawieniach, zrób to. Jeśli to nie pomoże, zagraj w wersję podstawową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) @gawron no nie bardzo jest już z czym zjechać, z czym mogłem to zjechałem, pograłem chwilę i jednak lipa z takim efektem, dobra spróbuję wersję podstawową dobra na podstawowej nawet się nie uruchamia, wyskakuje monit że x-ray przestał działać, szukam czego innego Edytowane 16 Maja 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 @cez137 W 2013 kiedy mod się pojawił, to ja miałem można powiedzieć namiastkę komputera. Był to typowy biurowiec z CoreDuo chyba 2.5 GHz, 4 RAM i wsadzoną słabiutką kartą graficzną. A nie miałem z modem żadnych problemów. Postawiłeś go na "dziewiczej" podstawce, czy na oczyszczonej z gamedaty po innym modzie? Wystarczy że z poprzedniego moda został user.ltx z innymi parametrami, których z ustawień nie da się zmienić. Usuń oryginalny user.ltx ( nawet ten z podstawki ) a mod zrobi swój nową grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) @kondotier postawiłem go na wersji 1.0004 którą Ty mi podesłałeś kiedyś Edytowane 17 Maja 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 @cez137 Parę wpisów wyżej masz zrzuty ekranu z lutego. Mod pobrany ze zsyłacza w #1, postawiony na tej samej podstawce którą masz, wiec nie ma możliwości aby nie zaskoczył. Coś musiałeś namieszać. To lekki mod, więc i na Twoim komputerze powinien hulać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 @kondotier dobra chodzi, pobrałem teraz tą paczkę z megi i na tym poszło, bo wcześniej zrobiłem go na tych linkach z waszego serwera i coś nie hulało, wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 @cez137 Nie ważne skąd pobrałeś, ważne że możesz grać. Z fabułą moda i prowadzeniem rozgrywki nie powinieneś mieć problemów, więc życzę w samodzielnym jego przejściu. A jakby co, to tu zajrzyj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Witajcie, przy rozmowie z tym kolesiem z Baru wylatuje bez loga, próbowałem kilka razy i za każdym razem wylatuje, co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @cez137 Jest nawet na pierwszej stronie tematu. Błąd w modzie, to zadanie poboczne, olej sprawę, nie bierz go i graj dalej. Ktoś tam napisał też, że: Cytat Z Famą można pogadać, należy wyedytować tylko 2 pliki tekstowe. Jeden to "stable_dialogs_bar.xml" a drugi... Zapomniałem, ma "teamx" w nazwie. Jak znajdę te pliki to podrzucę info, co i jak. I już się potem nie odezwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @tom3kb aha, musiałem to przeoczyć Mam problem, mam znaleźć niejakiego Sokoła, ma być w Kordonie, w wiosce kotów go nie ma,w ATP też, poza tym w wiosce nie chcą ze mną gadać i mówią żebym poszedł do Sidora żeby mnie sprawdził, on też nie chce gadać, ale przecież to było na początku i on mnie już sprawdzał, to tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @cez137 @kondotier już ci wklejał link do poradnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @cez137, Sokół powinien stać za wzgórzem przy ognisku między ATP a lokomotywą koło tunelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @tom3kb tak wysyłał mi ale ten poradnik to nie do końca pokrywa się z tym co jest w tym modzie, np: nie ma tam nic o czarowniku, jest o Kołdunie, którego wgl nie spotkałem albo "Otrzymujemy informację o lokalizacji schowka i jest on zaznaczony na mapie, szarym kółkiem. Może się pokrywać z tradycyjnym schowkiem. Dostępu bronią świnie, dziki i psy. Odnajdujemy oba schowki, jeden w pniu, drugi to plecak na kamieniach." - schowek z pendrajwem dla sokoła w DM, nie był zaznaczony żadnym szarym kółkiem i przeszukałem te schowki wszystkie i nic nie znalazłem, większość jest pusta z resztą nie tylko w DM bo i w całym modzie wiele schowków to jakieś atrapy albo niewiele się tam znajduje, zazwyczaj jakieś bzdety typu 3 bandaże albo jakiś popularny art wart grosze, także tak to jest z tymi poradnikami, nie zawsze one "działają" tak jak powinny, dlatego czasem czytam poradnik a mimo wszystko pytam tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 34 minuty temu, cez137 napisał: tak wysyłał mi ale ten poradnik to nie do końca pokrywa się z tym co jest w tym modzie, No bo nie każdy poradnik to jest 100% dokładnie opisane tego co jest w modzie, ludzie też nie wszystko muszą opisać, a i niektóre to jest jedna z możliwości, która trafiła się akurat temu co poradnik pisał. Np: jakiś przedmiot ma ze 3 punkty spawnu, on go znalazł "tutaj", a ty jak będziesz się trzymał kurczowo poradnika to do śmierci moda nie przejdziesz bo tobie się ten przedmiot akurat zrespił 5 drzew dalej. A akurat w tym jest napisane o twoim problemie, że za torami mamy Sokoła szukać przy ogniskach, a nie w zabudowaniach. Puste schowki to przypadłość wielu modów, dostawałeś powiadomienie, jest opis na mapie, a tam pustka. No i w nie każdym schowku zaraz muszą być super arty i jakaś giwera, a nawet nie powinny, bo by było za łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @tom3kb dobra nie będę się wdawał w szczegóły, napisałem wszystko wyżej, a skoro nie każdy jest dokładny w 100% to gdzie jest Karb w Barze? Bo o nim też nic nie znalazłem, cynk jest od Barmana żeby z nim pogadać, jest gdzieś w Barze ze "swoimi" i to nie jest raczej powinnościowiec, z resztą, powinność nie pozwala mi wleźć do ich bazy więc wątpię żeby był tam u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @cez137 a tak trudno włączyć PDA i zakładkę stalkerzy, przejść się po Barze (nie jest za duży i nie ma w nim wielu stalkerów chyba, a nawet jeśli to w paru miejscach) i jak ci się pojawi w kontaktach Karb to będziesz wiedział, że jesteś w pobliżu. Do tego ci się wyświetli czy to stalker czy np gość z Powinności. Ciężko pamiętać gdzie jest każdy stalker, w każdym modzie. Kombinuj ja już tak nie raz npców szukałem jak pamięć zawiodła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi