cez137 Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 W dniu 9.10.2018 o 15:28, Zwinny napisał: Pochować możesz hmm?kasy raczej nie schowam, a szkoda, ciekawe w którym to momencie? Kto wie? W dniu 9.10.2018 o 16:20, boberm napisał: 1.Porozmawiaj z Freemanem w barze o spotkaniu z Blendą w DM. Od onegoż Blendy kup fleszkę Oddaj Freemanowi i .... do tej pory jest zrobione, dalej nic nie było, dopiero spooooro później robiłem dla freemana coś, juz nie pamiętam co ale dostałem od niego smsa, poszedłem do baru i on mi coś kazał zrobić, oczywiście zrobiłem to. @Zwinny @boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Z nieco innej beczki pytanie. Jak bardzo różni się fabuła w NS 2016 od fabuły w OP-2? Pytam, bo mam już dość czekania na OP-2.1 i chyba zagram w NS celem umilenia czasu oczekiwania na wyżej wspomnianego moda, ale z drugiej strony nie chcę sobie spojlerować OP-2.1 jeśli kwesty są identyczne. Przyszła jesień, czas na stalkera, a w tym roku to chyba OP-2.1 się już nie ukaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 W NS2016 fabuła jest podobna tylko logicznie dopracowana . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 @anatol Zechciałbyś rozwinąć ten wątek logiczności/nielogiczności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Zadania w OP 2 były porozciągane po lokacjach jak nie zdobyłeś przedmiotu kwestowego musiałeś go czasem respić. W NS zadania są tak ułożone że zawsze wcześniej czy póżniej zadanie się zaliczy, a przedmiot np:artefakt się znajdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 @Czujny Dobra decyzja z zagraniem w NS2016. Jest to mod w którym zlikwidowano absurdalne rozwiązania ( np. wskakiwanie na czubek słupa itp. ), nie naruszając scenariusza solianki. Jest też usunięta jakaś linia z szukaniem absurdalnie poukrywanych schowków. Wymaga jednak od samego początku wykonywania zadań z dialogów. Np. już na samym początku sprawa przejścia pod mostem za wódkę. Owszem, można przez tunel z elektrami, można przeskoczyć przez płot przy wagonach, ale to skutkuje cholernymi utrudnieniami w pierwszych kontaktach z Kuzniecowem, którego broń boże, nie likwidujemy. Tak jak i jego żołnierzy. Kuzniecow jest potrzebny do zadań kwestowych. Poczytaj o problemach @cez137 z tym związanych, że Kuzniecowa zlikwidował. Nie zniknie już telewizor z przejścia na wysypisko. Nie ustrzeżono się jednak niedopracowań. Jak Sidorowcz da zadanie na nocną gwiazdę, trzeba przerwać wykonywanie innych zadań i gnać jej szukać. Mogą ją zabrać wałęsający się NPCe, a żadna inna znaleziona czy zespawnowana nie zaliczy zadania. I co najważniejsze, można go ukończyć w czasie, kiedy jeszcze się pamięta co było na początku. Jest wstawiony ranking jego ukończenia, nawet poniżej 3 tygodni. A gra w NS2016 to sama przyjemność . I jeszcze prośba. Szukałem tego rankigu i nie mogę znaleźć. Kto go znajdzie, niech da namiar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Nikt nie dodał jeszcze jednej, z mojego punktu widzenia ważnej różnicy - w NS2016 nie ma absurdalnego wychodzenia poza mapę, które na dłuższą metę bywało męczące. To OP-2 w wersji dla zwykłego śmiertelnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 OP-2 jest na bazie Soljanki, nie na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 2 godziny temu, kondotier napisał: Jest też usunięta jakaś linia z szukaniem absurdalnie poukrywanych schowków No tu by można podyskutować hehe różnie z tym bywa @kondotier 2 godziny temu, kondotier napisał: Jest to mod w którym zlikwidowano absurdalne rozwiązania ( np. wskakiwanie na czubek słupa itp. ) Czy ja wieeem? j/w przecież można wejść na różne ciekawe budowle, przejść po cienkiej gałęzi drzewa czy wąskim gzymsie poczułem się wezwany do tablicy A Kuziecow? taaak, rozwaliłem go na samym początku, i nie żałuje, to wstrętny typ był a arty? nauczyłem się je w końcu gotować @Czujny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 33 minuty temu, cez137 napisał: Czy ja wieeem? j/w przecież można wejść na różne ciekawe budowle, przejść po cienkiej gałęzi drzewa czy wąskim gzymsie Nie o to chodzi. W NS2016 możesz to robić, a nie musisz, tak jak w OP-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 W ns2016 niektóre schowki to też nie jest sielanka bo bez poradnika to można się jedynie podetrzeć a nie coś znaleźć jak np schowki w sarkofagu gdzie trzeba latać po przewróconym złomie prawie aż pod sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 @cez137 - Nie rozchodzi się o to, jak i gdzie są rozmieszczone schowki w NS2016, ale chyba o linię schowków Kolekcjonera z NS i OP. Teraz jej nie ma. Jak pomyliłem linię, niech mnie ktoś poprawi. Teraz są, trzeba to przyznać, też w miejscach gdzie zazwyczaj nie było dostępu, ale dostajemy się do nich bez koniecznej cziterki, na ustawieniach z moda. Ale przez to jest ciekawie i nie przejdzie się moda na pamięć, bo tak było wcześniej w innych modach. To jego wielka zaleta i za to go cenię. Nasze osobiste sympatie lub antypatie do znanych NPCów i frakcji muszą iść w odstawkę. Mod wymusza na początku gry, w stosunku do nich naszą neutralność. Dopiero scenariuszowe sytuacje mogą to zmienić. A w tym modzie Kuzniecowa można polubić za dawanie nam zadań skutkujących ciekawą rozgrywką, nagradzanie bardzo przydatnymi przedmiotami i w ostateczności przepuszczaniem bez haraczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 (edytowane) Jako mała ciekawostka napiszę jeszcze że wiele dźwięków broni do ns2016 jest wzięta z gierki I.G.I 2 Covert Strike - jak ktoś nie grał to polecam - Dźwięk strzału walthera z tłumikiem - Strzał z magnum - Strzał z mp5 + echo z battlefield 2 - Dźwięk przeładowania ak 47/74 - Przeładowanie z gp 37 - Strzał makarowa - Strzał ak 47 Dawno nie grałem ale możliwe że coś jeszcze Edytowane 13 Października 2018 przez Zwinny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Grałem kilka razy w I.G.I 1 i 2 ale jakoś nie skojarzyłem. Może dlatego, że grałem dawno ale obie wersje stoją na półce i na pewno do nich wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 @kondotier Do NS2016 już miałem podejście, ale nawet na najtrudniejszym poziomie było absurdalnie łatwo. Zniechęciło mnie to i wziąłem się za OP-2, które bardzo mi się spodobało. Następnie usłyszałem o OP-2.1 i przerwałem grę licząc, że być może wyjdzie w tym roku. Niestety nowego OP ani widu, ani słychu, Metro Exodus dopiero w lutym przyszłego roku, a ja koniecznie muszę zaspokoić swoje pragnienie klimatów stalkerskich. Dlatego próbuję zrobić ponowne podejście do NS. Chyba że polecacie coś z innych modów, tak świetnego i rozbudowanego jak OP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 @Czujny A w REBORNy grałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 @kondotier Nie miałem przyjemności. Polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 @Czujny Ja polecam. Ale też polecam najpierw poczytać w tematach FF i Duplikatach o tych bardzo i to bardzo nietypowych modach, wymagających od gracza nie tylko manualnych zręczności, ale też chociażby pobieżnej wiedzy z fizyki molekularnej. Grając w nie, trzeba zapomnieć o rutynie nawet z NS czy OP. Tu się Strefę z konieczności nazywaną ZONĄ i z'ONĄ poznaje na nowo. z'ONA to byt niematerialny ze świata fantastyki naukowej. ZONA zaś, to świat materialny lecz zmienny. Nie wszyscy dali sobie z tym radę. Jeśli chcesz coś więcej, napisz w tematach modów REBORN, masz cały dział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Ludzie u kogo da się kupić kasety do Gaussa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 @cez137 To chyba towar deficytowy i tylko w schowkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Zobacz czy Sacharow nie ma czasem na wymianę za artefakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 A do pistoletu gaussa? Są u sacharowa ale niesamowicie drogie i tylko kilka sztuk się dostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 @Zwinny Pistolet gaussa te przedmiot kwestowy. Jeśli jeszcze nie robiłeś zadania na jego dostarczenie, to go pilnuj. A tak na wszelki wypadek, filmik gdzie szukać. https://www.youtube.com/watch?v=I_8CZR6hmHw Jeśli Ty już to zadanie zrobiłeś, filmik przyda się innym. No i wychodzi na to, że odbiorca pistoletu powinien mieć do niego naboje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 17 godzin temu, kondotier napisał: No i wychodzi na to, że odbiorca pistoletu powinien mieć do niego naboje. Pistolet był zdaje się dla Pietrenki, nigdy nie widziałem u niego kaset do gaussa, u Barmana też nie widziałem, Adrenalina też nie ma, Sidor to samo, może ci handlarze od halikopterów mają ale ich to wgl nie spotkałem, zwykle właśnie w schowkach, często w cea, albo zabierać monolitowcom i rozładowywać karabiny @kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 @cez137 Mnie ta informacja jest niepotrzebna. A naboje do karabinów gaussa nie pasują do pistoletu gaussa. Chyba od Martwego Miasta łatwiej można je znaleźć. Ale to już końcowe fragmenty moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi