malakas Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ja też kombinowałem trochę , ale na razie się poddaje ..1:0 dla HUD, ale to nie koniec potyczki..... W tej formie jest zupełnie dobry do użytku...resztę zmian można potraktować jako zajęcia pozalekcyjne...Dziękuję bardzo za poświęcony czas TRurl3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zrobiłem kilka prób działania z rozdziałką 1024x720 (odpowiednik Twojej, ale mój monitor to max 1024) i muszę przyznać, że trzeba dużego samozaparcia żeby grać w tak rozciągniętym obrazie. Powrót do mojej rozdzielczości 1024x1080 był niewymowna ulgą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 To kwestia przyzwyczajenia ...kiedyś miałem zawsze 19 cali kwadrat...Teraz stoi przy drugim systemie , ale jak tam usiądę to teraz wszystko jest nienormalne.... Monitor 22 cale (najlepiej 23") w pełnym HD 1920x1080 to dobra powierzchnia do gier...i wyzwanie dla systemu. Mam kilka uwag na temat podstawowych poprawek w plikach zebranych w pliku tekstowym. Może umieszczę w poradnikach - zawze to praktyczne porady... Każda lektura mile widziana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Trochę poprawek nie zaszkodziło..ale to nie koniec... http://img831.imageshack.us/img831/4198/sswojtek011011001539l05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Coraz lepiej Podziwiam osiągnięcia,,, Teraz można podciągnąć migającą ikonkę PDA, żeby się zgrała z tą niemigającą. No i okno naboi... Ja też się muszę pochwalić osiągnięciem. Chodzi o wersje moda i polonizacji na ekranie głównym gry. Dotychczas wersja polonizacji była wyświetlana za pomocą mechanizmu pokazującego wersję Soljanki - po prostu 'dokleiłem się' do procedury. Ale mnie to gryzło, że powinna możliwość osobnego podawania nowej wersji polonizacji i osobnego wyświetlania. Wczoraj znalazłem stosowny poradnik i metodą 'na małpę' skopiowałem procedurę Soljanki z przystosowaniem do polonizacji (stworzyłem nowa procedurę w skrypcie i nowa funkcję wyświetlania a także nowy plik zawierający dane polonizacji). O drugiej nad ranem zakończyłem pracę. Od wersji 10.01.11 wersja polonizacji będzie wyświetlana niezależnie od wersji Soljanki Może to nie jest wielka rzecz dla grających, ale mam spora satysfakcję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Od wersji 10.01.11 wersja polonizacji będzie wyświetlana niezależnie od wersji Soljanki Super...jeden profesjonalny krok naprzód to zawsze powód do satysfakcji. Uważam ,że takie wpisy są ważne by być na bieżąco z uaktualnieniami. Jeżeli jeszcze robią się automatycznie to już nic lepszego chyba osiągnąć nie można.. ..mój Hud kuleje jeszcze ale nie dam mu spokoju.....kolej na migającą ikonkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Super...jeden profesjonalny krok naprzód to zawsze powód do satysfakcji. Uważam ,że takie wpisy są ważne by być na bieżąco z uaktualnieniami. Jeżeli jeszcze robią się automatycznie to już nic lepszego chyba osiągnąć nie można.. ..mój Hud kuleje jeszcze ale nie dam mu spokoju...:..kolej na migającą ikonkę... W plikach masz komentarze. Powinieneś znaleźć linię odpowiedzialną za położenie ikonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Czas na koniec prac...Hud gotowy do pracy i na swoim miejscu... Fotkę zjadło jak odszukam to wstawię...niestety starą straciłem ale są dwie inne..na jednej działająca mapa, na drugiej...amunicja i inne elementy HUD. Widok elementów mapy... Widok elementów broni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vandr Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Witam, mam pytanie. Czy mogę dostać linka do owego huda, dostosowanego pod vanillę Cienia Czarnobyla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Czas na koniec prac...Hud gotowy do pracy i na swoim miejscu Jeśli to koniec prac to czemu ten hud taki spłaszczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 vandr..sorki ale w czasie gdy pisałeś post byłem na urlopie.... Cromm ten HUD robiłem wówczas w pośpiechu (z pomocą Trurl3) pod Soljankę dla swojego monitora 16/9 i nie przeszkadzał mi owal mapy , a raczej jej brak i inne elementy, które nie były na swoim miejscu. Na monitorach 4/3 mapa jest okrągła...jeżeli ktoś ma czas i ochotę to może pobawić się i skończyć adaptację dla panoramicznych monitorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi