kondotier Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 @Sierioża- gdybyś przeczytał moje posty o tłumaczeniu, to byś wiedział, że literówki nie będą poprawiane. A wg. autora moda, był on tylko wprawką, mającą być wprowadzeniem do ZK2. Tak, aby wiedzieć czego w ZK2 będzie szukał Skif. A klucz którego nie znalazłeś jest po zejściu przez windę, w pomieszczeniu przed korytarzem do pomieszczenia gdzie spały pijawki. Są tam takie szafki i jedna ma lekko wygięte drzwiczki przy podłodze. Tam poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONOLIT1 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Witajcie, mam problem z polską wersją, w sumie z każdym językiem, w menu gry wszystko ładnie jest napisane "złoty kufer" natomiast wszystko pozostałe jest po angielsku,wchodzę w grę, ale zadania wyglądają tak: first_quest_1.1" wrzuciłem spolszczenie, nie mogę natomiast znaleźć pliku localization.ltx , mam taki folder ale w folderze xenglish, base sound oraz xefis movies, gdzie znaleźć ten plik? jak poprawnie zainstalować spolszczenie? dziękuje z góry za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 @MONOLIT1- coś namieszałeś z instalacją. Plik localization.ltx powinien być w paczce ze spolszczeniem. A w spolszczonym modzie, w katalogu configs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 @MONOLIT1 plik localization.ltx znajdziesz w gamedata/configs Spolszczenie należy nałożyć na końcu ( po wrzuceniu patchy ) do głównego katalogu moda podmieniasz wszystkie pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Po nałożeniu spolszczenia, są jeszcze dwa patche do niego i to je należy nałożyć na koniec spolszczania. Inaczej błędy ze spolszczenia, nie zostaną usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONOLIT1 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Dobrze udało się, stworzyłem własny plik localization i działa, nie wszystko ale wystarczająco, jak znalazłem Tokariewa to aż mi serce zabiło mój ulubiony pistolet można go dostać tak żeby strzelać? Gdzie jest klisza od najemników w oczyszczalni dzięki za pomoc. Edit: Zdania zaczynamy od dużej litery, kończymy kropką. Pisz poprawnie. Edytowane 1 Października 2016 przez MONOLIT1 nie tu odpowiedź wkleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 @MONOLIT1- Nie klisza, a fleszka. Na pytanie o kliszę, nie dostaniesz odpowiedzi. A fleszka jest na gzymsie muru, za tą rurą z wycięciem, którą można wejść do oczyszczalni. I masz przecież wstawione poradniki do tego moda, zrobione przez naszych forumowiczów. Tak screeny, jak i filmiki. Masz tam pokazane miejsca szukania fantów, nie tylko fabułowych, ale i będących nagrodą za szukanie. Wejdź na górę dźwigu portowego, a to co znajdziesz, na pewno Cię ucieszy. DODANO: Możesz jaśniej napisać, co "działa, ale nie wszystko"? Jeśli prawidłowo nałożyłeś spolszczenie i oba patche, to za wyjątkiem, kilku literówek i braku ogonków, wszystko musi działać jak należy. Jak Broda nie daje kolejnego zadania, to idź się przespać, albo pobiegaj po Zatonie i poszukaj schowków. A jest ich zatrzęsienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONOLIT1 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Wszystko rozwiązane. np. zamiast itemu "leki przeciwradiacyjne" jest napisane "oui" tego typu błędy, mam jeszcze jedno pytanie, dlaczego temat do złotego kufra 2 jest zablokowany? Mam z nim kłopot i nie mogę napisać w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Poniżej tamtego w dziale jest drugi temat do dyskusji i w nim są rozmowy o problemach. Edytowane 2 Października 2016 przez tom3kb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 @MONOLIT1- A dodałeś wszystkie patche do spolszczenia? Ponadto, dałem tam informację, że po ostatnim patchu, więcej poprawek nie będzie, z powodu zaprzestania rozwoju moda przez jego autora i przejścia do tworzenia ZK2. Mod ZK, jest wstawiony tylko po to, aby grający w ZK2 nie głowił się, po co GG biega po Strefie, szukając jakiegoś skarbu i nie miał niejasnych dialogów np. z Rybakiem, Bizonem czy Brodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Mam prośbę. Wie ktoś gdzie jest ten kwiatek dla naszego przyjaciela co nas prowadził? szukam na tym płaskowyżu a gdzie on to ni cholera znaleźć nie mogę. Pisz poprawnie - używaj Polskich liter. cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 @Szeregowy Killer- poszukaj w krzakach koło ogona śmigłowca. A w krzakach bliższych anomalii Karuzela, też jest coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 18 minut temu, kondotier napisał: @Szeregowy Killer- poszukaj w krzakach koło ogona śmigłowca. A w krzakach bliższych anomalii Karuzela, też jest coś ciekawego Haha to też wcześniej niż tego kwiatka znalazłem. w końcu coś innego niż kurteczka. Nie żebym się czepiał - ale pisz poprawnie bo moderacja się zdenerwuje. cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 @Szeregowy Killer- po co cytujesz wypowiedź z posta pod którym piszesz? Tym też moderatorów zdenerwujesz. Wystarczy napisać nicka osoby której odpowiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Teraz jeszcze inna sprawa, bo misje zbugowane mam i co mam zrobić jak zabiję szamana? Ten od leku dla suki Noego. Edytowane 19 Listopada 2016 przez Szeregowy Killer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 @Szeregowy Killer- a przejrzałeś jego manele? Naprawdę nic ciekawego w nich nie znalazłeś? Jakiegoś papierka, a może fleszki? Nie pisz że zbugowane, jak nie zrobiłeś tego co trzeba. Znajdźka w manelach do Ci podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 4 minutes ago, kondotier said: Naprawdę nic ciekawego w nich nie znalazłeś? Jakiegoś papierka, a może fleszki? Nie pisz że zbugowane U mnie wszystko ma nazwy "ĘĄŚĄŚĆĆŚŚ" itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 To znaczy co wszystko? Jak masz "niedotłumaczenia" to źle zainstalowałeś spolszczenie. A jak to jest treść z dokumentu, to prawidłowo, bo to szyfr do rozkodowania. W poradach jest podane jak odczytać. Najlepiej daj screena tego o czym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Pech akurat instaluje Zew Prypeci na nowo ;/ Przeszedłem z połowę moda i już misji nie mogłem zrozumieć. Te misje z opisami sixteenth_1_5 np albo coś i taka sama nazwa misjii. Jak zrobię na nowo i to samo będzie to wyśle ci ssy. Screenshooty nie chcą się zrobić to wyśle z telefonu zdj przedmiotu i nazwy no i misji. No to tak @kondotier Masz na 1-wszym zdj przedmiot. 2 i 3 to misja i jej opis. A na nowo wszystko zrobiłem to najbardziej mnie dziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 @Szeregowy Killer- po pierwsze, aby dać obraz gry, klikasz F12 i w katalogu z zapisami masz katalog screenshot i w nim obrazek. Dajesz go tutaj i po wszystkim. Nie musisz fotografować ekranu. A z tego co widać, masz źle nałożone spolszczenie. Było spolszczenie i jeszcze patche. Któregoś nie zainstalowałeś, bo z poprzednio grających nikt tego nie zgłaszał. I czego dotyczy ten błąd? Bo wygląda na dojście do Skadowska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Just now, kondotier said: po pierwsze, aby dać obraz gry, klikasz F12 i w katalogu z zapisami masz katalog screenshot i w nim obrazek. Dajesz go tutaj i po wszystkim. Nie musisz fotografować ekranu. Rozumiem Dzięki. 1 minute ago, kondotier said: czego dotyczy ten błąd? Bo wygląda na dojście do Skadowska. Jest to przy każdym przedmiocie wprowadzonym do modu No i oczywiście przy każdej misjii brak opisu tylko takie coś :v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Albo niepoprawnie nałożyłeś spolszczenie, albo masz nieprawodłowo podany katalog w localization.ltx. Co powinien zawierać localization, masz w #1. Dialogi masz po polsku? I nie cytuj z posta nad swoim wpisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 @Szeregowy Killer - poza grą masz na klawiaturze klawisz PrtScn (print screen). Po naciśnięciu go odpalasz Paint i robisz wklej - masz zrzut ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 6 minutes ago, cichy said: poza grą masz na klawiaturze klawisz PrtScn (print screen). Po naciśnięciu go odpalasz Paint i robisz wklej - masz zrzut ekranu. Chciałem tak zrobić, ale nie działało haha 10 minutes ago, kondotier said: Albo niepoprawnie nałożyłeś spolszczenie, albo masz nieprawodłowo podany katalog w localization.ltx. Co powinien zawierać localization, masz w #1. Dialogi masz po polsku? Tak mam. A mogę jakiegoś linka z tym localization.ltx? To bym podmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Zmiana w localization.ltx na: [string_table] language = pol font_prefix = _cent ;_west. Ale ja chyba localization.ltx dodałem do spolszczenia z jakimś patchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi