FilmisterPL Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 W dniu 3.08.2015 o 12:11, Gatzek napisał: Pograłem wczoraj chwilkę w wersję PL. Zrobiłem parę początkowych zadań. Początek bardzo stabilny, spolszczenie super. Gra nie jest masochizmem, przynajmniej na początku. Startujemy z dobrą bronią, pancerzem, detektorem i okrągłą sumką. NPC strzelają celnie, ale bez przesady. Mod u mnie wywalał się na DX11 i DX10. Na pełnym dynamicznym bez DX chodzi bardzo płynnie. Polecam dograć do moda Atmosfear (link do adaptacji AF3 jest na rus forum. Po instalacji adaptacji trzeba tylko ręcznie przegrać jeden plik z polskiej wersji AF3 do moda). Ja dziś zacząłem nowy materiał nagrywać ale niestety nie mogę porozmawiać do końca z Galaretą w Barze Powinności do tego ekran robi się czerwony,zmieniałem ustawienia graficzne w modzie ale to nic kompletnie nie pomaga więc wychodzi na to że nie dowiem się kto włamał się do kontenera. Czasem mam wrażenie że mod był pisany na kolanie w pociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 A zmieniłeś oświetlenie, były tu czasem problemy, u niktórych, że czasem musieli zmieniać ze statycznego na dynamiczne albo na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Zmieniałem jak się dało i nic mi to nie pomagało,szukam Wind Of Time ale coś odszukać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 @FilmisterPLTo na razie nic innego mi nie przychodzi do głowy. A Wiatr Czasu jest -> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 12 minut temu, tom3kb napisał: @FilmisterPLTo na razie nic innego mi nie przychodzi do głowy. A Wiatr Czasu jest -> Zainstalowałem spolszczyłem ale podejrzewam że broi mi sprawę karta graficzna oto LOG xray_admin.log Co lepsze pierw zainstalowałem moda Wind of Time bez spolszczenia i hula,stworzyłem gamedatę,wkleiłem zawartość spolszczenia gamedaty jest po Polsku,dodałem bin bo wiadomo bez tego ani rusz i z naszym spolszczeniem jakie stworzyliście mod nie działa,zaraz po wczytaniu,ba nawet nie wczyta się do końca X Ray przestaje działać i tyle oto LOG : xray_admin.log 9 minut temu, FilmisterPL napisał: Zainstalowałem spolszczyłem ale podejrzewam że broi mi sprawę karta graficzna oto LOG xray_admin.log 38 kB · 1 pobranie Co lepsze pierw zainstalowałem moda Wind of Time bez spolszczenia i hula,stworzyłem gamedatę,wkleiłem zawartość spolszczenia gamedaty jest po Polsku,dodałem bin bo wiadomo bez tego ani rusz i z naszym spolszczeniem jakie stworzyliście mod nie działa,zaraz po wczytaniu,ba nawet nie wczyta się do końca X Ray przestaje działać i tyle oto LOG : xray_admin.log 36 kB · 0 pobrań Ja podejrzewam że karta za słaba i tyle bo na 1070 gwarancji nie uznali fiuty a gram na 740GT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Gdzie tam karta, ja ma gts450 z 2011r i jeszcze nie było moda do stalkera i nie będzie takiego, który by mi nie poszedł. Ale Wind of Time to masz repack i do niego masz zrobione spolszczenie. A nie, że czasem do Zewu to instalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 @FilmisterPL Końcówka loga: [error]Expression : fatal error [error]Function : CModelPool::Instance_Load [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\Layers\xrRender\ModelPool.cpp [error]Line : 117 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find model file 'actors\stalker_ecologist\stalker_ecolog_military.ogf'. Nie masz modelu. Zresztą nie tylko jego. Nie wiem jak najjaśniejsza lokalna gwiazda robiła spolszczenie, ale raczej nie majstrował przy modelach, więc to trochę dziwne, że bez spolszczenia działa, a z nim nie. Zacznij od przeinstalowania gry i nie próbuj stawiać paczki na polską podstawkę, bo tłumaczenie działa tylko z repackiem od Seregi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Zaraz zobaczę bo mam też inną wersję z Torenta i to może być przyczyna,pobiorę zainstaluję dam Tobie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 @FilmisterPL Jest możliwość pobrania kompletu z Mega. Pobierz, wypakuj, przeklej do nowego katalogu i graj. A uwaga @Sierioża o repacku jak najbardziej właściwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 @FilmisterPL To nie może być "inna wersja z torrenta", tylko ta konkretna, pod którą było robione spolszczenie. Nie wiem czy pojawiały się jeszcze jakieś fixy, albo czy jest inny (nowszy) repack od Seregi. Stawiaj TYLKO na tym, który jest w pierwszym poście podlinkowany, bo inaczej nikt Ci nie da gwarancji działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Mam już właściwą ale i ta nie chce się wcale zainstalować Sterowniki i biblioteki aktualne Wersja jak widzieliście 1.3,trochę to dziwne bo kiedyś chwilowo moda pokazywałem ale spolszczenie nie było jeszcze gotowe w pełni więc się powstrzymałem z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Zmień nazwę folderu do którego pobrałeś instalator na dowolną inną, byle po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karozilla Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Hej ja właśnie ogrywam Klondajk 2.0 Pod Osłoną Śmierci i mam taki problem,ponieważ przy przechodzeniu na lokację Polesie na wczytywaniu zacina się gra.Wszystko jest zainstalowane a gra dziala bez zarzutu a na Polesiu mam zrobić zadanie fabularne z naukowcami.Próbowałam już zmiany ustawień,ale nic to nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 @Karozilla86 A Fatal z loga to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karozilla Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Dam całego loga jeśli już bo u mnie jakieś dziwne znaczki wyskakują będę wdzięczna za wszelką pomoc xray_user_02-04-22_09-34-15.mdmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 (edytowane) @Karozilla86 Ty zły plik wysłałaś. To musi mieć format .log a nie .mdmp Przykład: Ten na samej górze tam co pisze na koniec log to ten musisz podesłać. Edytowane 4 Lutego 2022 przez Suseł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karozilla Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 o cholera przepraszam xD juz się poprawiam xray_user.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 No ja zbyt głupi jestem żeby to ogarnąć.... Może trzeba moda przeinstalować? Skopiuj sobie save'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 @Karozilla86 a na jakim oświetleniu grasz? jak na statyce to zmień na dynamikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karozilla Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Pomogło.Dzięki wam chłopcy za pomoc .:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Przyznam, że nawet ciekawy mod, choć trzeba pamiętać, że swoje lata już ma, bo zadebiutował w 2015. Główny wątek jakoś specjalnie mnie nie porwał, a dodatkowo w Klondajku nie ma zbyt wielu zadań pobocznych. Uważam, że na wyróżnienie zasługuje zadanie, które zleca nam Barman - dość obszerne, ale wykonując je, można poznać historię kilku bandyckich grup, oraz ich hersztów. Podobało mi się też jedno zadanie w D. Mroku. Nie spodziewałem się, że zleci nam je... Nie będę spoilerował, ale dodam, że była nutka mistycyzmu. Szkoda, że tylko jedna, bo bardzo lubię takie momenty w modach. Na uwagę zasługuje jeden fragment, ale o tym w spoilerze. Spoiler W Klondajku na krótką chwilę stajemy się kontrolerem. Z tym się chyba jeszcze nie spotkałem w żadnym modzie i tak jak wspomniałem - trwało to dosłownie przez moment. Najlepsze jest to, że mogliśmy zzombifikować NPC po najechaniu na niego kursorem. Jest też kilka lokacji z buildów, a nawet animacje korzystania z medykamentów, co aktualnie w modach jest normą. Animacje może i nie wyglądają tak ładnie, jak w Anomaly, ale są. Podobno grę można ukończyć na kilka sposobów, a nawet dołączyć do Powinności lub Wolności. Ja olałem te dwie frakcje i grałem jako samotny stalker do samego końca, choć poprosiłem Wolność o pomoc w pewnym zadaniu. Nie można zapomnieć o specjalnym PDA, dzięki któremu po zebraniu odpowiedniej ilości punktów możemy wybrać umiejętności. Niektórych z nich trzeba się nauczyć, aby wykonać pewne zadanie. To akurat mi się nie podobało, ale okej - tak wymyślił autora moda. Ogólnie, to Klondajk ma trochę wad. Przede wszystkim mało zadań pobocznych, a sporo lokacji. Główny wątek też mógłby być ciekawszy. Nie zabraknie również prostych błędów na Bagnach (problem ze znacznikami na mapie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innowierca Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Macie jakiś link do ściągnięcia ten finalny nie działa coś jest nie tak nie mogę rozpakować wywala mi błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 @innowierca Tu masz moda na Yandeksie, dwie części https://disk.yandex.ru/d/7o9mCtnkdcWQY https://disk.yandex.ru/d/NmX2y2ZhbYLvsg I bądź łaskaw pisać, stosując kropki i przecinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 @innowierca Samego moda możesz też pobrać z naszego serwera, bo na początku br. roku wrzucałem go na nasz serwer. Chyba, że coś jest z tym linkiem nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innowierca Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 OK dzięki za podpowiedzi, teraz znowu zonk nie działa przybliżenie lub jak kto woli celownik snajperski czarny ekran,mało lornetka jest w prawym górnym rogu. Jak tu żyć skoro każdy mod jest taki sam zawsze jest jakiś babol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi