LordDino Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Przez moją chorobę trochę ciężko mi używać pewnych połączeń klawiszy jak np wsad i shift. Chcąc rozwiązać ten problem postanowiłem kupić sobie pada. I tu pytanie jest jakaś firma którą polecacie bądź odradzacie. Jakiś model jest super fajny. Pomocy znam się na tym jak świnia na gwiazdach. Jakby co bezprzewodowe odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Co do pada do mam taki na chacie i stosowałem go do gier na hiszpańskim emulatorze do gier psx(szarak) i psx 2 - spróbuj iść tym śladem, polecam strategie na szaraka Wieprze wojny - Hogs of war 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 W grach i modach STALKER, od dawna nie korzystam z ustawień domyślnych, a przede wszystkim WSAD jako klawiszy kierunkowych. Jako kierunkowych używam, ergonomicznie dla moich palców, TGRH. Z lewej strony mam teraz klawisze do obsługi małym palcem, a dół i prawą stronę obsługuje kciuk. Niestety, ale wiek zrobił swoje i palce już nie są takie sprawne jak no powiedzmy jeszcze 15 lat temu. Wypraktykowałem też inne przypisanie klawisza skoku, biegu, kucania. Ale to już zależy - i to nie jest żart - od długości palców, a te każdy ma swoje. @LD, spróbuj coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 @LordDino poszukaj, bo kiedyś widziałem klawiatury stricte do grania, ale dla jednej ręki. Okrągłe takie, inny układ klawiszy. Da się obsługiwać jedną ręką całą klawiaturę(no chyba ,że jest jakoś okrojona). Jutro w dzień ci podrzuce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 @LordDino może coś takiego było by odpowiednie: http://www.x-kom.pl/p/65476-klawiatura-przewodowa-razer-nostromo-keypad-czarno-niebieska.html?gclid=CMK6yJuy89ECFUbPsgodt5QC_Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Wiecie u mnie jest problem z użyciem 2 klawisz na raz ich położenie nie jest problemem. Po prostu jak mam użyć kombinacji to mi ręce chodzą. I generalnie im prościej tym lepiej mk propozycja odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Jeżeli chodzi o pada do PC, to mam od dawna jakiegoś taniego Trackera. Używam go tylko do "gier samochodowych" typu NFS. Spisuje się dobrze, ale większego doświadczenia z padami nie mam. Zobacz tutaj - http://gameplatform.pl/jaki-gamepad-do-pc-doradzamy-jaki-pad-wybrac/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Wydawało by się że takie rozwiązanie powinno być dobre, połączenie pada z programowalnymi klawiszami gdzie możesz przypisać sobie skróty klawiszowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Dlaczego bezprzewodowy odpada? Do gier które nadają się do gry na padzie polecam pada od PS4 czy X0 oba można podłączyć kablem. Do gier które nie były projektowany do gry padem najlepszy padem będzie Steam Controller. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) A ja polecam pad od Xbox 360. Działa na nim wiele starych gier jak i te nowe ( np. w NFS MW , Fallout 3 , 4 i NV , a z nowszych to np. Battlefield 1 , Battlefront 2015 , Asassiny. Krótko mówiąc bardzo dużo gier ). Według mnie najlepiej wersje bezprzewodową , ale przewodowa też nie jest zła. Firma oczywiście Microsoft. Cena od 120-130 zł. O takim konkretnie mówię --- > http://www.ceneo.pl/12874829#tab=click Dlaczego bezprzewodowy lepszy od przewodowego ? Bo do bezprzewodowego jest dołączany adapter , który trzeba podłączyć do komputera lub laptopa , następnie włączyć pada i można grać. A w przypadku przewodowego nie ma żadnego adaptera i niestety nie mogę cię zapewnić , że np. Steam lub gry Non-Steam ci odnajdą kontrolera. Jednak to nie koniec świata bo być może jakaś odnajdzie kontrolera bez problemu , a jedna będzie potrzebowała sterowników lub program typu Xpadder ( czyli emulatora ). Gdybyś się jednak rozmyślił i chciał bezprzewodowego to tu masz linka --- > https://www.morele.net/gamepad-microsoft-xbox-360-wireless-controller-black-jr9-00010-do-pc-i-xbox-360-odbiornik-do-pc-w-zestawie-377318/ Edytowane 3 Lutego 2017 przez Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Ja mam taki bezprzewodowy do 3 metrów ale wydaje mi się, że pójdzie z większej odległości jest to najlepszy pad jakiego miałem do tej pory polecam: Logitech Rumblepad™ 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Dobra powoli mnie przekonujecie ale 2 sprawy mam. Co z opóźnieniem? Jak tam z energią czy to na baterie (ile trzymają) czy jakoś się to ładuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Jeśli chodzi o opóźnienie to nie zauważyłem na tym padzie co ja mam a baterie jak nie korzystam to wyciągam i ciężko powiedzieć ile trzymają na jednym ładowaniu skończyłem najnowszy Mortal Kombat X Edytowane 3 Lutego 2017 przez carlopapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Jeśli chodzi o pada od Xbox'a 360 to nie zauważyłem opóźnień , a baterie mi trzymają na jednym ładowaniu 16-20 godzin. W przypadku bezprzewodowej wersji to tylko na baterie AA. Edytowane 3 Lutego 2017 przez Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Trochę mnie to ładowanie przeraża jest kabel jest spokój. I taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 @LordDino Ja sobie przez noc ładuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Jakoś nie widzę plusów bezprzewodowego same minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 @LordDino Dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Plus nieograniczone działanie. Minusy: - wyższa cena - zakup akumulatorów - ewentualne przestanie funkcjonować jak padną baterie - chyba brak wskazania naładowywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Lord Dino - na chłopski rozum: przewód lub brak - telefon, stacjonarny kontra co chwilę ładowany komórkowy(gry, muzyka, filmy i inne takie duperele). p.s. coś jak miłość na odległość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 1 Minus : Przewodowa od Bezprzewodowej różni się o około 20 zł. 2 Minus : Jak chcesz to możesz kupować z marketów jedno-razówki ( nie pamiętam prawidłowej nazwy ). Ale jeśli pad ma ci starczy na setki godzin to się opłaca jak najbardziej akumulatorki. 3 Minus : Jak padną baterie to co ma zrobić ? 4 Minus : Muszę przyznać , że nie rozumiem o co ci w tym chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 4. Pad od Xboxa miga jak kończy się bateria więc jest wskaźnik. Na konsoli da się sprawdzić stan naładowania ale nie wiem czy da się na komputerze. Wtedy wsadzasz paluszki AA i grasz dalej. Pad od Xbox na bateriach AA potrafi wytrzymać miesiąc przeciętnego grania jak nie więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) @portals Dzięki , już rozumiem o co chodzi Z padem jest tak , że tradycyjnie jak chodzi świeci się 1/4 loga Xbox'a. Mniej więcej 3-4 godziny przed rozładowaniem zaczynają się świecić wszystkie części. Tak jest na PC. Edytowane 3 Lutego 2017 przez Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Właśnie żeby brakiem energii lub niskiego stanu naładowanie nie było jego przestanie działania. Jak by jakoś dawał znać o słabym naładowaniu był jakiś znak byłoby super gitowo. Czyli daje znać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) @LordDino W przypadku pada od Xbox 360 , Tak. Edytowane 3 Lutego 2017 przez Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi