kondotier Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @Gh0sTp Piszesz "to" zadanie. Ty wiesz jakie, ale ten co będzie chciał Ci pomóc ma bawić się we wróżkę? W Prypeci jest kupa zadań. A schowki na autobusowym pojawiają się losowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @kondotier napisałem wczoraj jakie zadanie ... sprawdź dokładnie zabranie felszki od najemnika w DM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @Gh0sTp - nie żartuj. Prosisz o pomoc, to pisz o jaką, a nie każ domyślać się, że coś napisałeś wczoraj. Nie Ty jeden o pomoc prosisz. Zobaczę u siebie co da się zrobić, jak z zadań w PDA dowiem się jaki to najemnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @Gh0sTp - masz chyba coś dodane z pancerzy, bo nie mogę uruchomić gry, z logiem braku u mnie tekstur pancerza. Tak że ja nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @kondotier dodany jest mod do nowy wygląd NPC, to może być problem, usunę wygląd NPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @Gh0sTp Tu masz filmik z Blendą, sam początek. Trzeba rozwalić wszystkich najmów, dostaniesz SMSa od niego. https://www.youtube.com/watch?v=O11Zk7mekRg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @kondotier zadanie poszło,ale jak piszesz po wybiciu najemników przychodzi sms od Blendy i wtedy wylot. Przerzucę moda na to zadanie na 1.0004 zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @Gh0sTp - życzę szczęścia, ale zapis może nieść w sobie błędy z pancerzami i gry na v.1.0006. Radzę jak masz, zacząć grę na v.1.0004 z jakiegoś wcześniejszego. Najlepiej od wejścia do DM z poprzedniej lokacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Widzę, że do tej pory nikt nie miał problemu z dialogiem z naukowcami w Janowie. Jestem pierwszy - ale radość ?! Po ich oswobodzeniu, przy moim ostatnim zdaniu, mam wylot z zerowym logiem. Zmniejszyłem oświetlenie - nic. Zmniejszyłem alife - nic. Zmniejszyłem odległość widzenia i oświetlenia - nic. Cóż ja biedny mam zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 @kondotier miałeś rację że zapis zawiera błąd z pancerzem, pomimo cofnięcia się spory kawałek wstecz. Pozostało użyć spawnera do wykonania zadania, bo od nowa nie chcę jakoś mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 @Gh0sTp - skoro zapisy niosą błąd, to zespawnowanie rozwiąże jeden problem, ale błąd będzie dalej niesiony i wyjdzie w najbardziej nieciekawym momencie. Niestety, ale za grzechy trzeba odpokutować. Możesz grać dalej, to Twój wybór, ale obciążony dużym ryzykiem. Cokolwiek w Twoim inwentarzu znalazło się z tego fiksa, niesie błąd. Nie wiem, czy pozbycie się tego coś pomoże. @DaarMoo - nie kojarzę Twojego problemu. Nie mogę też znaleźć posta. Daj linka do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 @kondotier na Jupiterze dostaję sms-a od rannego stalkera. To Dimon-Kalter. Daję mu apteczkę i idziemy odzyskać Janów kontrolowany przez bandytów. Przetrzymują oni naukowców, których mam odnaleźć (zadanie w PDA). Po rozwałce rozmawiam z profesorem i po mojej ostatniej odpowiedzi mam wylot z zerowym logiem. Linka niestety nie podam bo nie było do tej pory takiego problemu. Mój post jest pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 @DaarMoo - daj zapis przed rozmową. Sprawdzę u siebie. Mam moda gołego, bez ulepszeń. A Ty nie dodawałeś jakichś teksturowych ulepszeń do moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 @kondotier udało mi się rozwiązać problem. Zmiany oświetlenia nic nie dawały, ale mordęga ze switch_distance-em pomogła. Przynajmniej częściowo. Odpowiednia cyfra (u mnie - 80) spowodowała, że dialog przeszedłem, ale po 15 sekundach miałem permanentny wylot. I tu nic nie mogłem poradzić. Więc postanowiłem wykorzystać te sekundy i zrobiłem save'a, którego wczytałem i gra poszła dalej. Mimo wszystko wrzuca save'a. naukowcy janow.dds naukowcy janow.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajor Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Użyłem embrionu mięsacza w lokacji "bar" i teraz co wejdę na tą lokacje albo wczytam save'a to mi się pojawiają mięsacze w tym miejscu. Da się coś z tym zrobić bo przez to zginął mi Arni (ten od areny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 @Gajor wczytaj save'a z przed użycia embriona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajor Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 @DaarMoo łe to jakoś to przeżyje bo bym stracił kilka ładnych godzin gry a nie chce mi się jeszcze raz tego wszystkiego przechodzić, ale dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) No cóż @Gajor. Obojętnie co zrobisz i tak się pomęczysz. Takie życie stalkera. Ale Arni przeżyje. Edytowane 2 Września 2017 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Skorzystam z problemu @Gajor aby ostrzec wszystkich nowo grających. Ostrożnie z tymi embrionami. Obojętnie czego. W tej sprawie jest albo bug, albo nieprzemyślana opcja w modzie. Embrion y nie są jednorazowe. Po każdym wyjściu i ponownym wejściu na lokacje. następuje spawn stwora z embrona. Tak, że jeśli już musicie embrion użyć to na jakiejś lokacji "bezludnej" w ustronnym miejscu. Bo spawn następuje za każdym wejściem na lokację i jeśli "narodzonego" stwora nie zabijecie, to jest ich coraz więcej. Mało tego, dla zabawy "urodziłem" zombiaka na Bunkrze Sacharow. A kiedy wróciłem do Sacharowa z innej lokacji, zombiak był w środku i okładał łapami uczonego. Przejście Jantaru bez zajrzenia do Sacharowa skutkowało tym, że nawet było ich kilku. Może ktoś z naszych mechaników, przyjrzałby się temu problemowi i zrobił fixa na jednokrotne "narodziny"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Wracając do posta z dialogiem w Janowie. Przyczyną mógł być również przedmiot ze schowka Gawra. Znalazłem w nim coś rzadkiego - naboje 7,62 x 54 wzmocnione energią z artefaktu. Pierwszy raz. A takie "niespodzianki" często powodują zawirowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 @DaarMoo - też nie byłem w stanie przejść do bunkra po rozmowie. Takie wyloty, to urok Solianek, nie tylko tej, choć tu jest ich najmniej. Ale skoro pchnąłeś grę, to graj. powodzenia. DODANO: Skoro ten switch dystans Ci pomógł, to raczej coś się nieodpowiedniego zespawnowało za blisko Janowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Dzięki @kondotier ! Edit: Tak właśnie myślałem. Edytowane 2 Września 2017 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 @kondotier po prostu w paczce tekstur która jest w pobieralni panuję mały chaos, mówi się trudno. Dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 @Gh0sTp - ale to co wstawiasz do moda, zależy tylko od ciebie. Trzeba to robić z rozwagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi