cez137 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Ludzie pytanie mam, postawiłem tego moda i bardzo wolno chodzi mi myszka w menu, przyspieszyłem ją w menu jak i grafikę polepszyłem ale nadal to samo, dlaczego tak się dzieje?a znowu w grze to tak wygląda jakbym miał odwróconą mysz, ale gdy odznaczam tą opcję i z powrotem wracam do gry mysz nadal jest odwrócona, gdy wchodzę w opcję znowu opcja odwrócenia myszy jest zaznaczona/podświetlona i tak cały czas, ja ją odznaczam a ona się jakoś sama zaznacza, niezłe jaja, nigdy takich jaj z myszą nie miałem, wyjście z gry do windowsa nic nie pomaga, co robię nie tak? Dobra przeinstalowałem go i myszka wróciła ale nadal strasznie powoli chodzi w menu z resztą w grze też niewiele szybciej pomimo jej przyspieszenia w opcjach gry i jest taki głupi efekt (już nie pierwszy raz się z nim spotykam w modach) że gdy zatrzymuję myszkę to ona nie zatrzymuje sie natychmiastowo tylko jakby jeszcze celownik leciał trochę dalej, jest to mega irytujące dla mnie do tego stopnia że uniemożliwia normalną grę, do tego zauważyłem że u mnie ten mod nie chodzi płynnie tylko delikatnie laguje, pomocy Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Nikt nic? @kondotier @OldMan @tom3kb rzućcie okiem w wolnej chwili o co tu może chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Cez137: https://stalkerportaal.ru/load/teni_chernobylja_novyj/teni_chernobylja_globalnye_modifikacii/tajnye_tropy_2_autumn_aurora_2/136-1-0-2839 https://yadi.sk/d/mBVOjVt83Uw3Zd https://stalkerportaal.ru/load/teni_chernobylja_novyj/teni_chernobylja_repack/s_t_a_l_k_e_r_shadow_of_chernobyl_tajnye_tropy_2_autumn_aurora_2_2011_pc_124_repack_by_serega_lus_124_5_2_gb/131-1-0-2154 http://synthira.ru/search?q=Тайные+Тропы+2 http://synthira.ru/load/s_t_a_l_k_e_r/ten_chernobylja_mody/tajnye_tropy_2_autumn_aurora_2/19-1-0-1380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 @cez137 Nie jestem Ci w stanie na to odpowiedzieć. Ale spróbuj w ustawieniach zaawansowanych ( tego nie pokazujesz ), zmniejszyć takie coś jak gęstość trawy, odległość widoczności i jeśli w modzie są, to te bajery oświetleniowe. Chociaż one mają raczej wpływ na samą grę. Możesz też zaktualizować sterownik od myszy. No i przy tych upałach, jaką masz temperaturę procesora i karty? Dawno odkurzałeś jego wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Cez137 - specjalnie dla ciebie; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) @vidkunsen ale które mam zainstalować? @kondotier oczywiście że grzebałem w zaawansowanych, zawsze to robię, niestety nic to nie dało, myszka jest nowa, ma może ze 2 miesiące i na innych grach jak i na modach jest ok, temperatura? Wątpię aczkolwiek sprawdzę to włączyłem kompa, przed chwilą, oto temperatura Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Sprawdź wersję - data i numer dodatków czy też wersji końcowej i sam oceń, to twój komp i twoja gra. Ustawienia - drugi obrazek. Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 @vidkunsen całego moda i wszystkie patche i spolszczenie mam z 1 posta, nie dodawałem nic do tego 3 godziny temu, vidkunsen napisał: Ustawienia - drugi obrazek. ale co drugi obrazek? mam tak poustawiać u siebie czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Żesz w mordę, chłopie, staram się jak mogę, nawet piktograficznie, tak możesz tak ustawić jak mam ja lub jeszcze obniżyć np trawę, tekstury, szczegóły obiektów na 0 - na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 @vidkunsen no ale to nic nie da, myślałem że chodzi Ci o coś innego po drugie pisałem już że bawiłem się ustawieniami a myszka nadal wolno chodzi przypomnienie: nie chodzi o żadne graficzne wytryski tylko głównie o tą myszkę, z wytryskami i lagowaniem sobię poradzę właśnie w tych opcjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 @cez137 Wejdź w enb. To chyba było Shift + F12. Zwykle tak się włącza w innych grach. Może tam pobaw się ustawieniami. Nie wiem, czy pomoże, ale spróbować chyba nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Cez137 - więc zachodzi może konflikt miedzy twoim kompem a modem? Spytaj techników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 @Protean 28 minut temu, Protean napisał: Wejdź w enb. To chyba było Shift + F12. tj shift + enter, tak, też o tym pomyślałem, i wchodziłem tam, ale po pierwsze jest to po angielsku a po drugie nie znam i nie wiem co mam tam odznaczyć, co pomniejszyć, co powiększyć a co zaznaczyć, nie znam jakiś fachowych pojęć graficznych, coś tam się pobawiłem losowo ale to też nie przyniosło oczekiwanego efektu @vidkunsen najwyraźniej, szkoda bo byłem ciekaw tego moda, jakoś odniosłem wrażenie że jest jakiś taki inny, szczególnie po obejrzeniu gamepleji filmistera bo właśnie to ogrywa a raczej ogrywał bo też mu się wysypał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Grałem w tę odmianę moda, sepia na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 @cez137 daj znać czy sobie poradziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 @OldMan nie, nadal stoję w tym samym miejscu, myszka wolno chodzi moja myszka tj coś takiego, może tu jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 @cez137spróbuj czegoś takiego - odinstaluj drivery od tej myszki razem z aplikacją ze screena. Odłącz ją od kompa, zrestartuj komputer, podłącz mysz i pozwól, żeby windows zainstalował swoje standardowe drivery. Może faktycznie aplikacja do myszki w jakiś sposób gryzie się ze Stalkerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 @cez137 Lub pobierz moją wersję na której jakiś czas temu grałem: https://drive.google.com/file/d/1f_oVHv8Ww1EJUI-DTC3PhQ9QQKjbSlOI/view?usp=sharing W paczce jest TŚ 2 Update Finall + AA 2. Wypakuj w dowolne miejsce zrób skrót do XR_3DA.exe (jest w ścieżce Tajne Ścieżki 2 AA\bin) na pulpit i sprawdź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) @OldMan tu jest wszystko w porządku? Nadpisałem ehh Ty to masz łeb jak sklep do tych kąKuterów no działa normalnie, nie, nie będę pytał jak to zrobiłeś bo i tak nie ogarnę pewnie Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Oj tam oj tam Najważniejsze, że działa. p.s. A Tajne Ścieżki 2 to jeden z moich ulubionych modów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Mój także. Ta fascynacja czy z recepty podanej i wrzuconej wg. niej do anomalii coś wyjdzie czy znowu tylko pustak wypalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 (edytowane) Ludki da się jakoś pozbyć tej mgły? A nie to tylko pogoda, myślałem że to jest tak cały czas, można usunąć ten post Edytowane 5 Września 2020 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Ludzie gdzie jest dekoder dla Charona? wg jednego z filmów na YT jest w miejscu na foto, ale goścu chyba gra w inną wersje niż ja, u mnie go tam nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @cez137 Burery mogły nim gdzieś rzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 (edytowane) @Protean no mogły, ale to by się rzucił w oczy, przeszedłem kilka razy te korytarze i nic nie znalazłem Edytowane 7 Września 2020 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi