ArNie Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Witam. Zgodnie z tytułem, w tym temacie podajemy naszą ulubioną trójkę z dowolnej dziedziny: film, gry, sport, muzyka.... cokolwiek. Pozwólcie, że zacznę (w kolejności od najbardziej lubianych): Film: Gran Torino - 2008 - zdecydowanie mój ulubiony film 12 gniewnych ludzi - 1957 - za pierwszym razem nie spodziewałem się niczego ciekawego, a w praktyce film okazał się rewelacyjny Stalker - 1979 - bardzo dobry, zmusza do myślenia Książki Rok 1984 - świetna antyutopijna opowieść Przetrwałem Afganistan - książka napisana przez Marcusa Luttrella, jedynego członka Navy SEALs ocalałego z operacji Czerwone Skrzydła, opowiadająca o jego dzieciństwie, szkoleniu i tego, co spotkało go w czasie misji Krzyżacy - mimo, że czytałem dlatego, że to była obowiązkowa lektura szkolna to bardzo mi się spodobała Gry: Cień Czarnobyla - jedyna gra w którą przegrałem coś koło 1500 godzin Half-Life - gra dzieciństwa, mój pierwszy FPS w którego zagrałem, miałem chyba 10 lat Gothic II - druga gra dzieciństwa, zdecydowanie moja ulubiona gra RPG, ale nigdy nie udało mi się jej przejść z dodatkiem Piosenki: The Black Keys - Lonely Boy - nieważne jak zły bym miał humor - ten kawałek mi go zawsze poprawi Ladytron - Ghosts - usłyszałem jakiś miesiąc temu i od tego czasu ciągle tkwi w mojej głowie Alice In Chains - Rooster - arcydzieło - koniec, kropka No to czekam na wasze listy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Film 1. Blade Runner - (1982) - .......ten monolog w deszczu Hauera , no i Rachel 2. Battle of Britain (1969) - dzwięk Merlina o poranku 3. Okruchy Dnia - bo stary już jestem ... Książka 1. Imię Róży -Eco 2. Los jest myśliwym -E.K. Gann 3. ......co popadnie Gry 1. Fallout , Fallout 2 - (niedościgły wzór wzelkich postapo) 2. Il2 Sturmovik ( wszystkie odsłony) - pasjami 3. Banished - lekkie łatwe przyjemne Muzyka 1. Blue - Mai Yamane 2. Kashmir - Led Zeppelin 3. NIghtstalker - z Ghost in the Shell Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez boberm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Gry 1. Cała seria S.T.A.L.K.E.R. 2. Arma 2 3. Battlefield Bad Company 2 (bądźcie potępieni na wieki camperzy ) Muzyka 1. Eazy E - Real Muthaphukkin G's 2. Ice Cube - Check Yo Self 3. Da Lench Mob - Guerillas In Tha Mist Książki różne przeczytałem, ale ulubionej nie potrafię wskazać, filmów tak samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Film: 1. Droga (2009) 2. Żołnierze Kosmosu (1997) - Film mojego dzieciństwa 3. Bękarty Diabła (2005) - Lubię takie.. klimaty Książki: 1. Metro 2033 2. --- 3. --- .. Mało w życiu przeczytałem Gry: 1. Cała seria S.T.A.L.K.E.R. 2. Cała seria Fallout 3. Cała seria Gothic Piosenki: 1. Rammstein ( Właściwie to lubię ich każdą nutkę ) 2. Blondie 3. Marilyn Manson 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 GRY - Trylogia Spellforce: Zakon świtu, Oddech zimy, Cień feniksa. - Lord of the Rings Online - Mount & Blade Warband Filmy - Nie jestem fanem filmów to seriali kilka podrzucę. - Scrubs - Komedio-Dramat - Może się wydawać na pierwszy rzut oka, że głupkowaty serial o lekarzach, ale wbrew pozorom w serial dosyć sprytnie wpleciono filozofię na temat życia, przemijania, mentalności, czy też duszy człowieka, odpowiedzialności za własne czyny i tak dalej. - Torchwood - O wiele mroczniejszy Spin-off Doktora Who, opowiada o organizacji którą poznaliśmy ze złej strony w wcześniej wymienionej serii. O dziwo jest to chyba jeden z jedynych seriali w których ''beznadziejność'' ludzi daje o sobie znać, poczucie bezsilności bardzo często. I w sumie, jeden z niewielu gdzie główni bohaterowie nie muszą wygrać. - The Walking Dead - tutaj chyba nie trzeba wiele opowiadać, ale na tym miejscu mogło się znaleźć kilkanaście innych serii które równie lubie. Swoją drogą polecam do obejrzenia też film, Amelie. Muzyka Alizée - A cause de l'automne Alizée - Alcaline No i coś instrumentalnego - Mass Effect - Vigil - coś w tym fragmencie po prostu jest, nie wiem... kosmiczno - Magicznego? Książki Bezapelacyjnie - Lodowy Monarcha Bernarda Cornwella. Mallory's Knights of Albion Metro :> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Trudny wybór @Arni... przez tyle lat życia uskładało się ale wybiorę te najbliższe mojej naturze i charakterowi. Film: I. Milczenie owiec (Cała seria) II. Wojna światów III. Czas Apokalipsy Książki: I. Miasteczko Salem II. Mgła III. Krzyżacy Gry: I. Stalker (Cała seria) II. Diablo (Cała seria) III. GTA Sport: I. Siatkówka (Asseco Resovia-Mistrz Polski***) II. Piłka nożna (Barcelona) III. Boks Muzyka: I. Rammstein II. Metallica III. U2 ... więcej trójek nie ma sensu wymieniać, bo można by tak bez końca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Ciekawy temat rozpocząłeś @Arni o naszych gustach i... guścikach oczywiście Film: "Pluton" - film który (po kryjomu oglądany w Kinie Nocnym na Dwójce) zmienił moje postrzeganie wojny (i Ameryki również) w każdym jej najmniejszym szczególe... Męskie kino tak smutnie i przygnębiająco prawdziwe... "Incepcja" "Trzynaste Piętro"/"Elitarni" (Tropa de Elite) Książka: "Imię Róży" - piękna choć potrafiąca zamęczyć czytelnika szczegółami odnośnie Kościoła i papieży książka. Książka dzięki której znów tak naprawdę czytam... "Kontakt" Carla Sagana - moje ulubione książkowe wyobrażenie "pierwszego kontaktu", zaskakująca na różnych płaszczyznach..."czy twierdzi Pani że 6 mld ludzi na Ziemi się myli"? "Pieśń Lodu i Ognia" Gra: Metal Gear Solid (1999) - jednak... pod względem fabuły, miażdzy wszystkie gry, w które miałem okazje zagrać (może z wyjątkiem Trzeciego Wieśka), piękna, dojrzała, łezka w oku zawsze kręci mi się kiedy wspomne Sniper Wolf STALKER (seria + mody) TES III Morrowind Zespół muzyczny: NIN - mimo swoich WIELU uzależnień (a może dzięki nim właśnie?) Trent Reznor robi najlepszy industrial metal na tej planecie EPICA - symphonic power metal z pięknym głosem Eric Clapton - co tu dużo gadać....mistrz gitary... po prostu.... Utwór muzyczny: "Hotel California" "Brothers in Arms" "Layla" Serial: Gra o Tron - serial w moim mniemaniu DUŻO gorszy od książki, ale jednak to klasa sama w sobie Walking Dead - wszystko czego szukałem w zombie apokalipsie jest tutaj....DEAD INSIDE?! Filary Ziemi - zwykła opowieść o zwykłych ludziach i ich niezwykłych charakterach oraz sile woli. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shay Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Gry 1 Stalker cała 2 Metro 2033 3 Outlas Muzyka 1 hip hop 2 Metal 3 Latynoamerykańska Książki 1 Metro 2033 2 Krzyżacy 3 Władca pierścieni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Pzreczytałeś Krzyżaków i Trylogię Tolkiena? Masz u mnie wielkiego plusa! Edytowane 20 Grudnia 2016 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shay Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Dziękuję bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi