Vorenus Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Czekałem na Twoją opinię malakasie, ale proszę jaśniej... Którą byś wybrał: 8800GTS czy 9600GT. Napisz również z jaką pamięcią byłaby najlepsza. Tylko przejrzyście malakasie - jak dla laika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Panowie karty serii 9xxx to zupełna porażka z wyjątkiem 9800GTX , lub 9800 GTX+... Przekładając na nasze to tylko te dwa modele podane wyżej są godne uwagi w całej serii kart o numerze początkowym 9....zakup karty 9600 w ogóle nie powinien być brany pod uwagę. Karta 8800 GTS różni się od 9800 GTX tylko taktowaniem zegara 650/675 MHZ... Tutaj szczyt marzeń to 9800GTX+... Co do pamięci graficznej minimum to 512 MB/DDR3...(najlepiej by było 1GB oczywiście) Słuszną uwagę podsuwa BatonTM ponieważ nie wiemy jaki zasilacz posiada Jozio... Jest opisowy ranking kart graficznych oparty na syntetycznych testach...można sobie zobaczyć gdzie kto siedzi mniej więcej... http://benchit.pl/karty+graficzne/ranking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Dobra to co bierzemy 8800 tak?? o malakas patrz na tą i powiedzcie mi którą brać tą http://allegro.pl/nvidia-geforce-9800gtx-gigabyte-1gb-i1376647990.html czy 8800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonTM Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Jozio a jaki masz zasilacz powiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Nie wiem pewnie to gówno co ty podaleś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonTM Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Hmm to istotne bo przydało by się wiedzieć czy zasilacz udźwignie nową kartę.. Jeśli nie wiesz to proponuję otworzyć boczną pokrywę obudowy i zerknąć na nalepkę na zasilaczu tam jest na pewno podana moc. Tylko wyłącz kompa i odłącz zasilanie zanim obudowę otworzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Bierz tą z linka super karta 9800GTX+.... miałem taką z 512MB pamięci i grałem we wszystkie możliwe gry... Jozio musisz otworzyć pudło i poczytać ile wat ma zasilacz..ta karta potrzebuje dodatkowej gałęzi zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Wiem gdzie jest ten opis ale mam problem bo jestem w kafejce bo mi się w domu net rozwalił O co chodzi dodatkowej gałęzi zasilania i jaki zasilacz żeby to poleciała ta karta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 My tu gadu gadu o kartach a prawda jest taka że Józio chce kupić nową kartę pod Metro 2033 a ja sądzę że na tym procku i z tym ramem to mu Metro nie pójdzie nawet jak włoży GTX480 Józio a ty masz wyjście PCI Express ? bo jak masz pentium 4 to wcale nie oczywiste.Może masz płytę pod AGP jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 O co chodzi dodatkowej gałęzi zasilania i jaki zasilacz żeby to poleciała ta karta Jak popatrzysz na fotkę w linku z Allegro to na płytce karty na końcu jest czarna kostka ..do niej trzeba podpiąć zewnętrzne zasilanie..to taka kostka na 6 pinów dla PCI-E..najlepiej gdybyś napisał cały konfig PC to wówczas łatwo policzę jaka zasiłka potrzebna...ale tak minimum to 350W. Józio a ty masz wyjście PCI Express ? bo jak masz pentium 4 to wcale nie oczywiste pisaliśmy posta jednocześnie...dlatego twój był pierwszy... Jest oczywiste ,że na 90% nie ma PCI-E...ma AGP x8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 kobal to na 100% wiem że bo PCI-E czyli jaki konkretnie info chcesz malaks?? To na 100% że PCI-E I znowu mi się poje.... w głowie to który konkretnie brać i gdzie podpiąć ten dodatkowy gałęzi zasilacza czy jako tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 potrzeba tak ... ..procek ..ile kości RAM .oraz wielkość RAM ...jaki DDR2/DDR3 ..ile napędów DVD..CD..flopy..itp ..ile dysków i jaki ..sata,czy ide (taśma) ...ile szt. wiatraków i jakie duże (..w cm) ...płyta (nie model tylko, czy ma dodatkowe zasilanie obok procesora) ...jakie gniazdo grafiki na płycie PCI-E..AGP ...inne ewentualnie karty na PCI..tzn. dźwięk, modem ...lub coś innego NIE TRZEBA PODAWAĆ DOKŁADNYCH MODELI POZA PROCKIEM... TYLKO ILOŚĆ SZT. W PC Zasilaniem się nie martw zawsze znajdziesz przejściówkę...to taki kabelek z MOLEX na PCI-E...gość może da nawet w komplecie jak pogadasz http://www.endpcnoise.com/cgi-bin/e/std/sku=6pin_pci_adapter.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Stare typy zasilaczy nie mają tych 8-miopinówek, chyba nie można dokupić do nich żadnych przejściówek... Ta 9800 GTx z linka jest używana i w dodatku licytowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Proszę o ostatnią odpowiedz żadnych tam że to lepsze od tego tylko która brać pod metro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Słuchaj malakasa, zwracaj tylko uwagę na to, czy podepniesz kartę do swojego zestawu i uważaj na zakup używanej. Sprawdź opinię sprzedawcy i zadaj mu istotne pytania przez portal albo po prostu zadzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 No tak ale ja wciąż nie wiem gdzie podpiąć te cholerne dodatkowe gniazdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonTM Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Podejrzewam że jego zasilacz nie ma 8-pinowego kabla zasilającego grafikę.. Ewentualnie mógł by użyć przejściówki z molexów.. Czasem do kart dają, ja dostałem. Można też kupić.. Ale to się trochę mija z celem bo mniej niż 350 wat może mieć problem z nowszą kartą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Józio... na karcie będzie gniazdo - taka kostka. Do niego podepniesz taką wtyczkę z zasilacza... Pisałem, że nie ma przejściówek ale jeżeli chłopaki piszą, że są to znaczy że się myliłem. Nie rób scen z tym podpinaniem... ważne, czy zasilacz pociągnie Twój zestaw z tą nową kartą. Poczytaj sobie wątek: http://www.stalkerteam.pl/Thread-Ile-pr%C4%85du-pobiera-m%C3%B3j-PC Podaj konfigurację z nazwą i parametrami zasilacza i poproś malakasa o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ja dalej twierdzę że Metro nie pójdzie na tym kompie z obojętnie jaką kartą.Przykro mi Józio ale bez kompletnego remontu to ty sobie nie pograsz.Szykuj ze dwa tysiaki i buduj nowy zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ja dalej twierdzę że Metro nie pójdzie na tym kompie z obojętnie jaką kartą. Nie można wyciągać takiego wniosku bez poznania całej konfiguracji sprzętu. Metro 2033 to nie jest jakaś super wymagająca produkcja i czytałem opinie, że nawet na jedno-rdzeniowym procku da się grać..byle było 2 GB RAM ....oczywiście niema mowy o jakości gry , mówimy o minimalnych warunkach potrzebnych do uruchomienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Nie podałeś jaki masz zasilacz jeżeli stary i nie ma powyżej 400W to możesz zapomnieć o karcie 8800 bo zasilacz siądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Józio! No i coś tam postanowił? kupujesz tego 9800GTX? Pochwal się co zadziałasz, bo pomyślimy, że zrobiłeś tylko wiatr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 A nie lepiej poczekać na kompa do 2012 jak stalker wyjdzie ? Ja kupiłem rok temu i nie mam zamiaru pchać w niego gotówki aż do nowego stalkera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Pewien facet który składa komputery od wielu lat powiedział mądrą rzecz: jeżeli kupować komputer to taki "na wczoraj". Zgadzam się z nim, tak jest dużo taniej wymienić stare podzespoły na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 No panowie zakupiłem 9800GTX + zasilacz 500w podejrzewam że dojdzie pojutrze . Wszystkim bardzo dziękuje za pomoc,tak jak obiecałem to daje każdemu po :P nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi