kondotier Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 @karol - od ucieczki z baraku, przeskoczenia przez płot i dobiegnięcie do zwalonego drzewa jest sporo czasu. Wystarczy na zabranie wyrzuconych rzeczy. Tylko że wcześniej trzeba je było wyrzucić blisko tych płyt koło kibla. A strzelanie do żołnierzy podczas ucieczki, to nie najlepszy pomysł. To tak jakbyś wołał, halo, tu jestem. Musisz się znaleźć za zwalonym drzewem, zanim będzie wezwanie dla snajperów. I daleka ucieczka wzdłuż płotu. A po trupa na drodze i tak będziesz musiał przyjść z zadaniem. Wtedy go sobie obszukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Udało się w końcu, odpaliłem grę od nowa tylko tym razem zmieniłem poziom trudności ze "stalker" na "mistrz" o poszło jak po maśle. Kiedyś wyczytałem na tym forum opis jakiegoś moda i zalecane było granie na najwyższym poziome trudności więc sprawdziłem to na tym i ok. Dzięki za poświęcony czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Ja z konieczności rozpoczynałem grę w tego moda kilka razy. Zawsze na stalkerze i nigdy nie miałem problemu z ucieczką. Pierwszy raz gdy grałem, nie ustawiłem sobie zapisów wszędzie i trochę dostałem popalić, bo chciałem sprawdzić inne rozwiązania i musiałem rozpoczynać nową grę. Tak że wybór trudności gry, nie ma najmniejszego znaczenia. Na mistrzu jesteśmy skuteczniejsi, ale przeciwnicy tak samo. To wyrzucanie sprzętu przed aresztowaniem, jest tak naprawdę bezcelowe. Szybko dostaniemy co potrzeba, a postrzelać ze strzelby, jest bardzo mało okazji. Wzmocnione ładunki do samopała, dają lepszy skutek. A po kilku zadaniach, mamy w nagrodę dobrą i skuteczną 4ro strzałówkę, z którą możemy grać do końca moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszCzikiBriki Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Pomóżcie koledzy Mam dwie misje na magazynach wojskowych których nijak nie mogę zakończyć. Pierwsza to po zebraniu wszystkich fragmentów ikony mam porozmawiać z chorążym. Jednak po wejściu z nim w interakcje nie ma żadnych opcji dialogowych, oprócz ,na razie’ Druga to znalezienie części do latającego wiadra. Został mi ostatni BTR, ten przy bagnie. Nie ma na nim aktywnego ani włazu ani luku. Bug? A ten przewodnik dla Abdula jest połączony z misją z chorążym?Czy do rozmowy chorążym pawieniem wybrać tą radiostacje zamiast ikony w misji z dziadkiem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 @BartoszCzikiBriki Co do pierwszego to nie pamietam. A jeśli chodzi o drugie pytanie to miałem trochę do tyłu ten sam problem Strona 33. Podejdź do BTR-a od tyłu i obchodź go z lewej strony. Tym razem schowek nie jest w pojeździe tylko w skrzyni, która stoi obok niego w wodzie Celuj myszką po bagienku w pobliżu transportera i trafisz w końcu na niego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszCzikiBriki Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 @tom3kb dzięki, podziałało czekam, może ktoś pomoże z tym chorążym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 @BartoszCzikiBriki - części ikony zanosisz temu, kto dał zadanie na pozbieranie, czyli Leśnikowi (Dziadkowi). Ikona ma paskudną właściwość hurtowego zabijania pijawek, a przez to samo przerabiania karmy na czerwono. Nosząc ją, dodatkowo masz gwarancję pustych schowków, lub tylko ze szczurami. To zadanie można wykonać również w drugi sposób, nie zgadzając się na szukanie ikony, a pójść podłączyć radiostację do piorunochronu na ciśnieniowej. Zostaje zaliczone. Paszport dla NPCa jest zabugowany, więc się nie zdziw, jak Hugo go nie przywiezie. Jak jeszcze nie robiłeś zadania dla NRU, to tylko pokojowo. Siłowe rozwiązanie jest wylotowe, bez możliwości wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszCzikiBriki Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) @kondotier czyli jak rozumiem zadanie z sierżantem jest zbugowane? To w jaki sposob można znaleźć tą część (nadprzewodnik) dla Abdula? Przeszukałem całą bazę i nic nie znalazłem :/ Edytowane 23 Listopada 2017 przez BartoszCzikiBriki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 @BartoszCzikiBriki - obejrzy sobie ten filmik, nawet jesli nie zrozumiesz mowy, to zobaczysz co i kiedy. https://www.youtube.com/watch?v=aS4D5t35T2E Tę duperelę znajdziesz, jak wykonasz sporo zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszCzikiBriki Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 @kondotier dzięki wielkie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlkv1835 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Czy ktoś mógłby mi pomóc ? Modyfikacja działa, wszystko fajnie tylko że.... nie mogę zapisywać gry a doszedłem dośc daleko a zapisać się nie da :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 @mlkv1835 Jak nie możesz zapisywać? Co ESC ci nie działa żeby wyjść do menu Chyba, że to błąd z brakiem zegarka i przycisków F1,F2, F3 itd na ekranie ale to masz opisane w pierwszym poście i pindziesiąt razy w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlkv1835 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Mam zegarek itd.. A jeśli chodzi o ESC to działa normalnie tylko jak zapisuje czy to przez enu czy przez Quick save to jak Ginę xD i pragnę wczytać grę to nie ma tam nic kompletnie :/ Edytowane 24 Listopada 2017 przez mlkv1835 niedobór informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 @mlkv1835 - Wygląda mi na to, że w ustawieniach masz zapisywanie tylko w bezpiecznych miejscach, czyli tylko wtedy jak wyświetla Ci się zielony domek. Wejdź do ustawień, ustaw na zapisywanie w dowolnym miejscu, wróć do gry i zrób zapis. Wyjdź z gry na pulpit i wejdź z tego nowo zrobionego zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlkv1835 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 No właśnie w tym sęk, że nie miałem tego zaznaczonego i zaznaczyłem to w celu przebadania czy właśnie np u Sidorovicha będzie się dało coś zdziałać i nic ;/ (i tak restarotwałem grę ) Ale zaraz coś sprawdzę i dam znać ^^ Na przykład jak pobrałem call of chernobyl to też nie mogłem zapisyawać dopiero po zainstalowaniu Oryginału i utworzeniu w Dokumentach miejsca na zapis coś ruszyło i może w tym przypadku będzie to samo bo z instalki moda pobierałem to spróbuję doinstalować SoC i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 @mlkv1835 Ale przecież tu masz repack czyli gra z modem w jednym czyli instalowanie Soc-a nic ci nie da A tak w ogóle nie zainstalowałeś może na dysku C: w folderach program files, bo tam chyba bez administratora może nie zapisywać zmian w plikach. Coś miałem chyba ostatnio problemy jak tam zainstalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 @mlkv1835 - a moda instalowałeś z repacka, czy z innego linka? Bo jak z repacka, to nie ma potrzeby mieć czegoś dodatkowo. A repack jest konieczny, bo do niego jest zrobione spolszczenie. W katalogu głównym moda, na samej górze masz katalog appdata. W nim musisz mieć zapisy. Najniższa opcja ze screena, ma być nie zaznaczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlkv1835 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Dobra panowie dzięki za pomoc ;D Miałem zainstalowanego w progam files , ale wystarczyło urochomić grę jako Administrator Coś nie myśle ostatnio ;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 @mlkv1835 - Ja radzę Ci szybko ją stamtąd odinstalować, bo będzie Ci mieszać jeśli uruchomisz Cień Czarnobyla. Zainstaluj na partycji lub dysku nie systemowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlkv1835 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Dzięki za radę ! Już gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 @mlkv1835 - no to . Nie lekceważ samodzielnego gotowania pożywienia. Musisz ze sobą mieć tylko wodę i zapałki, a produkty do gotowania same się pod lufę podstawiają. A ognisk w modzie nie brakuje. Żadne konserwy, słoniny itp. nie dają takiej sytości jak zupka . A konserwy, chleb czy słonina, mogą się w plecaku zepsuć i zamiast nasycić głód, spotkają Cię nieprzyjemne reperkusje. Dopóki na Obrzeżach nie dorobisz się dobrej broni, rób wzmocnione ładunki do samopała i nie lekceważ go. To naprawdę śmiertelnie skuteczna broń. Serki trzymaj dla lalki. Ona bierze nawet zepsute. Często jej pytaj co wie, lub co należy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlkv1835 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Witam Panowie. Jest taka sprawa, że kiedy podnoszę '"Ulika od tego przemieńca" to mam wysyp :/ jeżeli jest gdzieś o tym napisane to nie mogę znaleźć i chciałbym dodać, że obniżenie ustawień nie skutkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 @mlkv1835 - Zabiłeś go? Nie należy tego robić. Trzeba mu przynieść lekarstwo. Idziesz do baraku, z komputera wzywasz naukowców, robisz co chcą i dostajesz lekarstwo. Trochę więcej ciekawej gry. Pomóż przy okazji wojakom i zabierz to co w schowku. Automatyczny km przydaje się w dalszej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlkv1835 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Ehhh.... Wstyd mi tu pisać trzydziesty raz, ale czy ktoś może wiedzieć z jakich przyczyn pojazdem opancerzonym BTR nie moge się ruszyć z miejsca do Rostoku, wsiadam i mam przejechać nim przez pole minowe, ale z niewiadomych mi przyczyn nie mogę go ruszyć z miejsca. Teraz pytanie czy to Bug czy może czegoś nie zrobiłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 W którym momencie fabuły jesteś? Przyniosłeś część potrzebną do uruchomienia BTR-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi