Jump to content

[COP] Mod jeden strzał - jeden trup

Recommended Posts

Witam, czy istnieje taki mod do Zewu Prypeci aby obrażenia broni były tak podkręcone żeby do ubicia stalkera w normalnym dobrym kombinezonie wystarczały 2 góra 3 strzały w korpus ?? Do SoC-a są takie np. Dima final mod w który mi się bardzo dobrze grało, ale ja chciałbym do Zewu. Przeszedłem wszystkie częsci Stalkera i potrzebuję jakiejś odmiany a oryginalna mechanika gry gdzie przeciwnik jest w stanie przyjąć na klatę przynajmniej pół magazynku z kałacha niespecjalnie mi odpowiada. Pozdrawiam

Wasili20 jak chcesz to: gamedata - config - system i creature - actor i w plikach system i actor oba.ltx podkręcasz sobie to co chcesz czyli możesz sobie zrobić nawet real jak chcesz i dotyczy to 90% z każdej podstawki, wymogiem jest posiadanie przez moda w/w plików.

;)

Dziekuję za odzew, właśnie sprawdziłem ten mod MSO pobrałem stąd moddb ale nie działa jakbym chciał bo wrogowie jak i protagonista mogą przyjąć kilka kulek zanim padną. Opcja z modyfikacją pliku bardzo ciekawa bo mógłbym zastosować wtedy do dowolnego moda, tylko ja zero pojęcia w modzeniu jedyne co potrafie zmienić sobie to udzwig:biggrin:. Mógłby ktoś napisać jakie dokładnie parametry w pliku actor trzeba zmienić? 

Ja zmieniam za poradą mojego duchowego guru, mojego Miszcza Pietrka Cichoslawowicza:

System.ltx - max weight lub max run weight( nie pamiętam) np. na 1000.0

w actor.ltx: inv. weight - 1000.0

max weight jw.

jump np na 25 co daje wysoki skok* tu konieczna zmiana podana poniżej

nowicjusz, stalker, mistrz, weteran - wszystko dajesz na zero np: coś tam coś tam 0.0

0.0 0.0 itd

radiation jest np. 0000001 a dajesz 0000000

run walk weight tez jw./ na 10008

1000 - tona w plecaku, na garbie i w trakcie biegu

sa tez pliki dotyczące oponentów - czyli ich damage itd/itp

oraz twoje damage które też możesz zerować

do tego spałner na min. sprzęt, amunicję, arty i idziesz do wora sidora lub pasera z baru i masz kasę jakby co pod ręką.

Musisz kombinować sam!!! - nie zpomnij zrobic kopii w/w plików w oryginale i...i milej zabawy w ok. 20 - 30 minut przy zmianie wartości twojej postaci, mutkow, oponentow ludzkich, cen za arty itd/itp ;)

* jak dasz skok na 25 a nie zmienisz sobie ustawień postaci to może to być ostatni skok bo w realu trudno po skoku na 25 metrów wylądować w całości mając 1G - przyciąganie

Mimo w/w zmian dalej uważaj na min. promieniowanie, działa w przypadku 80% modów i w podstawkach, aha!!! ja zrobiłem udany eksperyment i jak brakowało plików w modzie system lub actor.ltx to je dodawałem, a co!!!

Zona jaka widzisz, "znasz"to tylko jedna z realności - vide Doppelgänger!!!

:)

p.s. zrobilem to co w/w z pamki, nie mam pod ręka w/w plików więc mogłem coś przegapić, es tut weh meine waffen kammeraden ;)

Edited by vidkunsen

Jak można grać w stalkera z udźwigiem 1000 kg przecież to kretyństwo :p

W ogóle co ty zbierasz, ze tyle śmieci nosisz. Rozumiem Egzoszkielet ze 100kg lub trochę więcej udźwigu, do tego jakieś arty dodające wagę i dobijemy maks do 150? To takie coś jeszcze mogę przełknąć w tej grze ;)

Edited by tom3kb
  • Positive 1

• Meta locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.