MOS Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Mógł by ktoś przetłumaczyć/wyjaśnić co to te robaczki w instalatorze oznaczają? A i B oraz 1, 2, 3 ...14, 15, 16?? Zainstalowałem wszytko domyślnie bo nawet jak bym chciał coś zmienić to nie wiem co tam mam "zaptaszyć" lub nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @kondotier Witam, mam problem zawiesiło mi się w PDA zadanie na odszyfrowanie PDA u mechanika nie mam ,żadnej lini dialogowej u mechanika . Żadnych innych zadań nie mam biegam po wszystkich gościach , jestem na pierwszej lokacji moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @MOS Płonne nadzieje. Tłumaczenie tych robaczków na nasze ze screena, jest praktycznie niemożliwe. Jak widzisz, znaki mają różne dodatki. Daszki, ukośniki kreseczki itp. A każdy taki znaczek zmienia znak w inną literę. A nawet ledwo widoczna kropka, ale powyżej niż taka normalna, stanowi odrębny znak. Powiększanie screena rozmywa te dodatki. Ale ja nie pamiętam, aby przy stawianiu tego moda, trzeba było coś takiego robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @kanon1022 Masz podejść do miejsca gdzie siedział mechanik i skrypt sam zaskoczy(tak na 1-2m od krzesła) dostaniesz info co masz robić dalej. @kondotier Co do tego instalatora, to już mi to w sumie niepotrzebne, mod zaliczony. Co do moda po ukończeniu: Kompletnie zwalony balans z mutantami, potrafią zestunować nas jednym ciosem, następnie błyskawicznie wykończyć(to już było lekko chore). Dochodziło do sytuacji że snorki potrafiły wbić się do bazy monolitu i wszystkich tam wykończyć(w tym bunkrze na 1 mapie)! To co się działo w Prypeci to już jest GRUBO pojeb... w "księgarni" parę tuszanek i niby psów wyrżnęło parunastu monolitowców. To samo w "szpitalu" parunastu chłopa uzbrojonych po zęby padło od 3-4 snorków(no ludzie!). Spawn mutantów też zasługuje na oddzielny akapit, gra potrafi respawnować mutanty nam pod nogi lub npc-om(dla tego te ekipy tak padały). Sam koniec gry czyli Elektrownia to czysta męka, uciekasz a tu dojebmy ci jeszcze >emisje<(no i bądź człowieku mądry). Mało tego dowalimy ci noc jak w dup... u murzyna i zero wyposażenia. A jak już się połapiesz w którą stronę biec to masz pola anomalij i nibyolbrzyma na plecach. I nie zapominajmy o kompletnym braku zadań pobocznych(z tym pistoletem to chyba jedyna). Znów mod z fajnie zapowiadającym się początkiem, zakończenie przemilczmy. Łatwo o kasę, noktowizory u mechanika są zbugowane, transmutacja daremna, taki średniak nic ponadto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) @MOS Mechanik cały czas siedzi na krześle, i się nigdzie nie rusza . Może trzeba podejść o którejś konkretnej godzinie. Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Obczaj od 6:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) @MOS Większość tych zadań wykonałem , ale nawet ten Gewara i też mechanik nic. Mogłem poplątać jakieś zadania nie mam żadnych dialogów. Jak to instalowałeś ,że masz wszystko po polsku ja imiona stalkerów mam w krzaczkach. Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Moda zassałem z Mega(W formie Instalatora) nic podczas instalacji w opcjach okna nie zmieniałem. Później wrzuciłem plik: localization.ltx do gamedata/ configs no i na koniec przemianowanie katalogu rus z na pol(tego się u szukałem w instalce bo nie ma podanego gdzie to jest, sam już zapomniałem lokalizacji w folderze gamedata) Na koniec polonizacja z serwera ST. Tak zainstalowany mod ukończony bez chyba jednego wylotu i bez żadnych błędów w polonizacji. Więc coś masz nie tak bo jak wcześniej spolszczenie było bardzo dobrze zrobione i nie miałem z zadaniami żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 @MOS Dzięki, działa pomieszałem trochę pliki przy instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkov Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Jest jakiś sposób by zmienić Fov w modzie "Kroniki Czarnobyla"? Fov switcher nie działa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Możesz spróbować przez konsolę z komendą bodajże fov_factor, ale bardzo możliwe że ta opcja jest zablokowana. Silnik jest jakoś tam zmodyfikowany i często jak mod ma swój własny folder bin, to ani powyższa metoda ani Fov Switcher nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Z tego co pamiętam to do zmiany fov są dwa mody na moddb, jeden to fov switcher (field of view switcher), drugi console controled fov. Ale nie zawsze działają z innymi modami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 z tym rus na pol to o który plik chodzi i gdzie on jest? instaluje już to 5 raz i ciągle fsgame nie może zlokalizować, moda mam z megi repacka z setupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 @cez137 nie plik tylko cały katalog masz skopiować i zmienić mu nazwę na pol. A co do repacka to zobacz czy jest ten plik po instalacji, może zmień mu żeby nie był do odczytu? Albo zainstaluj moda gdzieś indziej jeśli np w programfiles instalowałeś? Albo była jeszcze moda, że w skrócie do moda, we właściwościach ze ścieżki wykasowć bin, żeby była do głównego folderu repacka np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 @cez137 A z czego zrobiłeś skrót pulpitowy? Od Silnika? Bo mody postawione na ZP uruchamia się ze skrótu Stalker- COP.exe w katalogu głównym. I porównaj skrót z ikoną do gry ZP, czy to co jest w Elemencie docelowym i Rozpocznij w jest w cudzysłowach. I jeszcze jedno. Nie pamiętam, czy spolszczenie robiłem dla repacka, czy dla polskiej podstawki. Jak dla polskiej podstawki, to nie robisz kopi rus na pol. Katalog pol jest w spolszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 @tom3kb jak cały katalog? nie rozumiem W dniu 16.04.2019 o 19:52, MOS napisał: no i na koniec przemianowanie katalogu rus z na pol(tego się u szukałem w instalce bo nie ma podanego gdzie to jest, sam już zapomniałem lokalizacji w folderze gamedata) 11 godzin temu, tom3kb napisał: A co do repacka to zobacz czy jest ten plik po instalacji Nie wiem o który plik Ci chodzi ale jeżeli o plik który uruchamia grę to jest to dokładnie taki sam plik jak w ori zewie czyli Stalker-COP 11 godzin temu, tom3kb napisał: np w programfiles instalowałeś? nie, na D, etap instalowania modów na dysku systemowym mam już dawno za sobą 11 godzin temu, tom3kb napisał: we właściwościach ze ścieżki wykasowć bin, nie ma tam żadnego bina @kondotier 10 godzin temu, kondotier napisał: A z czego zrobiłeś skrót pulpitowy? Od Silnika? Bo mody postawione na ZP uruchamia się ze skrótu Stalker- COP.exe w katalogu głównym. skrót sam się zrobił ale uruchamiałem go na oba sposoby, za każdym razem to samo 10 godzin temu, kondotier napisał: czy to co jest w Elemencie docelowym i Rozpocznij w jest w cudzysłowach. tak, a launcher w folderze to aplikacja a spolszczenie to juz chyba najmniejszy problem jak juz mod sie uruchomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 11 minut temu, cez137 napisał: jak cały katalog? nie rozumiem No cały katalog. Tak się nazywa Rus i masz zrobić jego kopię i zmienić jej nazwę na Pol. No nie wiem jak ci to łatwiej wytłumaczyć. Znajdź sobie w gamedata\config\text. 11 minut temu, cez137 napisał: Nie wiem o który plik Ci chodzi Chodziło mi czy po instalacji moda był ten plik fsgame, z którym był problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 @tom3kb 27 minut temu, tom3kb napisał: Znajdź sobie w gamedata\config\text. no są 2 foldery, jeden rus i drugi pol, i co z nimi zrobić? 27 minut temu, tom3kb napisał: czy po instalacji moda był ten plik fsgame, z którym był problem. nie ma go, ale po jego dodaniu nic się nie zmienia, bo mam ten plik taki "uniwersalny", kiedyś kondotier mi go dał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 38 minut temu, cez137 napisał: no są 2 foldery, jeden rus i drugi pol, i co z nimi zrobić? Jak są to nic. Zaraz zobaczę jak moje archiwum z modem wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 @tom3kb no to co mam zmieniać z rus na pol? bo już zgłupiałem, mam coś zmieniać czy nie w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Teraz, cez137 napisał: no to co mam zmieniać z rus na pol? bo już zgłupiałem No jak są takie foldery to nic nie robisz. Przecież już trochę modów instalowałeś, a pytasz się jak byś pierwszy raz Stalkera włączył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 @tom3kb no dobra, a co z tym fsgame? 1 minutę temu, tom3kb napisał: Przecież już trochę modów instalowałeś, a pytasz się jak byś pierwszy raz Stalkera włączył. no bo ten jest jakiś dziwny, nie wiem dlaczego mi nie chce się uruchomić, sam tego nie rozumiem, tym bardziej że jest instalka i nie trzeba specjalnie nic kombinować i to samo mam z Dead air Hybridem, ale tam to chyba znowu nie wszystko się pobrało, zaraz to pobiorę drugi raz i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 5 minut temu, cez137 napisał: no dobra, a co z tym fsgame? Nie wiem jeszcze, za parę minut rozpakuje. @cez137 No u mnie mod żadnego swojego fsgame nie dorzucał czyli jechałem na tym standardowym z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 @tom3kb hmm? a to ciekawe 3 godziny temu, tom3kb napisał: jechałem na tym standardowym z gry. bo ja nie mam żadnego fsgame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 15 minut temu, cez137 napisał: bo ja nie mam żadnego fsgame No ale masz w grze. Jak pobrałeś moda, wrzuć go do gry i odpalaj, tylko najpierw przed instalacją przenieś gdzieś oryginalne foldery bin i gamedata. W ogóle to lepiej najpierw zainstaluj sobie go gdzieś jakimś folderze na pulpicie żeby zobaczyć co on tam za foldery dodaje do gry żebyś wiedział co wyrzucać. Albo żeby się nie bawić pobierz repacka. @cez137 o a jeszcze to jak już wrzucisz moda i wciąż problem z fsgame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi