Agrael Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Ja sobie zainstalowałem tego moda, bez łączenia z innymi modyfikacjami. Z początku było okej, zapisałem pierwszy raz grę zaraz gdy dostałem rzeczy od Wilka i w drogę. Ale potem w opcjach zmieniłem na pełne oświetlenie dynamiczne i szczegóły tekstur na maksa, wątpię aby to był powód tego gdy chcę zapisać ponownie grę to mnie wywala do pulpitu bez niczego, żadnego loga, dodatkowo gdy chciałem podnieść apteczkę z ziemi było dokładnie tak samo-wywalenie do pulpitu bez niczego. Jaki może być tego powód ? Vandr czy jest jakiś fix albo coś w tym stylu aby może pomogło ? Zainstalowałem po kolei wszystko: -Zwykłe Autumn Aurora -Vol.1 -Vol.2 -Poprawka shaderów ze stk.pl dla pewności żeby nie było problemów. Wszystkie gamedaty wrzucałem od razu do folderu z grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiereS Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 ey warto pobierać czy nie ??:P bo mi to będzie szło ze 3h A czy zapisy zostaną usunięte??:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Jasne ze warto :P Nie, zapisy zostaną, możesz sobie ich robić aż dysku zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiereS Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 ee to pobieramy !! :P dzx a chodzi na 1.0006 ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 dzx a chodzi na 1.0006 ? :P A CO TO JEST ? Jasne że działa skoro to tylko textuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Eee, Vandr pisał że najlepiej na 1.004, podobno były jakieś kłopoty. Aro, jakby co,skorzystaj z tego http://www.stalkerte...a-1006-na-1004/ Sposób nr 2 zadziała na pewno :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiereS Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 ok zaczynam pobierać :D już się nie mogę doczekać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Bardzo fajny modzik poprawiający zonę, upiększa ją. Moim zdaniem wygląda lepiej niż w przypadku Complete 2009. U mnie mniej więcej problem rozwiązany, pogrzebałem troszkę w opcjach, zmniejszyłem ustawienia i da się grać. Dodam że gram w właśnie na patchu 1.0004 i nie mam żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiereS Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Bardzo fajny mod ! Grafika ładnie poprawiona ;) I ja miałem problem z uruchomieniem na 1.006 lecz zmieniłem na 1.004 A tak to można pobrać jakiś mod by zmienić fabułę ?bo po raz 5 przechodzenie od nowa jest trochę dziwne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 A tak to można pobrać jakiś mod by zmienić fabułę ?bo po raz 5 przechodzenie od nowa jest trochę dziwne . Takich modów jest cala masa, kilkanaście > http://www.stalkerteam.pl/forum/19-mody-do-soc/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeiden Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Mam problem z HUD'em, mianowicie wyglada on tak: Spoiler Zainstalowane AA + dwa dodatki na patchu 1.004. Jest jakis sposob na naprawe? Jezeli nie, to czy usuniecie z folderu gamedata folderu ui przywroci mi orginalny HUD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonezi Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Można używać tego moda z SGM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Zapewne tak. AA to mod typowo graficzny, nie powinien kolidować. Ale najlepiej przed instalacją porównać sobie obie gamedaty czy nie mają wspólnych plików.Jeśli takowe będą zostawiasz te z SGM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonezi Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Z Priboy Story Ukryte Zagrożenie chyba nie byłoby już tak kolorowo, a może jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 (edytowane) Zainstalowałem dzisiaj moda, idę uwolnić Żwawego i jak zginąłem to nie mogę wczytać. Log : FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : hFile>0 [error]Function : FileDownload [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrCoreFS.cpp [error]Line : 106 [error]Description : e:gsc gameworlds.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedataconfig stack trace: Przepraszam, jeśli coś źle wkleiłem. Wkleja się tylko to co po fatal error LD Edytowane 17 Lipca 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Wszystko poprawnie zainstalowane? Jakie dodatki dodałeś do podstawowego AA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) Wydaje mi się, że tak. Nie dodawałem nic, tylko AA i Desolate Land Patch. Zainstalowałem moda, odpaliłem grę, wczytałem stary save - działało, zacząłem od nowa, chcę wczytać i wywala błąd. Edytowane 18 Lipca 2012 przez Devell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 DL vol.2 też dodałeś czy tylko vol.1? Vandr odradza instalowanie Arsenal mod'a bo błędami sypie, dodałeś go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo7 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 (edytowane) Mogę prosić o krótką instrukcję, jakie foldery można przenosić z AA + DL do Solyanki z DMX, tak, żeby wszystko dobrze działało i nie sypało bugami? Widzę, że userzy już testowali takie połączenie, a i na YT są filmiki, więc przydałby się opis, jak to zrobić. Można by go wstawić nawet do pierwszego posta :) Edytowane 29 Lipca 2012 przez bolo7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Chcąc nałożyć tego moda na NS lub DMX nie kopiujesz całej gamedaty a tylko foldery shaders, sounds i textures. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Dwa nowe screeny z prac nad AA2 Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Chcąc nałożyć tego moda na NS lub DMX nie kopiujesz całej gamedaty a tylko foldery shaders, sounds i textures. Mam takie pytanie - czy powyższe dotyczy także modów od Zaurusa, czy tam obowiązują inne zasady? I jeszcze jedna sprawa - o ile dla mne grafika w AA wymiata, to dźwiek już mniej - czy wystarczy wtedy po prostu zostawić sounds z oryginału? Dzieki z góry za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Jeżeli same tekstury to możesz zostawić, jeżeli natomiast całość to byś musiał i dźwięki także bo animację broni są dostosowane do broni, czyli na Polski tłumacząc. Jak animację chcesz przenieść musisz i dźwięki, jak bez animacji to dźwięki możesz odpuścić. Jeżeli natomiast chodzi Ci o "całość" dźwięków to najlepiej zrobić kopię zapasową o sprawdzić po prostu. PS. Jeżeli masz słabego kompa to wywal "shaders" bo strasznie zamulają, nawet na moim nowych kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vandr Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Tak jak napisał Junx- najlepiej usuwać poszczególne foldery po jednym i sprawdzać. Możesz napisać konkretnie o jakie dźwięki Ci chodzi to wskażę Ci foldery i pliki, które należy usunąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Mnie chodzi głównie o muzykę. Najchętniej wróciłbym do tej z podstawki. Pozostałe dźwięki są, moim zdaniem, bardzo dobre i nie chciałbym ich zmieniać. Przy okazji, gratuluję Ci zrobienia tego moda, naprawdę zwiększa przyjemność z gry i zmienia jej jakość bez robienia ze STALKERA "pisanki wielkanocnej" :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi